Paliwo na stacji Neste

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • czer
    Classic
    • 2008
    • 11

Paliwo na stacji Neste

Zamieszczone przez miras69
    pozdrowienia dla Evilamijanego ok.18-tej na Halembie I koło kościoła(prowadziła Żona)
    pozdrawiamy, ja siedziałem z tyłu i tez Cię widziałem.
  • krzysn
    Rider
    • 2007
    • 515

Paliwo na stacji Neste

Kiedyś był temat dotyczący zniżki na stacjach Orlen/Bliska. Może zainteresuje Was to:

Karta przedpłacona, zniżka 5 gr./l, do końca marca 10gr/l.

Co sądzicie o jakości paliwia na Neste ?

Komentarz

• slavi
      Rider
      • 2004
      • 422

Re: Palowo na stacji Neste

Zamieszczone przez krzysn
      Po jednym z tankowań diesla tam silnik jarmolił jak na samostarcie.

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8162
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Kiedyś był temat dotyczący zniżki na stacjach Orlen/Bliska. Może zainteresuje Was to:

Karta przedpłacona, zniżka 5 gr./l, do końca marca 10gr/l.

niech się szpachelka okopia..... :evil: kiedys jak było ok 20 gr taniej to tankowałem, a teraz jak mam płacic drozej niz na shellu itp - to im kasy wpłacał na zaś napewno nie będe - niech gdzie indziej szukaja jeleni z taka polityką :evil:
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• dontak
          Rider
          • 2008
          • 586
          • Octavia III combi (5E5)
          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Osobiście jestem zadowolony z Neste. Tankowałem tam diesla, teraz tankuję benzynę i nie widzę różnic między paliwem z innych stacji (poza ceną oczywiście).
          OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

• macluke
            Elegance
            • 2010
            • 875

nie dostaniesz jednoznacznej odpowiedzi
            Ktoś tankuje - i jest zadowolony, ktoś zatankowal i mu auto muliło :szeroki_usmiech
            Ja tam raz zatankowałem, ale generalnie nie mam w poblizu takiej stacji, więc nie jeżdżę specjalnie na Neste.
            Tankuję na innych hipermarketowych stacjach od kilku lat i nic sie nie dzieje.
            A cenę sprzedaży litra paliwa na stacjach ustala się na podstawie szeregu czynników, między innymi odległości do konkurencji czy cen u konkurencji i innych.
            Dzis więc litr ON na Neste w Krakowie na Opolskiej może kosztować 4,50 a gdzieś w Warszawie 4,80. Więc czy na Neste jest drożej niż na Shellu - 'to zależy'

Komentarz

• czyzyk64
              Elegance
              • 2008
              • 866

ja mam blisko do neste i dlatego raczej od lat tam tankuje, jeszcze jeden plus, to taki, że wkładam banknot tankuje i odjeżdzam, nie musze biegac do kasy i stac w kolejce, jak dla mnie ok. co do jakości paliwa, nie miałem zadnych problemów, nawet w duże mrozy, i zawsze pare dydkow mniej niz u konkurencji.

Komentarz

• Dzida
                RS
                • 2006
                • 2253

W tej chwili to już się nie opłaca, kiedyś tak..............

Komentarz

• volciu
                  Drive
                  • 2010
                  • 60

kiedys tankowałem Fabie w benzynie - zero problemów
                  Passata w diselku zrobiłem nim 120 000 - zero problemów
                  teraz tankuje Octavie zrobiłem niecałe 5000 - zero problemów
                  W najgorsze mrozy Pasior palił nigdy nie było problemów zimą ani latem, tankuje przeważnie na Neste przy Faktory w Ursusie .
                  Ogólnie bardzo zadowolony
                  był PASSAT B5 3BG 101 KM AVB
                  jest Octavia II FL - 1,9 TDI

Komentarz

• piociel
                    Rider
                    • 2010
                    • 526
                    • Volkswagen

Dostawcą paliw dla Neste w PL jest Orlen.
                    Neste creates solutions for combating climate change and accelerating a shift to a circular economy.

