Moja ma niby 185 kkm ( nie wiem dokładnie bo kupiłem 3 latkę). Skóra na obręczy ale na 4-ramiennej kierownicy sa wytarte lewe "ramiona" dolne jakby od kciuka wyraźniej górne mniej. Sądziłem, ze to raczej spowodowane jednak wyższym przebiegiem, ale jak sie wyciera kiera przy takim małym przebiegu jak u kolegi, to w sumie po 185 kkm gdy większość idzie pod "nerwowymi paluchami " może i rzeczywiście tak być...
Problem z wyrzucaniem jednyki
Zwiń
X
-
Problem z wyrzucaniem jednyki
Witam
Na wstępnie przepraszam szanownych forumowiczów jeżeli ten problem był już omawiany. Przejrzałem tematy o skrzyni biegów ale podobnego problemu nie znalazłem. Zatem ostatnio czuję dziwny opór przy zmianie biegu z jedynki na dwójkę. Jest to uczucie jakby coś przytrzymywało jedynkę, że nie mogę jej wyrzucić. Nie towarzyszą temu żadne odgłosy. Jeżeli wcisnę jeszcze raz sprzęgło to wtedy bieg się zmieni bez problemu. Sytuacja ta ma tylko miejsce przy zmianie z 1 na 2. Mam wrażenie, że zaczyna się to dziać coraz częściej.
Mam OI 2004, silnik ASZ 130km
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
[ Dodano: Nie 03 Kwi, 11 19:52 ]
Dzisiaj pojawił się kolejny niepokojący objaw. Przy uruchomionym silniku na biegu jałowym kiedy wciskam powoli sprzęgło bez wrzucania biegu to w pewnym momencie zaczyna być słyszalne zgrzytanie. Jeżeli docisnę pedał sprzęgła do końca to zgrzytanie znika.
[ Dodano: Pon 18 Kwi, 11 21:21 ]
Informacyjnie: Auto już naprawiłem. Okazał się że padło mi koło dwumasowe.to5mek
-
Komentarz