Myjnie bez wody

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marek_kloss
    Drive
    • 2011
    • 58

Myjnie bez wody

Agamek12, znów kombinujesz zmianę? Miałem okazję przejechać się jako pasażer po trasie Leszno - Bartoszyce takim sprzętem z dieslem i powiem Ci, że nie jest tak źle jak się spodziewałem... Fotele mogłyby być trochę lepiej wyprofilowane, plastiki trochę bardziej miękkie, ale tak w gruncie rzeczy jest okej. Wujo mówił, że auto mimo 200 kkm nakukanych w ciągu 1,5 roku się nie psuło, eksploatacja ograniczała się do przeglądów. Automat nie był demonem szybkości, ale ogólnie daje radę.

P.S. Wujek powozi się teraz 4Runnerem 4,7 V8 i trochę żałuje zmiany.
    [center:8e1c38bf2b]Pomóż Kindze www.pomoz.eu [/center:8e1c38bf2b]

[center:8e1c38bf2b]"Mów łagodnie i miej przy sobie gruby kij, a zajdziesz daleko." - Teodor Roosevelt
    [/center:8e1c38bf2b]
    Ona pochłania
  • voytek
    Rider
    • 2010
    • 480
    • Octavia III (5E3)
    • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Myjnie bez wody

Jeśli było już o tym na forum to z góry przepraszam, ale nic nie znalazłem.
    Pojawiły się ostatnio myjnie myjące auta bez użycia wody ( www.bezwodna.pl , www.ecoone-polska.pl). Mycie polegać ma na spryskaniu lakieru jakimś specyfikiem, a następnie, bez użycia wody rozpuszczony brud jest zbierany za pomocą mikrofibry. Jednocześnie, "przy okazji" nakładany jest wosk. Czy ktoś wie, jak to naprawdę działa? Mam wątpliwości, czy to bezpieczne dla lakieru (czy np. nie powstają rysy jeśli ściąga się piach z lakieru na sucho), czy ktoś widział efekt po takim myciu?

Komentarz

• Borsuk2
      L&K
      • 2010
      • 1203

ostatnio pokazywali w TV kilka takich myjni, w których używano pary. Zamiast wody gościu zraszał samochód gorącą parą i wycierał.
      Fajna stronka

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

voytek, taka myjnia to kat dla lakieru !! Po takim "myciu" lakier jest pełen swirlsów (małych kolistych rysek). Tym bardziej, że facet, z tego co widziałem na filmach, leci po lakierze jedna brudną szmatą rysując zierenakami piasku powłokę lakieru.
        Zamieszczone przez voytek
        Jednocześnie, "przy okazji" nakładany jest wosk
        Który z woskim nie ma nic wpsólnego
        Czarny Elegance

Komentarz

• oktego
          Classic
          • 2011
          • 14

nigdy w życiu

Nigdy w życiu bym się tam nie umył. Jak będziesz miał karoserię całą w błocie, to bez myjki ciśnieniowej nie podchodź...... Sam brud nie zejdzie, a jak go jeszcze zaczniejsz rozcierać po karoserii to aż strach pomyśleć, jak będzie wyglądał lakier
          MOTOEGO ista

Komentarz

• voytek
            Rider
            • 2010
            • 480
            • Octavia III (5E3)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Dzięki panowie. Pytałem z ciekawości, nie zamierzam z tego korzystać. I widzę, że moje wątpliwości nie były bezpodstawne.

Komentarz

dla mnie to w dupe niech sobie wsadza takie eko myjnie.

Komentarz

• krzysiek13
                L&K
                • 2010
                • 1155

Co wyróżnia myjnię samochodową BEZWODNA:

* Oszczędzamy Państwa czas ? pojazdy myjemy w miejscu zaparkowania.
                * Działamy w sposób ekologiczny ? wodę zastąpiliśmy dużo efektywniejszymi preparatami na bazie składników naturalnych.
                * BEZWODNA pozostawia efekt mycia na dłużej niż standardowa myjnia samochodowa.
                * BEZWODNA jest bezpieczna dla karoserii ? nie stosujemy agresywnych środków chemicznych i szczotek.
                * Nasza usługa jest kompleksowa ? z najwyższą dbałością traktujemy wszystkie elementy samochodu.
                Te znaki zapytania oznaczają, że sami w to wątpią? :lol:
                Octavia

Komentarz

• ruwado
                  RS
                  • 2009
                  • 14885
                  • Octavia IV (NX3)

Może jestem staroświecki ale jak wyobrażę sobie ściąganie brudu, piachu i innego syfu z karoserii mojej skodzinki po naolejeniu jakimś guciem, to skóra mi cierpnie. :?

Poza tym lubię choćby na bezdotykowej patrzeć, jak pod wpływem prysznica pojawia się czystość :szeroki_usmiech
                  pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Octan
                    Rider
                    • 2006
                    • 653

Jak piszą fachowcy, przyszłość należy do myjni parowych.

Komentarz

• ShiningCar
                      Drive
                      • 2011
                      • 96

Na rynku kosmetyków pojawił się też Szampon firmy Optimum "No Rinse Wash & Shine", który nie wymaga spłukiwania. Bardzo fajny produkt dla pasjonatów czystości w każdych warunkach :wink:
                      Car Detailing

Komentarz

• Trusek
                        Rider
                        • 2009
                        • 520
                        • Octavia III (5E3)
                        • DADA 1.5 TSI 150 KM

Zamieszczone przez krzysiek13
                        http://bezwodna.pl/
                        Co wyróżnia myjnię samochodową BEZWODNA:

* Oszczędzamy Państwa czas ? pojazdy myjemy w miejscu zaparkowania.
                        * Działamy w sposób ekologiczny ? wodę zastąpiliśmy dużo efektywniejszymi preparatami na bazie składników naturalnych.
                        * BEZWODNA pozostawia efekt mycia na dłużej niż standardowa myjnia samochodowa.
                        * BEZWODNA jest bezpieczna dla karoserii ? nie stosujemy agresywnych środków chemicznych i szczotek.
                        * Nasza usługa jest kompleksowa ? z najwyższą dbałością traktujemy wszystkie elementy samochodu.
                        Te znaki zapytania oznaczają, że sami w to wątpią? :lol:

... a w galerii umiescili fotki czystych aut ... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
                        zamiast tego jak to wyglada w praniu
                        <<>> MACIEJ <<>>
                        Moje Autko - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33986 - Zapraszam

Komentarz

Pracuję...