Spritmonitor

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

Spritmonitor

dobra, Michał mnie zawstydził, więc sprobuje zabrac, sie za ortografow forumowych, mam nadzieje, ze nie macie nic przeciwko?
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Spritmonitor

zachecam wszystkich do skrupulatnego, rejestrowania spalania (i nie tylko spalania) swoich bolidow, mnie sie nigdy nie chce, ale moze sie zbiore , O TUTAJ
    pzdr!
    saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

szkoda, To zglos to co ja zglosilem do moderatorow, a bedzie to na forum bardziej popularne, tylko jakos qrde nikt mi nie odpisal :roll:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• MZD
        Ambiente
        • 2004
        • 242

Stronka jest niezła. Poza tym wyniki się pomimo że chyba są dane tylko z trasy to raczej zgadzają....
        Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

Zamieszczone przez Maicroft
          szkoda, To zglos to co ja zglosilem do moderatorow, a bedzie to na forum bardziej popularne, tylko jakos qrde nikt mi nie odpisal :roll:
          ale co Maicroft :roll: :?:
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• MZD
            Ambiente
            • 2004
            • 242

Chyba chodziło mu o ankietę dotyczącą spalania... :wink: 8)
            Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...

Komentarz

• Bartas
              Classic
              • 2007
              • 12

Sorry, że odgrzebuje temat ale mam pytanie co do tej stronki.
              Mianowicie:
              Zatankowałem pierwszy raz za 20 zł około 4,5l. To wpisałem to w te okienka licznik też 190378km ale w trip odom nic nie wpisywałem bo nie wiem ile bede na tym jeździł i zaznaczyłem że to pierwsze tankowanie. Teraz zatankowałem za 40zł około 9,34l i znowu wpisałem stan licznika 190378 a trip odom uzupełnił mi się sam 41km i wybrałem, że nie zatankowałem do pełna. Ale nie oblicza mi średniej co jest? I czy to powinno tak być że to trip odom uzupełnia się samo przy nastepnym tankowaniu??
              Skoda Octavia I Special Edition Celebrate (2004) - 1.9 TDI 135KM 305Nm

Komentarz

• misiekwaw
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 7715
                • Ford

Zamieszczone przez Bartas
                Sorry, że odgrzebuje temat ale mam pytanie co do tej stronki.
                Mianowicie:
                Zatankowałem pierwszy raz za 20 zł około 4,5l. To wpisałem to w te okienka licznik też 190378km ale w trip odom nic nie wpisywałem bo nie wiem ile bede na tym jeździł i zaznaczyłem że to pierwsze tankowanie. Teraz zatankowałem za 40zł około 9,34l i znowu wpisałem stan licznika 190378 a trip odom uzupełnił mi się sam 41km i wybrałem, że nie zatankowałem do pełna. Ale nie oblicza mi średniej co jest? I czy to powinno tak być że to trip odom uzupełnia się samo przy nastepnym tankowaniu??
                nie wydaje mi sie zeby wyliczyl Ci srednia dopoki nie zatankujesz do pelna, bo niby na jakiej podstawie?
                trip odometer wypelnia sie samo, odejmuje od obecnego odometera odometer z ostatniego tankowania, to nawet dosc logiczne :szeroki_usmiech
                Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                http://www.disi-tune.pl
                Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                Był WRX
                Była Octa

Komentarz

• Bartas
                  Classic
                  • 2007
                  • 12

Nie no ok wiem co to trip odom i na jakiej podstawie się wyliczyło ale czemu się to dodaje przy tankowaniu tym następnym? Tzn tankuje za 20 zł i za te 20 zł wyjezdziłem te 41km to powinno się dodać do tego tankowania a nie do tego za 40zł w którym jeszcze nic nie zrobiłem.
                  Tzn, że musze do pełna zalać?? :/ shit

Komentarz

• misiekwaw
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 7715
                    • Ford

