Stukanie w zawieszeniu przy skreconych kołach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • TommyLee
    Ambiente
    • 2006
    • 179

xtremesystems, efekty są liczone z użyciem procka (nie ma wsparcia dla PhysX)
  • rafalus
    L&K
    • 2005
    • 1140
    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Mam najechane 210 000 km . Auto ogólnie igla borykam sie jednak z takim problemem przy skreconych kołach w lewo(i skrecaniu w lewo) i najechaniu na jakaś nalewke asfaltu słychać stuk(prawa strona) trwa to już bardzo długo chodzi o przebieg. Właściwie nie można dojsc co to jest . Pojade na szarpaki ? Ale przy skreconych kłołach tylko stuka jak jest nacisk całego auta w postaci najazdu na ostrą krawędz wystającą z ulicy. Co to może być w gre wchodzi sworzeń, drążek tuleja ta mniejsza na wahaczu. Potrzebował bym też numery ori cześci lub tego samego z TRW.
    Standard jest też to ,że przy hamowaniu lekko wibruje kierownica ale jakas nie wierze ,że to przez tarcze. Gdyż to drugi komplet i nie zamierzam dokładać do interesu(obczytałem forum) . Problem musi tkwić w zawieszeniu. Mysle o wymianie wszystkich tych elementów powyższych w ciemno. Od nowosci jest to nie ruszane nie było potrzeby. Amory itd, tuje duże sa już od 30-tys nowe.
    Człowiek który sprawdzał mi zawieche mówi ,ze to albo drążek albo sworzeń.(kazał jechać na szarpaki gdyż jest oponiarzem) ale wykrył ten luz
    Wymienić jedną stronę może na próbe? Wszystko?
    nowy cSIMC od Aliego
    seryjne 110kM teraz ok ~170kM ARL ,230 wtryski.
    Moc potwierdzona w tym roku na hamowni.

półosie seryjne przebieg 273 tyś

Komentarz

• kabanos
      RS
      • 2011
      • 4544
      • Octavia I combi (1U5)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Przyczyn może być wiele:
      -przekładnia kierownicza,
      -końcówka drążka kierowniczego,
      -jak zauważyłeś sworzeń wahacza.
      Co do drgań przy hamowaniu to mogą tu być niestety winne tarcze, lub właśnie jakiś luz, który ujawnia się przy hamowaniu. Jak najbardziej możesz wymienić jedną stronę.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Borsuk2
        L&K
        • 2010
        • 1203

przeguby homokinetyczne.
        Fajna stronka

Komentarz

• przemek88
          Rider
          • 2009
          • 613

Miałem to samo wymieniłem Sworzeń wahacza i po problemie

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• dan213
            Classic
            • 2008
            • 8

W moim przypadku też problemem okazał się sworzeń wahacza - 5 min. na stacji diagnostycznej i wszystko było jasne...

Komentarz

• tom2212
              RS
              • 2008
              • 3892

Zamieszczone przez rafalus
              Wymienić jedną stronę może na próbe? Wszystko?
              hehe wszystkiego nie wymieniaj Podpowiem Tobie coś . W poprzedniej czarnej miałem tak jak opisujesz i nikt nie mógł dojść do tego co jest nie tak. Wymienili mi całą zawiechę i nic. Jak to nie będzie sworzeń wahacza to moja podpowiedź brzmi. Poduszka silnika. Gdy Wymieniłem w czarnej a doszedłem do tego przypadkiem problem znikł. Uszkodzona poduszka powodowała że silnik podczas skrętu i wjazdu na jakąś nierówność uderzał o jakiś element auta (nadwozie, wahacz lub inne) i był stuk. Tak więc jak napisałem jeśli wykluczysz np sworzeń to możesz wziąć tą podpowiedź pod uwagę Pozdrawiam

Komentarz

• kabanos
                RS
                • 2011
                • 4544
                • Octavia I combi (1U5)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

W moim szkodniku po wymianie amorów też coś stukało przy skręcaniu. Po wjechaniu na kanał moim oczom ukazał się taki oto widok:

[ Dodano: Sro 23 Mar, 11 23:12 ]
                W takim stanie jeszcze zbierznośc ustawiali . Jak można czegoś takiego nie zauważyc?
                Załączone pliki

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

Pracuję...