po prostu korzystam z okazji i pytam, bo niedługo już jadę na rozrząd i 200PLN piechotą nie chodzi, a z drugiej strony nie chcę wkładać czegoś gorszej jakości.
Sonda LAMBDA
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Sonda LAMBDA
Koledzy zielony jestem z tematu mechaniki samochodowej i potrzebuje pomocy.
1> czy 1.9 TDI ma katalizator?
2> jesli ma katalizator to czy sonda LAMBDA jest za czy przed katalizatorem ??
mam zamiar wyrzucik katalizator i zrobic glosniejszy wydech czy to wogole mozliwe ??
-
Re: Sonda LAMBDA
1. MaZamieszczone przez OBIX1> czy 1.9 TDI ma katalizator?
2> jesli ma katalizator to czy sonda LAMBDA jest za czy przed katalizatorem ??
mam zamiar wyrzucik katalizator i zrobic glosniejszy wydech czy to wogole mozliwe ??
2. Sondy nie ma
Caly wydech przelotowy duzo glosniejszy tez nie jest ,w zasadzie slychac go zaczynasz dopiero od 3000obr/min (wydech el-tec-a u Purchawy).
Komentarz
-
naprawde nie ma sondy ? wydawalo mi sie ze kazde nowsze autko jest w nia zaopatrzone - skoda tez.
Wyprul juz ktos ten katalizator ? jak sie zachowuje autko ?
Akurat nie zalezy mi tak bardzo na super glosnym wydechu takze moze to wystarczy
Komentarz
-
Nie ma.Zamieszczone przez OBIXnaprawde nie ma sondy ? w"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
OBIX, Po dwie sondy sa chyba tylko w benzynkach. Ja tak mam, mam 2.0 benzyne i jedana sonda jestw kolektorze wylotowym a druga w katalizatorze, na jego wylocie.
Komentarz
-
Kurde mała literówka :P choc nie powioem jakiego kopa by muasiał miec taki silnik :P :szeroki_usmiech :diabelski_usmiechZamieszczone przez szkodanico21 napisał/a:
mam 20.0 benzyne
kurde, to dopiero musi jechac! :diabelski_usmiech
Komentarz
Komentarz