[O2] Maxi Dot jako opcja.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Zasados
    Classic
    • 2010
    • 29
    • Octavia III (5E3)
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Zamieszczone przez lu5asz
    Wynik,przy 20tys km rocznie zwrot po 7,5 latach-nieoplacalne
    I to jest w dodatku wynik oparty w grubej mierze o paliwo + spadek wartości. Nie liczone są dodatkowe czynnki, jak wspomniana wcześniej podwyżka akcyzy, a więc już koszt pewny o co najmniej 20 gr na litrze ON, nie liczone są również koszty serwisu diesla (benzyniaka z resztą też), które w ciąg ponad 7 lat już nie będą robione w ramach gwarancji, a mogą być znaczne. Także tutaj benzyna wychodzi górą, chociaż nie twierdzę, że benzyna nie wymaga serwisowania, jednak chyba jest tam mniej rzeczy, które skutecznie mogą zatruć życie i przede wszystkim konto bankowe kierowcy.

Hmm,do tej pory,przez 4 lata zrobilem 100tys.AstraII ,odrazu zalozylem gaz,bo wiedzialem ile bede jezdzil.Ale teraz?Juz nie bedzie takich przebiegow.

Ja chyba ZWARIUJE!!! Od tego czytania zainteresowalem sie Superbem,1.4tsi ambition cena jak za 1.6tdi elegance Octavka.Musze szybko kupic i juz tyle nie myslec hehehehe
    A może Octavię jednak 1.4TSI z jakimś DSG?
  • grzes74
    Ambiente
    • 2009
    • 176
    • Rapid (NH3)

Mam ten wynalazek - jako nie opcję. Ale mam pytanie czy są jakieś różnice jeśli wybiera się wersję z fabrycznym Maxi-Dotem vs wersja z Maxi-Dotem dobranym jako opcja?
    Chodzi mi o różnice w dostępnych opcjach konfiguracjach możliwościach ustawień - czy taki Maxi-Dot w wersji Elegance (standard) - jest tak samo funkcjonalny i daje tyle samo możliwosci jak Maxi- Dot opcja dla Ambienta czy innych " chudszych" wersji....Czy w tych chudszych wersjach jego możliwości są ograniczone?
    pozdrawiam
    Grzes
    polecam :

www.octavia-forum.de
    www.skodacommunity.de
    www.briskoda.net........

Komentarz

• matwrc
      Ambiente
      • 2010
      • 235

Liczba funkcji Maxi-Dot zmienia się w zależności od wyposażenia auta.
      Na tym wyświetlaczu oprócz info z komputera mogą być informacje np. z fabrycznego radia lub nawigacji (o ile są zainstalowane). To samo tyczy się ustawień, np. jak masz ogrzewanie postojowe, to via Maxi-Dot można coś tam ustawiać.

Komentarz

Pracuję...