W Bydgoszczy znalazłem taką firmę http://naprawa-lakieru.pl/o-firmie
[O1] Sterownik wentylatorów
Zwiń
X
-
[O1] Sterownik wentylatorów
Z której strony jest oznaczenie na sterowniku?
Zaglądałęm pod maskę i nic na nim nie było.
U mnie jest zamontowany w ten sposób że ta większa wtyczka jest od strony chłodnicy a mniejsza od strony kabiny. Patrząc na zdjęcia na allegro wygląda na to jakby oznaczenie było od strony koła czyli muszę go najpierw odkręcić żeby sprawdzić jakie ma oznaczenie - tak jest czy oznaczenie u mnie jest zmazane.
Jaki powinien być nr strownika dla auta z klimatonikiem?
Nie chce mi się załączyć kompresor od klimy, nie działa żaden wentylator jak chce włączyć klimę. Dzisiaj sprawdzałęm temp. VAGiem i było 105 stopni, wskazówka stała pionowo a żaden wentylator nie był włączony. Bezpieczniki sprawdzałem.
Wszytko wskazuje na uszkodzony moduł -on załącza srężarkę i wentylatory.Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Emulator czujnika poziomu oleju G266
Napraw sterowników AIRBAG
-
-
Zaczekaj aż zrobi się trochę cieplej na zewnątrz.Klima powinna się uruchomić,gdy temperatura powietrza wynosi >5st.
Sterownik wentylatorów jest zamontowany pod akumulatorem,więc ciężko jest go zobaczyć po otworzeniu maski.
Wentylator chłodzący silnik jest sterowany czujnikiem na chłodnicy.Sprawdź na krótko,czy działa.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Było 9 stopni, 7 i nic, cały czas na sprzęgło podawane jest 9V nie zależnie czy włącze klime czy nie więc coś jest nie tak.
Sterownik widać bez problemów.
Tylko 1 bieg jest sterowanay z włącznika w chłOdnicy - drugi idzie już ze sterownika.
Przy 105 stopniach to juz 2 powinien działać.
Nie rozmyślajmy tu kiedy ma się włączć klima czy wentylator - pytam gdziE jest oznaczenie na sterowniku. Od strony koła czy od strony skrzyni, jak mam zamontowany sterownik pisałem wcześniej.Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Emulator czujnika poziomu oleju G266
Napraw sterowników AIRBAG
Komentarz
-
Komentarz