Ja od nowości tankuje swoja skodzine (PB95) i opla (ON). W firmie, w której pracuje wszyscy tankują na tych stacjach od lat i nigdy nie było żadnego związanego z tym problemu.
                    Swoja droga parę groszy taniej, brak kolejek do kasy i w sumie nie mogę mieć zastrzeżeń co do jakości.
                    Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
                    Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.

Komentarz

• jakubd
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 165

Uwaga do opłacalności: wydanie karty kosztuje 15 PLN. Przy założeniu zniżki 5 gr/litr dje nam to zwrot kosztów po 300 litrach. Rezygnacja z karty to kolejne 300 litrów. Razem musimy zatankować 600 litrów (12 zbiorników), żeby wyjść na zero.
                      Ja osobiście i tak tankuję 90% na Neste (poza gazem do Astry, ale to oczywiste ale tyle paliwa to ja zjem w rok albo 3 kwartały. Dla mnie oferta nieopłacalna zupełnie.
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=562238

Komentarz

• piociel
                        Rider
                        • 2010
                        • 526
                        • Volkswagen

Zgadzam się. Korzystanie z tych kart prepłaconych jest bezsensowne. Niemniej jednak wydanie karty w okresie trwania promocji jest bezpłatne.
                        Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
                        Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.

Komentarz

• 2pac
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 1476
                          • Octavia I (1U2)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

jako ze mam pod nosem neste, to tam tankuje, zadnych problemow
                          President Johnny II + President Florida/ ML-145
                          O1 - 122KM@141KM 261Nm@303Nm By Rogalotti
                          OII - 140KM@178KM 320Nm@374Nm By CompSport

Komentarz

• piotrek13
                            Drive
                            • 2010
                            • 54

ja również bardzo często tankuje żadnych problemów nic nie muli wszystko na +

Komentarz

• DJ MŁODY
                              RS
                              • 2007
                              • 5908
                              • Octavia II (1Z3)

ja rówiez tankuje w firmie i swoją fabiulke i bez problemów
                              pozdrawiam Adam
                              Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• sznup
                                Classic
                                • 2009
                                • 25

Ja podchodzę do tego trochę inaczej.
                                Różnica w cenie między stacjami 'z ludźmi' a Neste itp., nie jest już znacząca, a kupując na tych pierwszych dajemy ludziom prace. I to jest dla znaczący argument przeciwko Neste i podobnym.
                                126p>Felicia1.3>Felicia1.3+lpg>OI 1.6 akl +(stag4) [lpg: miasto 11/100; trasa8/100]

Komentarz

• pandzik
                                  RS
                                  • 2011
                                  • 2254
                                  • Seat

Jakoś nikt nie martwi sie żeby mi "dać" racę to dlaczego ja mam? Dla mnie dziwny argument.

Co do Neste. Tankowałem lata bezproblemowo. Niestety jednego razu straciłem 50zł. Wrzuciłem banknot, po sygnale że można dźwignąłem pistolet i cisza.
                                  Telefon na infolinie - wszystko OK, ze zrozumieniem, każą czekać na wyplot informacji do jutra. Dzwonie nazajutrz, już jest mniej kulturalnie, zapewnienia o niemożliwości wystąpienia takiej sytuacji, straszenie policją itp....

Od tero czasu zwykle "daję" pracę rosjanom.

Komentarz

• jakubd
                                    Ambiente
                                    • 2009
                                    • 165

