[O1] Wymiary karoserii - blacharka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • goolash1980
    Classic
    • 2012
    • 1

Jak tak rozwijacie wątek rowerowy to i ja coś przytoczę:
    Tak około 1 mc temu:
    Jadę od Wawelskiej ulicą Pasteura w stronę ul Banacha, jestem już tak 10 m przed Banacha i zwalniam żeby zająć pozycję startową do skrętu w lewo (a banacha ma tu 2 pasy w stronę zachodniego, pas zieleni i dwa pasy w stronę pól mokotowskich - wiec z marszu się nie da włączyć).
    Jestem 5 m od końca Pasteura i dojeżdżam do pasów dla pieszych (na liczniku 5 km/h)...
    Nagle z prawej strony zasłoniety zaparkowanymi samochodami i ze ścieżki rowerowej (KTÓREJ NIE MA WYRYSOWANEJ NA JEZDNI :evil: ) wypada napięty jak nieszczęście gość (tak na oko popitala grubo powyżej 40 km/h) w słuchawkach typu bańki i bez kasku !
    Ja go dostrzegam kątem oka i walę w hamulce - co oznacza że staję w miejscu po może 1 m ...
    Facet PODNOSI GŁOWĘ jak jest 2 m od mojej maski i widzę tylko :shock:
    Następnie rower pierd....mnie w przednie prawe koło, gościa wypina z SPD-ów i przelatuje nad maską i wali plecami o asfalt po drugiej stronie samochodu, potem robi jescze coś na kształ salta z pół śrubą i kończy pół na pół po drugiej stronie ulicy ( nogi na ścieżce rowerowej a głowa i plecy na szczęście na trawniku...)
    Ludzie idący chodnikiem zamierają, ja wyskakkuje z samochodu i dobiegam do DEBILA, a ten się podnosi i do mnie z MORDĄ, że jakim prawem ja wjechałem na ścieżkę rowerową nie upewniwszy się, że nikoga tam nie ma, a po drugie czy ja znam nowe przepisy, itd, itp.. ....
    :roll:
    Ja do niego na to - a czy jest pan pewnien, że jest tu ścieżka rowerowa ?
    BO K...A ani jednego znaku - ani poziomego ani pionowego, normalnie nic....
    Po drugie kto wpada na ulicę z taką prędkością, nawet ścieżką ???
    Na co gość jak już ochłonął i dostał parę jobów od przechodniów - to się zaczął tłumaczyć że tak mu się świetnie jechało na uniwerek i tak był dobrze napędzony że sie "ZAPOMNIAŁ" ...
    :evil:
    Na szczęście; gość cały ( może trochę poobijany ), fura nie uszkodzona, rower pogięte przednie koło... ale te wrażenia i adrenalina: BEZCENNE
  • Boleslav Mlada
    Classic
    • 2011
    • 11

Witam.
    Poszukuję wymiarów nadwozia do sprawdzenia poprawności wykonania naprawy blacharskiej. Chodzi głównie o przekątne otworów drzwiowych i szyby czołowej. Jeśli ktoś dysponuję takimi materiałami to byłbym wdzięczny za podzielenie się taką informacją. Auto to Octavia I '02.
    Z góry dzięki.
    pozdrawiam
    Władek

Komentarz

• pablo_doctor
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2007
      • 791

przypomnij sie w poniedzialek - podesle Ci takie informacje
      pablo_doctor

Rozdawajmy sobie punkty za rzeczowe informacje

CB-RADIO MIDLAND 220 modyfikowany - /15W Roger Beep / , odwiercona antena na środku dachu - obecnie LEMM 160

http://picasaweb.google.com/pablo.doctor.OCP www.zuart.pl

Komentarz

• Damianjg
        Rider
        • 2008
        • 621

Proszę oto wymiary:

Komentarz

Pracuję...