oczywiście też zwróciłem na to uwagę...bo VW wprowadził normę 507.00 z myślą o LL ...i dla silników z DPF-em zabrakło normy VW by zmieniac olej co 15 tys km! :lol: LM jednak wprowadził TT4600 który posiada także GM dexos2 ...więc jednak można. Norma okresla w sobie olej o niskopopiołowej formulacji Low SAPS przedłużający żywotność najnowocześniejszych systemów wtórnej obróbki spalin ze szczególnym uwzględnieniem filtrów cząstek stałych oraz możliwość eksploatacji oleju w trybie wydłużonych okresów pomiędzy wymianami LongLife....
Dzida za szybki jesteś właśnie edytowałem wypowiedź by zwrócić na to uwagę :lol: bo już od dawna zastanawiałem się co VW chce lać do silników TDI CR z DPF-em przy stałych wymianach... Lanie oleju z normą VW 504.00/507.00 w takim przypadku to bezsens...VW znów dał
Zamieszczone przez konkon
kolega ma auto zapewne na gwarancji więc norma 507.
konkon wiem , że norma VW 507.00 powinna być .... ciśnie mi się na usta ... "pier...ić" :rant tą normę, która przy stałych przeglądach jest bezsensowna...skoro są oleje które stosując do silnika z DPF-em można zmieniać spokojnie co 15 tys km.... i mają lepsze parametry.
ehhhh lacze na gwarancji norma VW 507.00 do tego silnika chyba, że......
Witam
Mam pytanie czy w Octavii II FL da się wymienić dekor?
Jak zamawiałem autko to nie zwracałem na to uwagi, ale teraz chciałbym sobie wymienić najlepiej na ten z L&K.
Radjan007, da się, kupujesz wszystkie części co potrzebujesz np. z Miloteca albo zdejmujesz to co masz, oddajesz do lakierowania i masz takie jak chcesz, albo nakładki itp.
Zresztą temat już był.
uśmiechu samego nie ma tzn tego chromu trzeba wymienić zaślepkę poduszki
w zaślepce sa otworki gdzie jest wciśniety usmiech i z drugiej strony na ciepło zgrzewane
natomiast listewki w około tzn drzwi deska rozdzielcza jest mozliwośc zamówienia elementów i wymiany ale roche rozbierania, zobacz sobie na allegro np tapicerkę drzwi
pozdrawiam Adam Octavia 2 - Tour II - Kosiarka Spontany Katowickie
Witam, podepnę się pod temat. Czy ktoś może orientuje się czy można jeszcze kupić dekory: wokół drążka zmiany biegów i na popielniczkę do Octavii I ? Oba dekory są przyklejone do plastyków. Zamknięcie popielniczki mam do wymiany, natomiast dekor wokół drążka zmiany biegów odkleił się (dokładniej jego bezbarwna warstwa) i całość zmieniła kolor.
Komentarz