Kolega Luca, przejechal cos kolo 200-200kkm i dopiero zabral sie za remont zawieszenia, a auto jest 2001 czy 2002 rocznik, wiec wszystko zalezy od tego gdzie sie jezdzi i ile tam sie jezdzi
Problem z cieplym silnikem.
Zwiń
X
-
Problem z cieplym silnikem.
Drodzy Panowie! podpowiedzcie mi cos! A mianowicie w mojej nince pojawil sie problem tzn on moze i byl juz jak ja kupilem ale zwrocil mi na niego uwage moj kuzyn. Skodka moja ktora ma silniczek z 90oma kuccami AGR jak zapala zimna jest super wystarczy lekko przekrecic kluczyk i odpala jak ta lala a jak silnik jest rozgrzany i np zatyrzymam sie w miescie i chce go odpalic cieplego to juz nie jest to takie latwe tzn odpala on za 1 razem ale musze dluzej krecic. Kuzyn moj ktory ma audi nie ma takich problemow , a dodam ze jak np przygazuje lekko przy odpaleniu na cieplym silniku to odpala super i kuzyn moj mowi ze moze mam uszkodzony przyspieszacz zaplony czy cus takiego. Powiedzice czy skoda o silniku AGR ma cos takiego wogole? Czy moze to byc cos innego niz to co on powiedzial? Czy ta czesc wystepuje sama czy racej nie? Ile ona kosztuje? A wogole czy jak podlaczyl bym Vaga to wykazal by jakis blad? tak jak czytalem na forum ktos cos pisal o ustawieniu katu wtrysku. Ale czy takei cos mozna zrobic? Jak bylem na wymianie zaworou podcisnienia w ASO to zadnego innego bledu nie znalazl VAG a jak powiedzialem kierownikowi ASO ze takei cos sie dzieje to on mi powiedzial ze to moze byc rozrussznik lub akumlator. Pomozcie mi prosze. Pozdrawiam wszytkich
-
-
danielpoz
moze to byc ten kat wtrysku
ale smieszne jest to ze i ten aku tez moze byc przyczyna zreszta kiedys byl tu obszerny topic o tej sprawie
ja gdy mialem kiepski aku to tez gorzej odpalal jak byl cieply a zminy na dotyk-dziwne ale tak bylo
Komentarz
Komentarz