Wymiana żarówki pozycyjnej Oktavia2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mlody692
    Classic
    • 2012
    • 10

Który schowek masz na myśli, ten na podszybiu, czy ten pod radiem? Jeśli ten na podszybiu, to według etki to jest tylko czarny, a w wersji po FL jest czerń satynowa,więc mogą się różnić.
    Mam nadzieję, że pomogłem.
  • Maxim2
    Drive
    • 2011
    • 89

Witam serdecznie wiem że ten temat był poruszany jak to zrobić ,oczywiście nie jest to taka prosta sprawa żeby gołymi rękami wyciągnąć oprawkę wraz z żarówką .Mam taki problem i nie jest on opisany w instrukcji ,pomyślałem sobie że łatwiej będzie i wygodniej wyjąć cały reflektor i pójść sobie z nim do domu i tam powalczyć ,ale nie wiem jak w delikatny sposób odczepić wiązkę kabli kostkę od reflektora nie jest to pokazane w instrukcji ,oczywiście próbowałem to zrobić bez wypinania ale kabelek nie jest taki długi i mam problem w pojedynkę trzymać reflektor i jednocześnie wyciągnąć tą głęboko osadzoną oprawkę wraz z żarówką (kto to wymyślił ) .Proszę o informacje jak odczepić tą kostkę ,na pewno najprościej by było pojechać do serwisu ,no ale z 15żł by chcieli proszę o oświecenie pozdrawiam

Komentarz

• vaz
      Elegance
      • 2010
      • 799
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jeśli złącze jest takie same jak w FL to trzeba MOCNO ścisnąć wtyk w miejscu takiej wypustki (zatrzasku) równocześnie ciągnąc wtyk w kierunku od lampy .
      Antyfotoradar Valentine1
      Harry II Classic+Sirio ML145

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8160
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: Wymiana żarówki pozycyjnej Oktavia2

Zamieszczone przez Maxim2
        na pewno najprościej by było pojechać do serwisu ,no ale z 15żł by chcieli proszę o oświecenie pozdrawiam
        mysle, ze duzo wiecej :diabelski_usmiech Najlepiej jest wyjac lampe od strony pasazera - tam jest dłuzyszy kabelek - mniej wiecej lukniesz okiem na wtyczke. Niciskasz palcem takiego cycka i cisniesz go tak jakby do srodka tej wtyczki, a zarazem wtyczke wycigasz
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• Maxim2
          Drive
          • 2011
          • 89

Wymiana żarówki

Dziękuje wszystkim za pomoc udało się i trochę zostało w kieszeni

Komentarz

Pracuję...