Jakie pompowtryski?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • oskar881234
    Classic
    • 2012
    • 3

Jakie pompowtryski?

Więcej fotek. Środek tez chcemy.
  • doc33
    Classic
    • 2011
    • 2

Jakie pompowtryski?

Witam, jestem świeżym użytkownikiem Octavii 2 2.0 TDI 103kW kod silnika BKD. Prosiłbym o odpowiedz na pytanie jakiej firmy stosowano pompowtryskiwacze w tych silnikach w O2? Chciałbym to ustalić bez rozbierania silnika a dostępu do VAG-a niestety nie mam. Z góry dziękuje za pomoc.

Komentarz

• octaviaRK
      Ambiente
      • 2010
      • 116

witam oct II silnik BKD ma pompowtryskiwacze o nr katalogowym 03G 130 073G. wszystkie cztery jednakowe. mysle ze przy prawidlowej eksploatacji jezdza jakies 300 - 500 tkm. skad podejrzenie o usterke pompowtryskiwacza ? jakie objawy ?
      robert octaviaRK

Komentarz

• doc33
        Classic
        • 2011
        • 2

silnikiem potrafi szarpnąć przy zapalaniu przyznam się że 10 lat jeździłem benzynami i diesel dla mnie to trochę zagadka. I po prostu chciałbym wiedzieć co mnie czeka w razie awarii. A za pomoc bardzo dziękuję

Komentarz

• Klauzero
          Rider
          • 2008
          • 575

Zważywszy na cenę wtryskiwaczy, nawet regenerowanych to w mojej ocenie nadinterpretacja możliwej awarii. Przyczyn upatrywałbym w świecach żarowych (latem ten problem odpada), jakości paliwa oraz stanu zanieczyszczenia filtra i kącie wtrysku - można sprawdzić Vagiem, myślę z po prawidłowym ustawieniu problem zniknie, jeśli w ogóle (nie umniejszając) występuje ponad granicę normy. 2-3 sek. może popracować po zimnej nocy, jakby działały tylko 3 cylindry i puścić siwy dym z rury. Diesel! Po prostu. Niepokojącym objawem mogą być również migające świece żarowe w czasie jazdy (może to też oznaczać problemy włącznikiem światła stop).
          Mądry Polak po ©kodzie...

Komentarz

Pracuję...