Oto co mi się dziś przytrafilo:
byłem na myjni automatycznej i podczas mycia zauważyłem, że wycieraczki przedniej szyby są zamiast na dole to w połowie szyby. Następnie, gdy szczotka "wracała" popchnęła wycieraczki nieznacznie w dół. Po myciu mogłem poruszać wycieraczkami tak, jakby nie miały one żadnego napędu. Po uruchomieniu wycieraczek wszystko wróciło do normy i jest ok. Czy ktoś z Was miał coś takiego? Czy coś mogło uledz uszkodzeniu? :shock:
paisak, jak wyłaczysz silnik i ruszysz mantka od wycieraczk w dół - to wyciaraczki wtedy ustawiaja sie w tyrybie serwisowym. Po ponowym odpaleniu auta i przejechaniu sie kawałek lub właczenia wycieraczek wraca wszystko do normy :diabelski_usmiech
paisak, jak wyłaczysz silnik i ruszysz mantka od wycieraczk w dół - to wyciaraczki wtedy ustawiaja sie w tyrybie serwisowym. Po ponowym odpaleniu auta i przejechaniu sie kawałek lub właczenia wycieraczek wraca wszystko do normy :diabelski_usmiech
piotrek_os, dzięki! Pozdrowienia dla Skarżyska!
[ Dodano: Pią 01 Kwi, 11 17:06 ]
Zamieszczone przez Maru 123
paisak, wszystko jest ok tryb serwisowy do wymiany wycieraczek.
Jedna uwaga. W poprzedniej OII ( 11.2006 ) miałem tak, że wycieraczek nie dało się "ręką" przesunąć do góry jak były ustawione w pozycji spoczynkowej. Żeby cokolwiek z nimi zrobić trzeba było użyć trybu serwisowego ( opisany wyżej ). Teraz w OIIFL mogę swobodnie, w dowolnym momencie, nawet przy zamkniętym z pilota aucie, pociągnąć lekko za pióra i wycieraczki idą do góry po szybie :shock: ! Chyba w którymś momencie musieli zmienić silnik wycieraczek ( zapewne jakaś kolejna oszczędność )...
Jedna uwaga. W poprzedniej OII ( 11.2006 ) miałem tak, że wycieraczek nie dało się "ręką" przesunąć do góry jak były ustawione w pozycji spoczynkowej. Żeby cokolwiek z nimi zrobić trzeba było użyć trybu serwisowego ( opisany wyżej ). Teraz w OIIFL mogę swobodnie, w dowolnym momencie, nawet przy zamkniętym z pilota aucie, pociągnąć lekko za pióra i wycieraczki idą do góry po szybie :shock: ! Chyba w którymś momencie musieli zmienić silnik wycieraczek ( zapewne jakaś kolejna oszczędność )...
ja mam wersje O2 przed FL rocznik 2008 i moge swobodnie ustawic wycieraczki manualnie. Moze miedzy rokiem 2006 a 2008 cos zmienili.
Komentarz