W kwestii reklamacji pamiętaj, że wszystkie stacje Neste mają kamery - a więc niech sobie "obejrzą" co się wydarzyło.
                                    Poza tym lepiej płacić na Neste kartą i to koniecznie kredytową. Chodzi o dwie rzeczy:
                                    1. Kwota zadeklarowana jest blokowana na karcie, ale ściągana jest tylko kwota faktycznie zatankowana. Dlatego zawsze wrzucam stałą kwotę max (kiedyś 200, teraz 300) i tankuję ile wlezie. Więcej niż zadeklarowane nie wlezie. Ale jeżeli wejdzie mniej, to w przypadku karty debetowej zablokuje nam to zadaną kwotę w żywej gotówce na koncie, a w przypadku kredytu - w zasadzie tracimy tylko część limitu.
                                    2. Należy pamiętać, że wszystkie stacje Neste dokonują resetu koło północy w związku ze zmianą dnia rozliczeniowego (podobnie jak McDonalds, który przez pół godziny potrafi mieć przerwę na kasach koło pierwszej w nocy). Jeżeli taki reset trafi nam się podczas tankowania, czy też tylko rozpoczynania, operacja jest przerywana, ale kwota na karcie zostanie i tak zablokowana.

Pamiętając o tych problemach - w zasadzie Neste ma same zalety. Np. dla mnie dodatkowo wygodne jest to, że dostaję jedną zbiorczą fakturę na koniec miesiąca.
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=562238

Komentarz

• lisek1981
                                      Drive
                                      • 2010
                                      • 69

Zamieszczone przez jakubd
                                      w zasadzie Neste ma same zalety
                                      pare wad sie znajdzie Neste jest fajne jesli przyjezdzasz tylko po paliwo i masz kredyciaka. Przy placeniu gotowka jest juz ciut wiecej zachodu, nie kupisz oleju czy plynu do spryskiwaczy, jak cos nawali to zostaje partyline i wyklocanie sie przez fona. Do tego stacji jest stosunkowo niewiele, a roznica cenowa do konkurencji juz nie tak atrakcyjna jak dawniej. Zapewne mogliby na dzien dobry schodzic z marzy o 10-15gr/litr z tytulu bezobslugowosci i kosic konkurencje. Ale dziwnie jakos tego nie robia... Mimo wszystko lubie tam tankowac za to, ze nie trzeba zasypiac w kolejce do kasy bo akurat ktos nie moze sie zdecydowac na wodke czy fajki albo zamawia jakies zarcie Paliwo bez zarzutu.

P.S. Ich karta partnerska jest platna !! Ciekawy sposob na zachecenie ludzi do regularnego tankowania akurat u nich
                                      Pozdrawiam
                                      Grzesiek

Obecnie śmigam: Skoda Superb II 1.8TSI DSG Platinum
                                      Średnie spalanie: | Smarowanie zapewnia

Komentarz

• Lashlo
                                        L&K
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 1455

Ja od 6 lat tam tankuje i wsio OK.3 lata benzyne,pozniej 3 lata diesla.Paliwo moze niewiele tansze,ale co wazne-z karta NESTE masz zbiorcza fakture za miesiac (teraz juz droga elektroniczna). I moje zalozenie-im mniej ludzi pracuje,tym mniejsza szansa kombinacji.
                                        Ogolnie jestem z NESTE zadowolony,choc tej karty "rabatowej" nie wezme,bo to jakas pomylka marketingowa...

[ Dodano: Pon 07 Mar, 11 20:44 ]
                                        Ja od 6 lat tam tankuje i wsio OK.3 lata benzyne,pozniej 3 lata diesla.Paliwo moze niewiele tansze,ale co wazne-z karta NESTE masz zbiorcza fakture za miesiac (teraz juz droga elektroniczna). I moje zalozenie-im mniej ludzi pracuje,tym mniejsza szansa kombinacji.
                                        Ogolnie jestem z NESTE zadowolony,choc tej karty "rabatowej" nie wezme,bo to jakas pomylka marketingowa...

Komentarz

Zamieszczone przez sznup
                                          kupując na tych pierwszych dajemy ludziom prace.
                                          Mój kumpel jak śmieci i zwróci mu się uwagę to mówi że daje ludziom prace

Zamieszczone przez jakubd
                                          1. Kwota zadeklarowana jest blokowana na karcie, ale ściągana jest tylko kwota faktycznie zatankowana.
                                          Tyle że jeśli wbijesz 300zł a zatankujesz za 200zł to musisz znowu wrzucić kartę do terminala, jeśli tego nie zrobisz następny klient dostanie gift :szeroki_usmiech
                                          Być może to poprawili.

