Można zastosować jeszcze odświerzacze stosowane w odkurzaczach :lol:
[Inne] Patent na bardzo tani zapach samochodowy
Zwiń
X
-
ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
-
-
Można zastosować jeszcze odświerzacze stosowane w odkurzaczach
zawsze można też wsadzić pod siedzenie air wick fresh matic
Inhalacja chemią przez kilka godzin dziennie źle wpływa na zdrowie, a tutaj koledzy zaproponowali bardzo ciekawe rozwiązania. Jutro jadę na zakupy i wytestuje nowe wynalazki 8)
Ja swego czasu laskę wanili kruszyłem, wiem tanie to nie jest ale i tak lepiej wychodzi niż flakoniki z chemią :PSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
kross12, ja testuje go u siebie ... tylko ze mam zapach new car ... myslalem ze bedzie taki sam jak na choince waunder bauma-okazalo sie ze nie :roll: .pachnie tak jak samochod odebrany od dilera :wink: .. po spryskaniu auta w srodku utrzymuje sie 4-5dni..na poczatku jest dosyc mocny ,az nos wykreca 8)sprzedam do OI :
szyby cala lewa strona
nadkole nowe LP
kontakt PW
Komentarz
-
-
Z tą kawą tu u mnie czasem kończy się tak, że kupuję odrobinę świeżo mielonej którą wsypują do papierowej torby... i zostaje potem taka torebka na kilka dni w aucie. Tanio, zdrowo. Nie na długo jednak bo kawa łapie wilgoć, i nie warto czekać aż spleśnieje.126p>Felicia1.3>Felicia1.3+lpg>OI 1.6 akl +(stag4) [lpg: miasto 11/100; trasa8/100]
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez darek_wawatestowaliście ten wynalazek??
wygląda ok, estetycznie na kratce bez zbędnego festynu, tylko czy trzyma długo zapach?
Moja kobitka kupiła ponad miesiąc temu do swojego auta i muszę przyznać że póki ci to rewelka. Zapach delikatny, nie wali po nosie i mimo tylu dni ciągle czuć zapach.
Komentarz
-
-
Nieco odbiegając od tematu, ale pozostając w jego obrębie...
Czy ktoś ma jakiś pomysł, na powietrze z nawiewów. Zaznaczam że nie chodzi mi o klimatyzację, odgrzybianie i takie tam, tylko o samo powietrze podawane do kabiny przez nagrzewnicę. Przez lata uzywania dmuchawy, z kanałów dolotowych leci coraz bardziej "zmęczone" powietrze. W starszych autach ten motyw jest dosyć częsty. U mnie zwłaszcza zimą przy nierozgrzanym samochodzie, jak i latem w mocnym upale - czuć czasem (zaznaczam: bez włączonej klimy!!!) taką kompozycję nieco "spalinowego" powietrza, albo wyraźny "zapach" płynu z chłodnicy. Zimą po rozgrzaniu ten zapach ustaje i ciepłe powietrze leci już normalne, ale zanim się rozgrzeje, to zapach jest...no...niespecjalny. Nie poprawiają stanu rzeczy jakiś ambi-pury na kratki, bo jedynie się asymilują z tym "spalinowym" zapachem, tworząc zupełnie inny bukiet, w którym też więcej czuc tego "zmęczonego zapachu". Znajomi mówią że nic nie czuć i wymyślam, ale być może jako przewrażliwiony, wyraźnie czasem czuję takie zapachy i załóżę się że każdy z posiadaczy aut starszych niż 10 lat, wie o czym mówię.
Kanał dolotowy do kratek to wkońcu raczej taki obszar samochodu, którego ręka fizycznie nie dotyka przez cały okres eksploatacji (wyłączając estetów, którzy sa w stanie rozebrać układ nawiewu, aby wyczyścić go "od środka"), stąd moje pytanie: Istnieje jakiś preparat, który skutecznie neutralizuje takie zapachy :?: Na rynku jest sporo takich które łączą taką funkcje do kupy z odgrzybianiem klimy, a o skutkach działania na róznych forach są rózne historie. Dlatego pytam nie o odgrzybiacz, a jedynie neutralizator (SKUTECZNY!) "mechaniczenego" zapachu w kabinie auta.
Meguiars ma ofercie neutralizator zapachów. Próbował ktoś :?: Jest efekt :?:Artur
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981ale już jeden zestaw głośnomówiący mamy w komórkach przecież...:
ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
zawsze można kupić stężony koncentrat zapachu z salonu samochodowego
Jest to bardzo silny, stężony płyn zapachowy, używany w salonach wystawowych samochodów. Przeznaczony głównie do odświeżania powietrza we wnętrzach nowych, salonowych pojazdów w celu zwiększenia atrakcyjności dla potencjalnych klientów. Zapach emulsji to bardzo delikatne cytrusy połączone z nutką słodyczy cedru, świeżych jabłek oraz czystego morskiego powietrza. :szeroki_usmiech. Koszt za 1l ok 50 pln co równoznaczne jest z ok 20 l zapachu :wink:"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Komentarz
-
-
Temat bardzo ciekawy,
Więc mamy olejki do ciast za 8zł, a co powiecie na zastosowanie olejków eterycznych ~8zł albo zapachowych ~8zł?
Można by pójść nawet dalej i zrobić sobie w aucie aromaterapię np.:
Chiński olejek mięty pieprzowej (Mentha piperita) o rześkim, świeżym zapachu mentolu, który poprawia koncentrację, usuwa zmęczenie pracą umyslową.
Sycylijski olejek cytrynowy (Citrus limonum) o ciepłym, świeżym zapachu dojrzałego owocu cytryny - orzeźwia i stymuluje mikrokrążenie.
Francuski olejek rozmarynowy (Rosmarinus officinalis) - z ziołową nutą Lazurowego wybrzeża - stymuluje i pobudza, pokonując dekoncentrację i zmęczenie.
Hiszpański olejek bazyliowy (Ocimum basilicum) z ziołową nutą gorącego hiszpańskiego lata przełamuje zmęczenie i odświeża.
W końcu lepsza koncentracja może komuś uratować życie, no ale jak komuś koncentracji podczas jazdy nie trzeba, to zawsze można coś na "cerę" zarzucićJeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Dość tanie są też kadzidełka - dodatkowo dym wylatujący z auta przy wysiadaniu doda nieco aury tajemniczości. :twisted:
Doskonałe do uzupełnienia nadają się zapachy w szklanej buteleczce z drewnianym korkiem do powieszenia na lusterku. Kolor czarny pachnie jak perfumy męskie więc jeśli nie chcecie mieć zapachu kibla w aucie to polecam. Firma to Dr. Marcus koszt 9 zł. w jakimś hipersuper koszykowcu. Jak się skończy to spróbuję wlać aromat waniliowy do ciasta bo te zakładane na kratki w niczym wanilii nie przypominają.
Komentarz
-
Komentarz