[O1] Sterownik wentylatorów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Benasq
    Classic
    • 2012
    • 11

W Bydgoszczy znalazłem taką firmę http://naprawa-lakieru.pl/o-firmie
  • agrala
    Rider
    • 2011
    • 397

Z której strony jest oznaczenie na sterowniku?
    Zaglądałęm pod maskę i nic na nim nie było.
    U mnie jest zamontowany w ten sposób że ta większa wtyczka jest od strony chłodnicy a mniejsza od strony kabiny. Patrząc na zdjęcia na allegro wygląda na to jakby oznaczenie było od strony koła czyli muszę go najpierw odkręcić żeby sprawdzić jakie ma oznaczenie - tak jest czy oznaczenie u mnie jest zmazane.
    Jaki powinien być nr strownika dla auta z klimatonikiem?
    Nie chce mi się załączyć kompresor od klimy, nie działa żaden wentylator jak chce włączyć klimę. Dzisiaj sprawdzałęm temp. VAGiem i było 105 stopni, wskazówka stała pionowo a żaden wentylator nie był włączony. Bezpieczniki sprawdzałem.
    Wszytko wskazuje na uszkodzony moduł -on załącza srężarkę i wentylatory.
    Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
    Emulator czujnika poziomu oleju G266
    Napraw sterowników AIRBAG

Komentarz

• JanuszSz
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 2835
      • Superb II combi (3T5)

Zaczekaj aż zrobi się trochę cieplej na zewnątrz.Klima powinna się uruchomić,gdy temperatura powietrza wynosi >5st.
      Sterownik wentylatorów jest zamontowany pod akumulatorem,więc ciężko jest go zobaczyć po otworzeniu maski.
      Wentylator chłodzący silnik jest sterowany czujnikiem na chłodnicy.Sprawdź na krótko,czy działa.
      Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.

Komentarz

• agrala
        Rider
        • 2011
        • 397

Było 9 stopni, 7 i nic, cały czas na sprzęgło podawane jest 9V nie zależnie czy włącze klime czy nie więc coś jest nie tak.
        Sterownik widać bez problemów.
        Tylko 1 bieg jest sterowanay z włącznika w chłOdnicy - drugi idzie już ze sterownika.
        Przy 105 stopniach to juz 2 powinien działać.
        Nie rozmyślajmy tu kiedy ma się włączć klima czy wentylator - pytam gdziE jest oznaczenie na sterowniku. Od strony koła czy od strony skrzyni, jak mam zamontowany sterownik pisałem wcześniej.
        Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
        Emulator czujnika poziomu oleju G266
        Napraw sterowników AIRBAG

Komentarz

Pracuję...