Nie no ok wiem co to trip odom i na jakiej podstawie się wyliczyło ale czemu się to dodaje przy tankowaniu tym następnym? Tzn tankuje za 20 zł i za te 20 zł wyjezdziłem te 41km to powinno się dodać do tego tankowania a nie do tego za 40zł w którym jeszcze nic nie zrobiłem.
                    Tzn, że musze do pełna zalać?? :/ shit
                    zatankuj naście razy po 20zł, taniej wyjdzie :szeroki_usmiech

MSPANC
                    Był WRX
                    Była Octa

Komentarz

• Bartas
                      Classic
                      • 2007
                      • 12

No zabawne naprawdę. Nie każdego stać, żeby wyłożyć na cały bak od razu, Ci którzy sami sobie na początku tankowali wiedzą jaki to ból ale ok nie ten temat.

Zauważyłem też, że czasami ludzie nie mają na fula zatankowane a im średnią liczy.

Komentarz

• misiekwaw
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 7715
                        • Ford

No zabawne naprawdę. Nie każdego stać, żeby wyłożyć na cały bak od razu, Ci którzy sami sobie na początku tankowali wiedzą jaki to ból ale ok nie ten temat.

Zauważyłem też, że czasami ludzie nie mają na fula zatankowane a im średnią liczy.
                        qrna, jak chcesz to policzyc nie ankujac chociaz raz do pełna :?: :!: bedzie ci w końcu liczył średnią z dolewek, ale musisz chociaz raz dać mu szanse :evil:
                        jeżeli nie wiesz dlaczego tak się dzieje, to weź kalkulator do ręki i wylicz średnie spalanie z samych dolewek :? to se na da urna jego mać :!:

[ Dodano: Nie 02 Mar, 08 18:03 ]
                        dobra, niech strace :zlosnik: sprobuje jeszcze raz najjaśniej jak potrafię ops:

żeby policzyć średnie spalanie spritmonitor (lub kalkulator) potrzebują następujących informacji:

- ile kilometrów zostało przejechane
                        -ile litrów paliwa zostało na tym dystansie spalone

żeby wiedzieć ile litrów paliwa zostało spalone, potrzebują tankowania do pełna :!:
                        tankujesz do pełna, przejeżdżasz 150km i ponownie tankujesz do pełna :!: bo tylko wtedy będziesz miał informacje ile litrów paliwa spalił samochód
                        żeby policzyć średnie zużycie paliwa musisz zatankować do pełna dwa razy :!:
                        przed pomiarem i po pomiarze, inaczej możesz conajwyżej wróżyć z fusów.

To że oznaczyłeś tankowanie jako początkowe a nie zatankowałes do pełna nic nie wnosi :roll:
                        Był WRX
                        Była Octa

Komentarz

• b707
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 1272

Trip Odom to ilośc przejechanych kilometrów od ostatniego tankowania..

Napisałeś że pierwsze tankowanie za 20zł... To jest bład... Pierwsze tankowanie powinno być do pełna.
                          Adam

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Ale potem po nalaniu do pelna chyba powinno wyliczyc jakas srednia spalania.
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• rezon
                              RS
                              • 2006
                              • 1894
                              • Volvo
                              • AKL 1.6 MPI 101 KM
                              • BSE 1.6 MPI 102 KM

potem po nalaniu do pelna chyba powinno wyliczyc jakas srednia spalania.
                              na pewno liczy. Tak jak pisał MisiekWAW min. dwa razy do pełna - pierwszy i ostatni, nie ważne ile po środku, zliczy średnią z całości. Warto jeszcze umożliwić podgląd tankowania innym dla porównania.

