Ja zalewam paliwem z Neste juz drugą brykę :P , nie miałem dotychczas problemu z jakością. Jedyne co mnie czasem wkurza to brak papieru do drukowania paragonów, a lubię zbierać potwierdzenia tankowania. Ale to świadczy chyba o popularności stacji, dużo tankowań
Tankuję na Neste od kilku lat i paliwo jest OK a cena jeszcze bardziej OK, czego nie mogę powiedzieć o znajdującym się w pobliżu BP (mimo ich systemu zbierania punktów)
Tankuję na Neste od kilku lat i paliwo jest OK a cena jeszcze bardziej OK, czego nie mogę powiedzieć o znajdującym się w pobliżu BP (mimo ich systemu zbierania punktów)
Dokładnie jest OK. A punkty wole karne zbierać 25 i wymieniam na rower :wink:
witam
co prawda nie w temacie ale dla chętnych wbijcie w googlach: "neste reklamacja" i odsłuchajcie wymianę zdań pomiędzy klientem a operatorem -nie dla wrażliwych
kiedyś tankowałem całą zimę mondeo MKII 1.8 TD na neste i przyszło mi czyścić wtryski (tam jeszcze było można czyścić), auto kopciło dość znacznie.
Teraz benzyne biorę ale tylko 98. nie widzę różnicy w porównaniu z 95 z Orlena, Shella, Statoila czy BP.
.. jak jeszcze miałem ""benzynę" ... pewnego razu po tankowaniu dałem rade ujehaćł z 20 km .. i po zawodach ... szarpanie samochód stanął , Moją żonę spotkał ten sam zaszczyt ... W czasie tych Świąt zatankowałem Na Neste - Urysnów Warszawa ... Rope .... na drugi dzień myślałem ze jadę Jelczem , DPF uruchomił się bardzo szybko ... ... obecnie Neste omijam , Duuuużym , Bardzo Duzyyym łukiem . mimo iż mam stacje koło domu i nikt mnie nie przekona że mają dobre paliwo ...
1,7 Oplel Astra GTC 125Km ...
Obecnie śmigam na Liqui Moly a w lato AMSOIL
... i nikt mnie nie przekona że mają dobre paliwo ...
kiedys podobna dostawcą paliwa dla Neste był Lotos.
Przez kilkanaście tygodni lałem rope z Lotosa do Vectry B 2.0 DTI i kopciła - miało to miejsce 4 lata temu - zmieniłem na Orlen i przestała kopcić.
Widać z powyższego że można jedynie pisać o jakości zupy na konkretnych stacjach a nie o Neste czy innym BP w ogóle, taki nasz zabagniony kraj :\
Jak jechałem do Niemiec to musiałem tankować po drodze ( w cale nie przy końcu trasy) gdy zalałem zupy w D to dojechałem do siebie na jednym baku, fakt że jechałem dużo spokojniej, to prawda ale wierzcie lub nie moją maszynką zrobiłem 750 km do rezerwy
Zamówiłem tą magiczną kartę ze względu na zapewnienie, że w okresie trwania promocji wydanie karty jest bezpłatne. 15 złotych za wydanie to pomyłka, zwłaszcza że od 2 tygodni nie mogą sobie poradzić z jej wydaniem. Tankuję tylko tam, bo obok mam tylko Lukoila i żadnych problemów dotąd nie zanotowałem. Powiem szczerze, że szkoda mi czasu na stanie w kolejce za plecami gościa który zastanawia się jaki sos do hot-doga wybrać, podczas gdy ja mam odliczoną kwotę za paliwo w ręku. Neste rulez
jedynie co to mogę potwierdzić że dymu jest co niemiara i generalnie nie tankuję już na Neste
Gdy miałem silnik VP nie było za bardzo różnicy ale przy PD jest już znaczna. Najwięcej dymu, najwyższe EGT - w porównaniu do Orlen Verva i Shell V-power (ale już kiedyś pisałem o tym)
Tankowanie było przeważnie na Neste Legionowo oraz Neste Łopuszańska, czasem też Neste Al. Jerozolimskie przy Decatlonie ale tam (moim zdaniem był największy syf)
Nie znam szczegółowych danych odnośnie jakości (parametrów) paliwa na tych stacjach ale "ze słychu" odradzałbym tam tankowanie nowszych diesli na PD i CR
NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm WARSZTAT www.dsize.pl ->CENNIK warsztat 01.01.11<-plik do pobrania tel. 790226060 spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
a mi przychodzi tankować na Neste i nie narzekam, choć jak dla stacji bezobsługowej to cena jest wręcz kosmiczna, a jakichs rewelacyjnych osiągów to moja bryczka nie ma po tym paliwie.
Na pewno jednak nie jeździ jak Jelcz, ani nie odmawia posłuszeństwa po 20 km jak co poniektórych spotkało
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Osobiście to polecam sieć stacji Neste, choć jak wszystkim wiadomo stacja stacji nierówna. Do kilku mam pełne zaufanie tankuje tam często- Tychy-Fabryczna, Warszawa-Janki, Częstochowa, nic z autem mi się nie działo.raz zatankowałem ON na W-wa Włochy i to był mój ostatni raz na tej stacji, więc akurat tej stacji nie polecam (grudzień 2010). A co do cen to teraz rzeczywiście mają wysokie ale to pewno się zmieni po marcu jak karty "neste" już nie będą mieć 10gr na litrze.pożyjemy zobaczymy - Szerokości
Ja właśnie tankuję na Neste-Fabryczna w Tychach, nie narzekam. Ale teraz cenowo są mniej konkurencyjni, ostatnio na Shellu zatankowałem zaledwie o 2gr. drożej na litrze.
Paliwa na wszystkich stacjach, niezależnie od marki są z tych samych rafinerii (Lotos, Orlen). Jakość tego, co lejemy do baku zależy od tego, czy w transporcie ktoś nie ukradł "odrobiny paliwa" i nie wlał czegoś w zamian (zagrożenie jednakowe dla wszystkich stacji), czy na samej stacji czegoś nie dolano (na markowych stacjach, w tym Neste raczej mała szansa). W końcu bardzo dużo zależy od czystości zbiorników na konkretnej stacji. Było kiedyś w TV o tym, że ktoś zaraz po odebraniu auta z salonu zatankował na Shellu i po wyjechaniu ze stacji stanął. Okazało się, że zatankował wodę (było podejrzenie, że wyniku jakiejś awarii dostała się do benzyny z odstojnika wody, który jest w każdym zbiorniku na stacji, zbiera wodę z kondensacji pary wodnej). Shell oczywiście zaprzeczał, jakoby mogło się coś takiego zdarzyć, sprawa trafiła do sądu, jaki był finał nie wiem. Czy to oznacza, że generalnie wszystkie stacje Shell to syf? - chyba nie.
voytek,
tak bylo to dokłądnie na TVN TURBO i gosciu odebral nowego Peugeota z salonu Obok w/w salonu jest wlasnie stacja shell i stanał. Mowisz czy przez to wszystkie stacje shell sa do bani.? Oczywiscie ze nie ale faktycznie shell sie nie przyznał a to takiej firmie nie przystoi i w tym jest problem
Komentarz