SDi

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gregw
    Drive
    • 2005
    • 76

Witaj Greg_Wrc
    Miesiac temu przesiadlem sie z fabii SDI na octavie asv . Nie powiem zlego slowa na ten motorek - po prostu kupujac go wiedzialem co biore. Bylem calkowicie swiadom jego wad i zalet - pewnie ze "warczal", zwlaszcza zimą po odpaleniu, ale nigdy mnie nie zawiodl, no i to spalanie .
    Szczerze jednak mowiac obecny silnik asv w octavi pali 0,3 L/100 km wiecej, wiec roznicy nie ma, ale za to w jezdzie ROZNICA jest nieporownywalna. I nie chodzi tu o 'grzanie' autostradą 180-200 km/h non stop, bo nie bawi mnie to, a i zawieszenie jakos niepewne do konca, ale o tzw. bezpieczenstwo chwilowe, czyli mozliwosc zrywu, szybkiego wyprzedzenia, ucieczki w 'sytuacji podbramkowej', i na to pozwala silnik TDI :lol: .
    Troche sie rozpisalem , jednak przy pelnym szacunku do motoru SDI, zastanow sie dobrze zanim wydasz kase, by pozniej jadac w trasie za nieco szybszym TIR-em nie glowic sie, jak by tu go "obrobic" :?: .............ale wybor i tak podejmiesz SAM....

pozdr

grzesiek
    ASV seryjne ICE - było
    ale zostało w rodzinie

Komentarz

• daneczek76
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 3642
      • Toyota

Zamieszczone przez Samiec
      Proponuje zrobic jazde probna jak po niej stwierdzisz ze ci moc wystarczy ,to bierz :wink:
      Wolabym bym na twoim miejscu poszukac TDI ,cenowo duzo drozej raczej nie bedzie ,a jazda stanie sie duzo przyjemniejsza :roll:
      no niezgadzam się z toba musiał by pojeżdzić troszke dłużej w różnych okolicznościach drogowych to wtedy by stwierdził czy pasuje ja odrazu miałem jedno pytanie po jeżdzie SDI gdzie jest Turbo. Szukaj TDI tylko możesz długo szukać dobrego i nie zajeżdzonego.

Ale sam silnik wdzięczny i dobry jak nie bedziesz szalał i nie potrzebujesz mocy to decyzja należy do ciebie
      [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Samiec
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 4287
        • Octavia I (1U2)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez daneczek76
        no niezgadzam się z toba musiał by pojeżdzić troszke dłużej w różnych okolicznościach drogowych to wtedy by stwierdził czy pasuje ja
        Jezeli wiesz czego oczekujesz od auta w czasie jazdy (np. jaka dynamikie itd ) ,to jedna przejazdzka ci spokojnie wystarczy. :wink:

Greg_Wrc Prawdopodobnie po uzytkowaniu golfa ,stwierdzisz ,ze te SDI nie jedzie . Do tego SDI jest duzo glosniejsze niz TDI.
        TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

Pracuję...