Jeśli to tylko bardzo delikatne poszarpywanie to myślę, że to tzw turbodziura, dobrze wyczuwalna podczas delikatnego przyspieszania.
[O2] przeglad 90tys.
Zwiń
X
-
[O2] przeglad 90tys.
mam najechane narazie 80 tys ale bede teraz mial dwa wyloty do kraju no i jeszcze kilka innych a wedl. ksiazki i komp musze zmienic olej za 6 tys lub 300 dni (trzysta z kawalkiem-nie pamietam) gosc w salonie powiedzial by miedzy jednym a drugimwyjazdem wpasc i zmienic olej i przeglad zrobic juz ten "po 90tys" pomyslalem ok wymiana oleju , filtry .. . zapytalem o cene ...powiedzial okolo 500 E stad moje pytanie ile osztuje przeglad w Polsce? a i podobno ze wzgledu na gwarancje musze robic go wlasnie w ASO ....
-
-
Re: przeglad 90tys.
Zamieszczone przez likossmam najechane narazie 80 tys ale bede teraz mial dwa wyloty do kraju no i jeszcze kilka innych a wedl. ksiazki i komp musze zmienic olej za 6 tys lub 300 dni (trzysta z kawalkiem-nie pamietam) gosc w salonie powiedzial by miedzy jednym a drugimwyjazdem wpasc i zmienic olej i przeglad zrobic juz ten "po 90tys" pomyslalem ok wymiana oleju , filtry .. . zapytalem o cene ...powiedzial okolo 500 E stad moje pytanie ile osztuje przeglad w Polsce? a i podobno ze wzgledu na gwarancje musze robic go wlasnie w ASO ....superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez conannie zapomnij jeszcze o wymianie rozrządu przy przebiegu około 90kkm
[ Dodano: Wto 05 Kwi, 11 23:13 ]
Zamieszczone przez likosstak naprawde chodzi mi tylko o cene...bo 500 eurakow to troche sporo
a co do tej wymiany paska to piramida zartowal....
[ Dodano: Wto 05 Kwi, 11 23:14 ]
Zamieszczone przez b8tzWg moich materiałów (szkoleniowych) Octavia 2 TDI-PD od RM2007 wymiana paska co 150 000 a rolki co 300 000superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
poszukajcie sobie tematu co robił szkoda przy niespełna 100k km.
Właśnie wymieniał też rozrząd i z opisu, jak dobrze pamiętam, wynikało że jedna z rolek rozrządu nadawała się już tylko do wymiany i jeszcze te 20k do zalecanej przez producenta wymiany raczej by nie dojechała.
Abstrahując - nie trzeba nic wymieniać aż się nie popsuje - więc dopóki rozrząd się nie zerwie po co go wymieniać
Komentarz
-
-
soszek81, Szkoda ma 1,9
a w 2,0 zgodnie z zaleceniami producenta wymiana rozrządu jest co 120-150Tkm (w zalezności od VINu)
mi przy 90Tkm oferowano(w sposob nachalny) wymiane rozrządu, wymieniłem przy 120Tkm- okazalo się, że rolki i sam pasek były w świetnym stanie
ale nie wiemy jaki silnik ma kolega likoss, :wink:
Auto: Octavia 2
Silnik: Innyprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdysoszek81, Szkoda ma 1,9
a w 2,0 zgodnie z zaleceniami producenta wymiana rozrządu jest co 120-150Tkm (w zalezności od VINu)
Zamieszczone przez soszek81Właśnie wymieniał też rozrząd i z opisu, jak dobrze pamiętam, wynikało że jedna z rolek rozrządu nadawała się już tylko do wymiany i jeszcze te 20k do zalecanej przez producenta wymiany raczej by nie dojechała.
tak jak mówiłem, pewne rzeczy robię na wyrost, jeżeli rolka hałasuje to MOIM ZDANIEM nadaje się do wymiany - jej zdjęcie tylko potwierdziło trafność tej decyzji.
jak widzę, czuję, słyszę zużycie to wymieniam, nie czekając aż dobije do książkowego przebiegu, Wy nie?!
a wczoraj widziałem jak facet kazał mechanikowi wymienić dwie spręzyny zawieszenia w swym mercedesie - po jednej z przodu i z tyłu, po czym odjechał przechylonym samochodem, można i taksaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
szkoda, ale on ma Merca- a nie jak my jakieś czeskie padło :diabelski_usmiech
Zamieszczone przez szkodajak widzę, czuję, słyszę zużycie to wymieniam, nie czekając aż dobije do książkowego przebiegu
ale jak napisałem u mnie przy 120Tkm nie było śladów zużycia ani luzów, więc pewnie do 150 by sie dokulał
abstinent, wychodzi, że chociaż w tym jednym BKD lepszy od BXE :Pprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
u mnie chyba jest pasek po 120 czy 130 ale wedlog ksiazki zagladaja do niego za kazdym razem (mam przynajmniej odchazone przy poprzednich przeglaach)
nie wiem co beda robic ale faktem jest ze auto jest na gwaancji i musze to wszystko robic w salonie....ale jestem typem ktory lubi jezdzic i nie matwic sie ze cos skrzypi czy ze cos sierozleci....wiec wszystko musi byc dopiete na ostatni guzikw najblizsze 2 miesiace zrobie okolo 7 tys km...wiec miedzy jednym a drugim wyjazdem zajade do tego salonu i zrobie przeglad i wszystko co trzeba....
ale moze powiecie mi cos o cenie ile to kosztuje????
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez b8tz900zł +-100.
no no
odważna wycena
a ja bym powiedział, że w ASO w 2000pln się zmieścisz z rozrządemprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyz rozrządem??
W dalszym ciągu czekamy aż autor tematu określi wiek (rocznik) auta i silnik.
Za ok 2 godziny będę miał możliwość zerknąć w autodatę i zobaczymy ile rbh trwa przegląd w tym samochodzie, co producent zalicza w zakres przeglądu.
Komentarz
-
Komentarz