Proponuje uważać przy zawieraniu tak długich lokad z kapitalizacją dzienną. Tusk "obiecał" zrobić porządek z lolatami omijającymi podatek belki tak by wszyscy go płacili..
Nawet jak wprowadzi to nie może to zmienić zasad lokowania pieniędzy. Prawo nie działa wstecz.
Kolego w tej chwili w umowie masz zapisane oprocentowanie w wsysokości X, tak się składa, że codziennie kapitalizowane odsetki są mniejsze niż 2zł więc bank nie musi ich odprowadzać. W momencie kiedy zmieni się prawo bank zacznie odprowadzać podatek od tych odsetek. Odsedki naliczane są codziennie więc nie ma tutaj działania wstecz.
Panowie ostatnio modny temat E-turbo czyli alternatywa do zwykłego turbo...
Czy ktoś się z czymś takim spotkał i ma jakieś doświadczenia? Bo mi to się wydaje, że to kolejny "cudowny" wynalazek jak te magnetyzery, dzięki którym mniej spala sie paliwa...
Swego czasu pan Herba w swojej firmie AT Tuning czy jakoś tak się to zwało zajmował się montażem elektrycznych kompresorów do Alf ale nie wiem czy temat jeszcze aktualny jest :roll:
pomijając wszystko inne to już chyba widok wykresu powinien skłonić wszystkich do odpuszczenia tematu :lol:
12KM+ tylko szkoda, że nie podano marginesu błędu
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
a w srodku wiatrak z komputerowego wentylatora .... :hammer
przeciez to musi miec tak duze opory przeplywu, ze mogloby dzialac jako mala pradnica...
Lukasz, mogles poczekac z tym do 1 kwietnia, byloby to traktowane w kategoriach zartu
kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Pewnie jakieś ciśnienie w dolot nadmucha, ale na zgaszonym silniku :lol:
Ile to kosztuje? Przydałoby mi się coś na 12V do nadmuchania latem materaca pod namiot.
Jak ktoś pisze w ogłoszeniu "manczety" zamiast manszety, to już mnie szpic w kowbojkach swędzi.A poza tym to zwykły FAKE to sciągania przelewów. :diabelski_usmiech
Komentarz