dobra, Michał mnie zawstydził, więc sprobuje zabrac, sie za ortografow forumowych, mam nadzieje, ze nie macie nic przeciwko?
Spritmonitor
Zwiń
X
-
Spritmonitor
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
Sorry, że odgrzebuje temat ale mam pytanie co do tej stronki.
Mianowicie:
Zatankowałem pierwszy raz za 20 zł około 4,5l. To wpisałem to w te okienka licznik też 190378km ale w trip odom nic nie wpisywałem bo nie wiem ile bede na tym jeździł i zaznaczyłem że to pierwsze tankowanie. Teraz zatankowałem za 40zł około 9,34l i znowu wpisałem stan licznika 190378 a trip odom uzupełnił mi się sam 41km i wybrałem, że nie zatankowałem do pełna. Ale nie oblicza mi średniej co jest? I czy to powinno tak być że to trip odom uzupełnia się samo przy nastepnym tankowaniu??Skoda Octavia I Special Edition Celebrate (2004) - 1.9 TDI 135KM 305Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BartasSorry, że odgrzebuje temat ale mam pytanie co do tej stronki.
Mianowicie:
Zatankowałem pierwszy raz za 20 zł około 4,5l. To wpisałem to w te okienka licznik też 190378km ale w trip odom nic nie wpisywałem bo nie wiem ile bede na tym jeździł i zaznaczyłem że to pierwsze tankowanie. Teraz zatankowałem za 40zł około 9,34l i znowu wpisałem stan licznika 190378 a trip odom uzupełnił mi się sam 41km i wybrałem, że nie zatankowałem do pełna. Ale nie oblicza mi średniej co jest? I czy to powinno tak być że to trip odom uzupełnia się samo przy nastepnym tankowaniu??
trip odometer wypelnia sie samo, odejmuje od obecnego odometera odometer z ostatniego tankowania, to nawet dosc logiczne :szeroki_usmiechTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Nie no ok wiem co to trip odom i na jakiej podstawie się wyliczyło ale czemu się to dodaje przy tankowaniu tym następnym? Tzn tankuje za 20 zł i za te 20 zł wyjezdziłem te 41km to powinno się dodać do tego tankowania a nie do tego za 40zł w którym jeszcze nic nie zrobiłem.
Tzn, że musze do pełna zalać?? :/ shitSkoda Octavia I Special Edition Celebrate (2004) - 1.9 TDI 135KM 305Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BartasNie no ok wiem co to trip odom i na jakiej podstawie się wyliczyło ale czemu się to dodaje przy tankowaniu tym następnym? Tzn tankuje za 20 zł i za te 20 zł wyjezdziłem te 41km to powinno się dodać do tego tankowania a nie do tego za 40zł w którym jeszcze nic nie zrobiłem.
Tzn, że musze do pełna zalać?? :/ shit
MSPANCTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
No zabawne naprawdę. Nie każdego stać, żeby wyłożyć na cały bak od razu, Ci którzy sami sobie na początku tankowali wiedzą jaki to ból ale ok nie ten temat.
Zauważyłem też, że czasami ludzie nie mają na fula zatankowane a im średnią liczy.Skoda Octavia I Special Edition Celebrate (2004) - 1.9 TDI 135KM 305Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BartasNo zabawne naprawdę. Nie każdego stać, żeby wyłożyć na cały bak od razu, Ci którzy sami sobie na początku tankowali wiedzą jaki to ból ale ok nie ten temat.
Zauważyłem też, że czasami ludzie nie mają na fula zatankowane a im średnią liczy.
jeżeli nie wiesz dlaczego tak się dzieje, to weź kalkulator do ręki i wylicz średnie spalanie z samych dolewek :? to se na da urna jego mać :!:
[ Dodano: Nie 02 Mar, 08 18:03 ]
dobra, niech strace :zlosnik: sprobuje jeszcze raz najjaśniej jak potrafię ops:
żeby policzyć średnie spalanie spritmonitor (lub kalkulator) potrzebują następujących informacji:
- ile kilometrów zostało przejechane
-ile litrów paliwa zostało na tym dystansie spalone
żeby wiedzieć ile litrów paliwa zostało spalone, potrzebują tankowania do pełna :!:
tankujesz do pełna, przejeżdżasz 150km i ponownie tankujesz do pełna :!: bo tylko wtedy będziesz miał informacje ile litrów paliwa spalił samochód
żeby policzyć średnie zużycie paliwa musisz zatankować do pełna dwa razy :!:
przed pomiarem i po pomiarze, inaczej możesz conajwyżej wróżyć z fusów.
To że oznaczyłeś tankowanie jako początkowe a nie zatankowałes do pełna nic nie wnosi :roll:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftpotem po nalaniu do pelna chyba powinno wyliczyc jakas srednia spalania.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWjak chcesz to policzyc nie ankujac chociaz raz do pełna bedzie ci w końcu liczył średnią z dolewek, ale musisz chociaz raz dać mu szanse
tylko gdzie ja znajde stacje co 20km? :diabelski_usmiechZamieszczone przez BartasCi którzy sami sobie na początku tankowali wiedzą jaki to bólnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Mi wystarczają wyciągi z karty kredytowej żeby wiedzieć ile miesięcznie wydaję, a wklepywanie co tankowanie z paragonu... to jakoś tak czasu szkoda... a tak do rezerwy i do pełna, reset licznika i znowu do rezerwy i zaś do pełna i apiać reset licznika i widzę ile na baku (do rezerwy) wychodzi - około 400-420km po mieście :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTo jakos strasznie rownomiernie jezdzisz. Ja raz przejezdzam 1200km na baku a raz mam problem przejechac 700km :szeroki_usmiechTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SevMi wystarczają wyciągi z karty kredytowej żeby wiedzieć ile miesięcznie wydaję
Komentarz
-
Komentarz