Komentarz

• Jabar1975
                                RS
                                • 2006
                                • 3331

Zamieszczone przez MisiekWAW
                                jak chcesz to policzyc nie ankujac chociaz raz do pełna bedzie ci w końcu liczył średnią z dolewek, ale musisz chociaz raz dać mu szanse
                                Bartas, nie sluchaj miska ja tankuje zawsze do pelna i mam cholera wysokie spalanie :/ moze gdybym lal za 20 byloby lepiej?????

tylko gdzie ja znajde stacje co 20km? :diabelski_usmiech
                                Ci którzy sami sobie na początku tankowali wiedzą jaki to ból
                                mnie doklada dziewczyna i corka (z kieszonkowego) a i tata czasmi cos rzuci :diabelski_usmiech
                                nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Bartas
                                  Classic
                                  • 2007
                                  • 12

Nie no ok już jarzę

No tak tylko że ja mam 18 lat i tylko kieszonkowe spox

Komentarz

• rezon
                                    RS
                                    • 2006
                                    • 1894
                                    • Volvo
                                    • AKL 1.6 MPI 101 KM
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Ale dzięki temu będziesz miał za rok informację ila naprawdę kosztuje Cie hobby pt. samochód 8)

Komentarz

• Bartas
                                      Classic
                                      • 2007
                                      • 12

I już bez tego wiem, że to cholernie drogie hobby ale jak że przyjemne i komfortowe

Komentarz

• Sev
                                        L&K
                                        • 2007
                                        • 1295

Mi wystarczają wyciągi z karty kredytowej żeby wiedzieć ile miesięcznie wydaję, a wklepywanie co tankowanie z paragonu... to jakoś tak czasu szkoda... a tak do rezerwy i do pełna, reset licznika i znowu do rezerwy i zaś do pełna i apiać reset licznika i widzę ile na baku (do rezerwy) wychodzi - około 400-420km po mieście :szeroki_usmiech
                                        6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
                                        Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• Maicroft
                                          Moderator
                                          S_OCP MemberModeratorr
                                          • 2004
                                          • 25757
                                          • Audi

Ale tu chodzi o cos innego :twisted:

Wyciag z karty wywalasz po miesiacu :P A tu wiesz ile spaliles wachy, a nie ile Cie to kosztowalo
                                          Spritmonitor.de

Komentarz

• Sev
                                            L&K
                                            • 2007
                                            • 1295

...i tak na jedno wychodzi, 0,5 litra w tą czy tamtą stronę a przecież wiem ile tankuję (full) i co ile

Taki monitoring jest dobry gdy lejesz za przysłowiową dychę
                                            6Y20VT codename FiA - v.1.5 - 213KM/339Nm
                                            Polecam NETCAR.PL - Opony i Felgi, VAGSerwis.pl

Komentarz

• Maicroft
                                              Moderator
                                              S_OCP MemberModeratorr
                                              • 2004
                                              • 25757
                                              • Audi

To jakos strasznie rownomiernie jezdzisz. Ja raz przejezdzam 1200km na baku a raz mam problem przejechac 700km :szeroki_usmiech
                                              Spritmonitor.de

Komentarz

• misiekwaw
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2004
                                                • 7715
                                                • Ford

To jakos strasznie rownomiernie jezdzisz. Ja raz przejezdzam 1200km na baku a raz mam problem przejechac 700km :szeroki_usmiech
                                                nooo a ja raz 310 a raz 330 1
                                                Był WRX
                                                Była Octa

Komentarz

• rezon
                                                  RS
                                                  • 2006
                                                  • 1894
                                                  • Volvo
                                                  • AKL 1.6 MPI 101 KM
                                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Sev
                                                  Mi wystarczają wyciągi z karty kredytowej żeby wiedzieć ile miesięcznie wydaję
                                                  i na pewno znasz np. koszt 1km, czy zaczyna ci się coś dziać (np. sonda)bo zużycie skoczyło o 15%, i takich tam jeszcze innych parę spraw. Dawniej też patrzyłem tylko na wyciagi, ale teraz wolę mieć dokładniejsze info, zwłaszcza że zajmuje mi to ok. 10min./miesiąc

Komentarz

Pracuję...