piotrek_os, jeździłeś po rynku ?? :diabelski_usmiech
[O2] Dywaniki welurowe ori z ASO czy warto??? Do 0II
Zwiń
X
-
kross12
piotrek_os, ja miałem szmaty i szkoda kasy, za 100PLNów można kupić carmacie które wyglądają na dużo lepsze. Mimo to że jestem zwolennikiem ORI akcesoriów to w ASO dywaników już nie kupie
Komentarz
-
zdecydowanie bardziej polecam oryginalne dywaniki gumowe. Są lepiej spasowane niż inne pseudokorytkowe dywaniki
Tutaj masz oryginalne gumy:
Jednak jeśli chcesz bardzo mocno ori welur to tutaj znalazłem, ale nie wyglądają ciekawie
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
W ASO można dostać dwa rodzaje dywaników welurowych, różnią się fakturą wierzchu, jak i spodu. Te tańsze (najczęściej spotykane) mają od spodu taką chropowatą gumę a z wierzchu ostry, niemiły w dotyku materiał. Wszystko się tego czepia, nie robią dobrego wrażenia. Mnie udało się kupić droższą wersję - od spodu guma (dość gładka), z wierzchu znacznie lepszy jakościowo materiał, miękki, przyjemny w dotyku. Mam je od prawie roku i sprawują się dobrze, łątwo się je czyści. Niestety jeden uszkodzili mi w myjni przy zbyt mocnym trzepaniu (pękła guma od spodu), ale podkleiłem klejem + taką srebrną taśmą i jest OK.
Wadą większości nieoryginalnych jest brak otworków na kołki mocujące czego efektem jest przesuwanie się dywanika.
Komentarz
-
-
piotrek_os, wystarczy wejść w mój profil auta i oblookać fotki http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=15
Ja mam ori z tych droższych dałem coś koło 98zł ale dostałem sporą zniżkę bu kupowałem je na przeglądzie. Sprawują się i wyglądają naprawdę świetnie (jak dla mnie). Polecam a cenę negocjuj!!
Komentarz
-
-
kross12
Zamieszczone przez Biszczuzdecydowanie bardziej polecam oryginalne dywaniki gumowe. Są lepiej spasowane niż inne pseudokorytkowe dywaniki
Tutaj masz oryginalne gumy:
Jednak jeśli chcesz bardzo mocno ori welur to tutaj znalazłem, ale nie wyglądają ciekawie
http://allegro.pl/dywaniki-welurowe-...490659366.html
maxpaynemm zapodaj numerek tych dywaników, ja maiłem te tańsze i bardzo szybko zrobiła się szmata. Możesz napisać czy te które masz dobrze się trzymają przy pedale gazu?
Komentarz
-
Zamieszczone przez kross12dobrze się trzymają przy pedale gazu?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maxpaynemmwystarczy wejść w mój profil auta i oblookać fotki http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=15
Sorry za OT.
Co do dywaników, dostanę "gratis" u D. Pewnie będą to jakieś nieoryginalne gumy?
Komentarz
-
-
kross12
myles, chodziło mi to czy się rozdzierają, bo te które miałem podarły się w tym miejscu.
pandzik, pewnie dostaniesz ORI, jeśli nie to się upomnij, nie powinni robi problemów.
Komentarz
-
Odkopie, bo jak kupiłem auto to były w nich welurowe dywaniki, nie były już pierwszej jakości, bo były dosyć zużyte, ale nowe po niecałym roku używania wyglądają tak samo jak nie gorzej, tamte miały grubszy welur, które polecicie wykonane z grubego weluru i żeby posłużyły 2-3 sezony spokojnie?
Komentarz
-
-
piotrek_os, Mam od tego krisglab w wersji średniej szare. Nie są tragiczne. Nie brałem Premium bo nie miał szarych, ale teraz będę brał premium,a dywanik kierowcy koniecznie ze wstawka gumową.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
Komentarz