Mniejszy wzmacniacz ma maksymalny pobór pradu 15A a wiekszy 31A. Ile będą ciągnęły tak "przeciętnie"? I nie mówię o dudnieniu na całe osiedle tylko o normalnym słuchaniu muzyki
Skoro znalazłeś już że alternator masz 120A i wiemy że daje ok. 14,2-14,4V to mnożąc
120A x 14,3V = 1716W czyli moc jaką wytwarza twój alternator.
Moje autko to O1 2000r. 1.9Tdi 90KM AGR padł mi akumulator i zdecydowałem się po opiniach na forum na Centra Futura. Jednak w aucie jest jakiś niemiecki no name i na nim mam 80Ah 800A, a wszędzie koledzy piszą, że wystarczy 72A jak to jest z tym naprawdę? Jaki powinienem akumulator kupić? Faktycznie szukać 80? Centra Futura ma tylko 85Ah z tego co widzę, albo 77Ah
krzysiekj, mam też O1 AGR z 2002 i ciągle fabryczny akumulator Varta.
Parametry Ah oraz prądu rozruchowego tego fabrycznego aku wg różnych norm (z naklejki):
12V 70Ah 340A DIN
570 A EN/SEA
Centra Futura 72A jest wystarczająca. No chyba, że masz mnóstwo dodatkowych urządzeń
krzysiekj, mam też O1 AGR z 2002 i ciągle fabryczny akumulator Varta.
Parametry Ah oraz prądu rozruchowego tego fabrycznego aku wg różnych norm (z naklejki):
12V 70Ah 340A DIN
570 A EN/SEA
Centra Futura 72A jest wystarczająca. No chyba, że masz mnóstwo dodatkowych urządzeń
Alarm, Radio i CB nic więcej nie ma.
Faktycznie Centra Futura to najlepszy wybór? A co z Boschem czy Bannerem ot choćby taka Varta co żyje 9lat
Kurcze swoją drogą 9lat, fabryczne AKU były dobre.
Komentarz