Hanz2k, dokladnie ta nowa biegnie tak / ,stara odwrotnie..
Zabezpieczenie karoserii po naprawie
Zwiń
X
-
Zabezpieczenie karoserii po naprawie
Witam szanowną brać !
Dostałem pewne info o pewnym specyfiku.
RODOFOS
Jako że nie jestem z branży chemicznej ani blacharsko-lakierniczej interesują mnie opinie na temat tego produktu.
Według "informatora" podobnym specyfikiem jest pokrywane nadwozie podczas produkcji oraz oryginale blacharskie części zamienne w grupie VW.
Czy ktoś tego używał i może podzielić się opinią.
Czy prawdą jest to co napisałem i rzeczywiście można użyć tego specyfiku np. na spawany element karoserii w celu zabezpieczenia przed korozją?NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
-
-
Witam. Nie znam tego specyfiku ale nazwa mi się kojarzy z FOSOLEM środkiem antykorozyjnym na bazie jakichś kwasów chyba. Fosol po roku od użycia (mniej więcej) nie sprawdzał się bo wyłaził rudolf znowu. Być może to zupełnie coś innego ale na Twoim miejscu sprawdziłbym skład w specyfikacji produktu. Myślę, że ONI powinni wiedzieć coś więcej o tym produkcie. Oferują karty katalogowe produktów ale dopiero przy zakupie. Z tego co wyczytałem to jest to chemiczne fosforanowanie blach przed malowaniem. Takie zabezpieczenie fosforanami miały np Favoritki do wysokości szyb. Wytrzymywało to średnio 5-10 lat. Może jest to dobry sposób?Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez S3 CHRISnie uzywałem tego specyfiku jezeli chces zabezpieczyc element naprawiany uzyj wosku do konserwacji profili zamknietych i tyle najprosciej i najtaniej
Zamieszczone przez JeżykZ tego co wyczytałem to jest to chemiczne fosforanowanie blach przed malowaniem. Takie zabezpieczenie fosforanami miały np Favoritki do wysokości szyb. Wytrzymywało to średnio 5-10 lat. Może jest to dobry sposób?NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
Komentarz