Witam wszystkich bardzo serdecznie i mam takie pytanie odnośnie przeglądów co 15000 czy przy każdej wizycie w serwisie powinny być wymieniane wszystkie filtry
1 filtr paliwa
2 filtr oleju
3 filtr powietrza
4 filtr kabinowy ten to wiadomo jeżeli nam dobrze nie dmucha nawiew i oczywiście jeżeli będzie zawalony to klima będzie źle działać ,chyba mnie walą w tych serwisach bo teraz będzie 4 przegląd a w książce serwisowej nie mam odchaczone żeby wymieniali .Powiem szczerze mam ogólne pojęcie o silniku jak działa i nie wiem czy powinno się przy każdej wizycie wymieniać te filtry (wydaje mi się ze tak ).Teraz się szykuje na przegląd 60000 to wiadomo świeczki trzeba wymienić ,najlepiej mieć jakiegoś swojego zaufanego mechanika proszę kolegów o informacje pozdrawiam
Witam wszystkich bardzo serdecznie i mam takie pytanie odnośnie przeglądów co 15000 czy przy każdej wizycie w serwisie powinny być wymieniane wszystkie filtry
1 filtr paliwa
2 filtr oleju
3 filtr powietrza
4 filtr kabinowy ten to wiadomo jeżeli nam dobrze nie dmucha nawiew i oczywiście jeżeli będzie zawalony to klima będzie źle działać ,chyba mnie walą w tych serwisach bo teraz będzie 4 przegląd a w książce serwisowej nie mam odchaczone żeby wymieniali .Powiem szczerze mam ogólne pojęcie o silniku jak działa i nie wiem czy powinno się przy każdej wizycie wymieniać te filtry (wydaje mi się ze tak ).Teraz się szykuje na przegląd 60000 to wiadomo świeczki trzeba wymienić ,najlepiej mieć jakiegoś swojego zaufanego mechanika proszę kolegów o informacje pozdrawiam
Ja co wymianę oleju wymieniam filtr oleju, powietrza i kabinowy. Filtr paliwa natomiast wymieniam rzadziej.
oolsztyniak, tym razem sie z Toba zgodze ;-)
Co 15 tys wszystkie filtry,co 30 filtr paliwa.Oczywiscie wszystkie oryginaly,nie zadne "chinole"
To sa grosze,a auto "lepiej" oddycha ;-)
Co do okresu 60 tys wymiana fitra powietrza,to jakis kosmos dla mnie,moj co 15 tys jest juz zasyfiony.
1 filtr paliwa raz na rok
2 filtr oleju przy każdej zmianie oleju
3 filtr powietrza razem z filtrem oleju
4 filtr kabinowy raz na rok
1. zgodnie z OT
2. przy każdej zmianie oleju
3. zgodnie z OT
4. 2 - 3 razy na rok + odgrzybianie - jak jest wilgotny, to jedzie mi stęchlizna (alergia to moja zmora)
Komentarz