[O2] Akumlator.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • stormstorm
    Classic
    • 2011
    • 4

[O2] Akumlator.

Właśnie mam Octavie z licznikiem który pokazuje tylko ile km przejechałem i stan kilometrów licznika, podświetlenie zielone .

A chciałbym założyć licznik z dużym wyświetlaczem gdzie widać duży samochód np. z otwartymi drzwiami .

Lubię modyfikację ale wizualną ale za cholerę się na elektronice akurat nie znam...

[ Dodano: Sob 10 Wrz, 11 16:16 ]
    1.9 TDI 105 KM
  • pawel0104
    Classic
    • 2010
    • 21

[O2] Akumlator.

Witam. Czy ktoś spotkał się u siebie z taką sytuacją.
    Mianowicie włączam radio gra sobie na postoju autko zgaszone i po piętnastu minutach komunikat na wyświetlaczu że "batery low" i radio gaśnie. Mam tak słaby akumlator?
    Bardzo to dziwne wspomne tylko że autko ma pół roku, normalnie pali a identyfikator naładowania baterii tzw oczko jest ok koloru czarnego.
    Pozdrawiam i proszę o odpowiedż o co to biega??

Komentarz

• Bartus
      Ambiente
      • 2011
      • 210

Pewnie włącza się jakaś oszczędność energii, która wyłącza radio. W Golfie IV tak miałem, ale następowało to po 1h, a nie po 15min.

Komentarz

• vaz
        Elegance
        • 2010
        • 799
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Sprawdź czy "kocie oko" akumulatora masz dwu czy trójkolorowe . Jeśli to ostatnie to akumulator wymaga doładowania .
        Antyfotoradar Valentine1
        Harry II Classic+Sirio ML145

Komentarz

• Cordi
          Drive
          • 2010
          • 92

Kolega Bartus, ma rację , a magiczne oczko nie jest OK bo kolor czarny wskazuje konieczność podładowania baterii. Zielone oczko to naładowany akumulator. Zresztą oczko nie jest w pełni miarodajne, ponieważ pokazuje stan tylko jednej celi akumulatora. Najlepiej sprawdzić baterię i układ ładowania testerem i wszystko będzie jasne.

Komentarz

• vaz
            Elegance
            • 2010
            • 799
            • Octavia II (1Z3)
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

W aku z kocim okiem dwukolorowym kolor czarny oznacza prawidłowy poziom elektrolitu :idea:
            Antyfotoradar Valentine1
            Harry II Classic+Sirio ML145

Komentarz

• piotrek_gdy
              RS
              • 2008
              • 7723
              • Volkswagen
              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

pawel0104, może masz gdzieś uplywnośc prądu
              albo jeździsz na takich odcinkach, że nie zdąży się naładować

mnie 2xpadł akku i uruchamiał mnie holownik- okazalo się, że była uszkodzona wiązka elektryczna- po naprawie problemy zniknęły

[ Dodano: Nie 06 Mar, 11 15:09 ]
              Zamieszczone przez pawel0104
              Mam tak słaby akumlator
              w autach FL pojmność akku jest mniejsza niz przed FL- dla porównania w poprzedniej O2 miałem 72Ah, teraz mam 61Ah przy tych samych odbiornikach :!:
              przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• shado
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 5315
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                w autach FL pojmność akku jest mniejsza niz przed FL- dla porównania w poprzedniej O2 miałem 72Ah, teraz mam 61Ah przy tych samych odbiornikach :!:
                Ja w OII 1.9 z 2007 też mam 61Ah więc to już chyba wcześniej zaczęli takie wkładać.
                BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Trusek
                  Rider
                  • 2009
                  • 520
                  • Octavia III (5E3)
                  • DADA 1.5 TSI 150 KM

... przerabialem ten temat takze krotko po kupnie auta. Nawet zalozylem watek na ten temat. http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ht=battery+low Powiem szczerze ze przestalem na to zwracac uwage a tej zimy nawet pokusilem sie o naladowanie akumulatora. Okazalo sie ze jest w swietnej kondycji i jest naladowany w 90%. A komunikat raz po raz wystepuje.
                  Wiec mysle ze znowu to jakas inteligencja tego auta i juz.
                  <<>> MACIEJ <<>>
                  Moje Autko - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33986 - Zapraszam

Komentarz

• pawel0104
                    Classic
                    • 2010
                    • 21

Zamieszczone przez Trusek
                    ... przerabialem ten temat takze krotko po kupnie auta. Nawet zalozylem watek na ten temat. http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ht=battery+low Powiem szczerze ze przestalem na to zwracac uwage a tej zimy nawet pokusilem sie o naladowanie akumulatora. Okazalo sie ze jest w swietnej kondycji i jest naladowany w 90%. A komunikat raz po raz wystepuje.
                    Wiec mysle ze znowu to jakas inteligencja tego auta i juz.
                    Dzięki za podpowiedzi. Oko jest ok ma być czarne. Ale widze że kolega trusek miał identycznie. więc może tak ma być choć przyznam że lekko to irytujące. Zastanawiam się jak się tego pozbyć.

Komentarz

• piotrek_gdy
                      RS
                      • 2008
                      • 7723
                      • Volkswagen
                      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez shado
                      a w OII 1.9 z 2007 też mam 61Ah więc to już chyba wcześniej zaczęli takie wkładać.
                      shado, moja ex była z 2007 2,0tdi, dsg, navi, pełna elektryka, alternator wzmocniony
                      przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

Pracuję...