[O2] Dywaniki welurowe ori z ASO czy warto??? Do 0II

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Paffcio
    Ambiente
    • 2007
    • 231

piotrek_os, jeździłeś po rynku ?? :diabelski_usmiech
  • piotrek_os
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 8160
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Pytanie jak w temacie. Jak ktos ma fotki to chetnie zobacze jak leza ori :diabelski_usmiech
    Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

piotrek_os, ja miałem szmaty i szkoda kasy, za 100PLNów można kupić carmacie które wyglądają na dużo lepsze. Mimo to że jestem zwolennikiem ORI akcesoriów to w ASO dywaników już nie kupie

Komentarz

• Biszczu
        RS
        • 2011
        • 5567

zdecydowanie bardziej polecam oryginalne dywaniki gumowe. Są lepiej spasowane niż inne pseudokorytkowe dywaniki

Tutaj masz oryginalne gumy:

Jednak jeśli chcesz bardzo mocno ori welur to tutaj znalazłem, ale nie wyglądają ciekawie
        "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• Pawel11
          Drive
          • 2010
          • 99

Jeżeli są wykonane tak jak do O1 to zdecydowanie nie polecam. Mój dywanik (kierowcy) już jest przetarty po 10 kkm. :shock: Aktualnie szukam dobrych dywaników. W clio miałem oryginalne i wytrzymały 90 kkm używane cały rok. Chciałbym w Octavi też takie dobre.

Komentarz

• voytek
            Rider
            • 2010
            • 480
            • Octavia III (5E3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

W ASO można dostać dwa rodzaje dywaników welurowych, różnią się fakturą wierzchu, jak i spodu. Te tańsze (najczęściej spotykane) mają od spodu taką chropowatą gumę a z wierzchu ostry, niemiły w dotyku materiał. Wszystko się tego czepia, nie robią dobrego wrażenia. Mnie udało się kupić droższą wersję - od spodu guma (dość gładka), z wierzchu znacznie lepszy jakościowo materiał, miękki, przyjemny w dotyku. Mam je od prawie roku i sprawują się dobrze, łątwo się je czyści. Niestety jeden uszkodzili mi w myjni przy zbyt mocnym trzepaniu (pękła guma od spodu), ale podkleiłem klejem + taką srebrną taśmą i jest OK.
            Wadą większości nieoryginalnych jest brak otworków na kołki mocujące czego efektem jest przesuwanie się dywanika.

Komentarz

• maxpaynemm
              RS
              • 2008
              • 1764
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

piotrek_os, wystarczy wejść w mój profil auta i oblookać fotki http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=15

Ja mam ori z tych droższych dałem coś koło 98zł ale dostałem sporą zniżkę bu kupowałem je na przeglądzie. Sprawują się i wyglądają naprawdę świetnie (jak dla mnie). Polecam a cenę negocjuj!!
              Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

Zamieszczone przez Biszczu
                zdecydowanie bardziej polecam oryginalne dywaniki gumowe. Są lepiej spasowane niż inne pseudokorytkowe dywaniki

Tutaj masz oryginalne gumy:

Jednak jeśli chcesz bardzo mocno ori welur to tutaj znalazłem, ale nie wyglądają ciekawie
                http://allegro.pl/dywaniki-welurowe-...490659366.html
                temat jest o welurowych a nie o gumowych...

maxpaynemm zapodaj numerek tych dywaników, ja maiłem te tańsze i bardzo szybko zrobiła się szmata. Możesz napisać czy te które masz dobrze się trzymają przy pedale gazu?

Komentarz

• myles
                  Drive
                  • 2010
                  • 52

Zamieszczone przez kross12
                  dobrze się trzymają przy pedale gazu?
                  Na ewentualne nietrzymanie dywaników dobre są podklejane rzepy. Kupujesz taki w pasmanterii, oczywiście komplet (ostry i gładki, inaczej raczej Ci nie sprzedadzą), oba są przylepne, wykorzystujesz tylko ostry, przylepiasz od spodu dywanika, a ten chwyta się tapicerki w podłodze. Warunek jest tylko taki, aby dywanik od spodu był nagumowany, tak aby rzep dobrze się przykleił.

Komentarz

• pandzik
                    RS
                    • 2011
                    • 2254
                    • Seat

Zamieszczone przez maxpaynemm
                    wystarczy wejść w mój profil auta i oblookać fotki http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=15
                    O kurcze. Aleś podlinkował. Ledy to będzie pierwsza rzecz jaką wrzucę do auta. Tyle, że będę musiał ciągnąć z podsufitki. Fajny efekt.
                    Sorry za OT.

Co do dywaników, dostanę "gratis" u D. Pewnie będą to jakieś nieoryginalne gumy?

Komentarz

myles, chodziło mi to czy się rozdzierają, bo te które miałem podarły się w tym miejscu.

pandzik, pewnie dostaniesz ORI, jeśli nie to się upomnij, nie powinni robi problemów.

Komentarz

• natash
                        RS
                        • 2011
                        • 2599

Odkopie, bo jak kupiłem auto to były w nich welurowe dywaniki, nie były już pierwszej jakości, bo były dosyć zużyte, ale nowe po niecałym roku używania wyglądają tak samo jak nie gorzej, tamte miały grubszy welur, które polecicie wykonane z grubego weluru i żeby posłużyły 2-3 sezony spokojnie?

Komentarz

• piotrek_os
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8160
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

natash, do ex 0II kupilem chyba od krisglab czy cos takiego - po sezonie uzytkowania pasazer i dwa tyły jak nowe. Kierowca w skali 1-10 - daje 9,5. Teraz leza i czekaja ....moze kiedys kupie znów 0II - choc to juz by byla 4ta Octavia :diabelski_usmiech i troszku mi się juz nudzi
                          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Ayu
                            RS
                            • 2009
                            • 4154

natash, mam takie i jestem zadowolony:

Komentarz

• phoneman
                              RS
                              • 2008
                              • 3374
                              • Octavia I (1U2)
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

piotrek_os, Mam od tego krisglab w wersji średniej szare. Nie są tragiczne. Nie brałem Premium bo nie miał szarych, ale teraz będę brał premium,a dywanik kierowcy koniecznie ze wstawka gumową
                              .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• cezaryaksum
                                Ambiente
                                • 2010
                                • 126

podepnę się z takim pytaniem odnośnie gumowych dywaników.
                                Czy można kupić jeden tylko (ten od kierowcy)? Z racji że często w pantoflach :lol: został on przecięty i cała woda cieknie pod niego.
                                pozdrawiam

Komentarz

• ary
                                  Rider
                                  • 2011
                                  • 634

cezaryaksum, w zeszłym roku widziałem w ASO info wywieszone, że sprzedają właśnie jeden od kierowcy. Pewnie teraz też można nabyć jeden
                                  O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

Pracuję...