Zamieszczone przez Lashlo
                                          I moje zalozenie-im mniej ludzi pracuje,tym mniejsza szansa kombinacji.
                                          Ja też mam takie założenie

Komentarz

• Jark7
                                            Elegance
                                            S_OCP Member
                                            • 2008
                                            • 777

Zamieszczone przez kross12
                                            Tyle że jeśli wbijesz 300zł a zatankujesz za 200zł to musisz znowu wrzucić kartę do terminala, jeśli tego nie zrobisz następny klient dostanie gift
                                            Być może to poprawili.
                                            a to ciekawe - czy przydarzyło ci się to kiedyś?
                                            bo prawdę mówiąc korzystam z neste ponad 6 lat i pierwsze słyszę a płacę zawsze kartą.
                                            Poza tym nigdy nie miałem zastrzeżeń co do jakości paliwa
                                            Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
                                            Jark7
                                            było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• voytek
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 480
                                              • Octavia III (5E3)
                                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez kross12
                                              Tyle że jeśli wbijesz 300zł a zatankujesz za 200zł to musisz znowu wrzucić kartę do terminala, jeśli tego nie zrobisz następny klient dostanie gift :szeroki_usmiech
                                              Być może to poprawili.
                                              Trzeba by nie odwiesić pistoletu. Jeśli go odwiesisz, nie da się ponownie rozpocząć tankowania. A wrzucić ponownie kartę po tankowaniu i tak warto, żeby dostać wydruk potwierdzenia transakcji, tak na okoliczność ewentualnych reklamacji. Zwłaszcza przy kartach debetowych, bo jak już ktoś pisał, w przypadku takich kart jest to dość dziwnie rozliczane (w moim banku przynajmniej). Najpierw ściągają z konta kwotę zadeklarowaną, a następnie zwracają różnicę między kwotą zadeklarowaną, a faktycznie "zatankowaną". Mnie się kiedyś raz zdarzyło, że bank "zapomniał" przelać z powrotem tej właśnie różnicy. Musiałem składać reklamację w banku, potwierdzenie transakcji się przydało. Zdecydowanie lepiej płacić kartami kredytowymi, nie ma wtedy tego problemu.

A co do jakości paliwa, to tankuję tam od lat i żadnych problemów z jakością paliwa nie zauważyłem. Różnica w cenie jednak jest, na Ursynowie, gdzie najczęściej tankuję, różnica między Neste, a pobliskimi Statoilami, BP, czy Orlenami wynosi zwykle kilkanaście groszy na litrze. Na baku paliwa oszczędność to jakieś 5 do 10 PLN. Może i niewiele, ale jak mawiają piechotą nie chodzi. Do tego dochodzi oszczędność czasu, bo nie stoimy w kolejce do kasy, gdzie 15 osób przed nami robi inne zakupy (sobota wieczór zwłaszcza :evil , a sprzedawca jest jeden, do tego jedna faktura na koniec miesiąca - mniej papieru, mniej księgowania.
                                              A dla porównania tankowałem kilka razy na innych markowych stacjach i różnicy w pracy silnika nie widzę żadnej.

Komentarz

• scr008
                                                Ambiente
                                                • 2009
                                                • 191

w mojej okolicy najbliższa i najtańsza stacja. nigdy nie miałem problemów z paliwem, polecam a wspomniana karta stałego klienta ma sens tylko przy dużej ilości tankowań, inaczej to trochę bez sensu...
                                                Virus injected!

Komentarz

Zamieszczone przez Jark7
                                                  a to ciekawe - czy przydarzyło ci się to kiedyś?
                                                  w sumie to nie bo zawsze leje za 100-150 ale kiedyś zastanawiało mnie co się dzieje gdy nie wlejemy za określoną kwotę i takie info znalazłem na stronie Neste. Właśnie sprawdziłem stronę i fakt, jest napisane że kartę należy włożyć żeby otrzymać potwierdzenie, pewnie to poprawili albo się pomyliłem

Komentarz

Pracuję...