Jakie hamulce

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ertriel
    Classic
    • 2006
    • 23

Jakie hamulce

Zamieszczone przez MiKruS
    Posiadam znaczek SDI. Chetnie zamienilbym sie z kims na znaczek TDI
    Koniecznie taki jak w seryjnym TDI 110 z czasów przed Octavią Tour.
    hehe, a ty co, oldschool :?: :diabelski_usmiech
    tez tak lubie i nie zdejmuje :twisted:
  • Paweł T
    Elegance
    • 2006
    • 784

Jakie hamulce

Witam, czytałem dzisiaj w podforum tunning, że oryginalne hamulce są w porządku. Miałem otóż takie zdarzenie. Wracałem z pracy, spieszyłem się na mecz i oczywiście jak to w takich przypadkach zawsze trafiasz na czerwone światło nawet na dwupasmowym dolocie do Łodzi. Tak więc musiałem kilka razy szybko wyhamować (5 razy). Tarcze z tyłu zaczęły dymić, po wyjściu z samochodu zobaczyłem małe płomienie w okolicach klocków. Przód był ok, z tyłu tarcze czerwone na zewnętrznej krawędzi, to chyba brak wentylacji tarcz.
    Klocki zmienione 10kkm na jakieś ABS. Jak poprawić sytuację, większe tarcze i zaciski, czy może tarcze wentylowane, o ile da się takie w ogóle założyć?
    Może ktoś miał podobne zdażenia. :shock:
    TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• zefirstorm
      Ambiente
      • 2006
      • 152

ja ostatnio się mocno rozczarowałem TaroXami fakt że po lotnisku jeździłem ale skończyły się bardzo szybko...
      ostatnie heblowanie miałem bardzo stresujące...
      i po 5kkm lekko biją...
      kurna następne trzeba AP RAcing kupić
      pozdr
      ASV 147PS@307Nm

Komentarz

• S3 CHRIS
        Elegance
        • 2006
        • 979
        • Octavia I (1U2)
        • AUQ 1.8 20VT 180 KM
        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

ja też miałem takie zdarzenie ale tylko się dymiło z tylnych tarcz ale to było po bardzo ostrej i długiej jeździe
        ET 13.064 1/4 mili 2009 Octavia Rs I

ET 13.576 ---->13.3xx---->13.006 1/4 mili Golf I TFSI bY GTO

Komentarz

• Paweł T
          Elegance
          • 2006
          • 784

ja przejechałem może 20km, ale musiałem kika razy mocno przychamować, wiadomo światła i kapeluszniki na lewym pasie.
          TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• Masmo
            L&K
            • 2005
            • 1145

Re: Jakie hamulce

Zamieszczone przez Paweł T
            ....Klocki zmienione 10kkm na jakieś ABS.....:
            Tak to jest jak się używa części niewiadomo jakich. Zmień klocki i tarcze na pożądne np ATE. Ja mam takie tarcze i klocki i nie zdarzyło się dymienie z klocków mimo że czasem hamuje ostro...
            Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• Paweł T
              Elegance
              • 2006
              • 784

tarcze jeszcze oryginalne, a klocki podobno nie są złe, dedykowane do VW, cena podobna do oryginału(100PLN)
              TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• daneczek76
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 3642
                • Toyota

kup orginałki lub dobra firma to JURID
                [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Masmo
                  L&K
                  • 2005
                  • 1145

Zamieszczone przez daneczek76
                  ................ dobra firma to JURID
                  A może Jurand ze Spychowa???? :lol: :lol: :lol: :lol:
                  A poważnie to dla mnie pożądne firmy to ATE, Textar,......przerwa........, Lukas, a innych nie próbowałem więc nie będę się wypowiadał. Ale dla mnie:
                  ATE is the Best

[ Dodano: Czw 22 Cze, 06 15:18 ]
                  kup orginałki
                  A klocki Skoda to podobno Textary tylko droższe o 50% :szeroki_usmiech
                  Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• daneczek76
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 3642
                    • Toyota

ja mówiłem o normalnym uzytkowaniu takich Jurid uzywałem w Golfach naprawde Ok ,
                    co do OI zawsze kupuje ORGINAŁY jeśli chodzi o części. A jak ktos ma aspiracje sportowe to kupuje Poloneza z Lukas bo takowy był :szeroki_usmiech to oczywiscie żart

[ Dodano: Czw 22 Cze, 06 15:22 ]
                    Zamieszczone przez Masmo
                    A klocki Skoda to podobno Textary tylko droższe o 50%
                    Jesli chodzi o cene kupuje po hurtowej cenie częsci prosto od pepików.

[ Dodano: Czw 22 Cze, 06 15:47 ]
                    Masmo, te halogeniki masz osobny pstryczek czy podpiełeś do orginalnego wyłacznika przeciw mgielnych oczywiscie na przekaźniku.

Komentarz

• Paweł T
                      Elegance
                      • 2006
                      • 784

teraz już muszę jeździć na tych klockach, oryginały VW mogę kupić około 100PLN, więc chyba będą ok. Nie jestem pewien, że od złych klocków zagrzały mi się tarcze, przecież podczas hamowania wydziela się ciepło i zależy od siły docisku i czasu hamowania. Poza tym im szybciej wyhamowujesz auto (czyli im lepsze klocki) tym więcej ciepła się wytwarza. Problem jest chyba w braku wentylacji tarcz, bo przednie były w porządku, a tylne się zapaliły.
                      TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• daneczek76
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 3642
                        • Toyota

może masz racje ale jeśli są takie fabryczne to czhyba powino być ok może sie coś zapaskudziło i trzeba dobrze wyczyścić bedzie ok.

Komentarz

• Masmo
                          L&K
                          • 2005
                          • 1145

Jesli chodzi o cene kupuje po hurtowej cenie częsci prosto od pepików.
                          Znaczy za ile? Bo ja mam źródło ATE za ok 150 zł za przód i 100 zł za tył.
                          Masmo, te halogeniki masz osobny pstryczek czy podpiełeś do orginalnego wyłacznika przeciw mgielnych oczywiscie na przekaźniku.
                          To są dalekosiężne podpięte do długich oczywiście przez przekaźnik.

[ Dodano: Sob 24 Cze, 06 09:26 ]
                          Zamieszczone przez Paweł T
                          ...... Tarcze z tyłu zaczęły dymić, po wyjściu z samochodu zobaczyłem małe płomienie w okolicach klocków. .....
                          Może ktoś miał podobne zdażenia. :shock:
                          Jeszcze jedna sprawa: Nie wiem czemu ale ząłożyłęm że masz alusy. Jeśli masz stalowe felgi i może jeszcze kołpaki zasłaniające otwory w felgach to taki efekt może być. Miałem kedyś takie zdarzenie w Golfie MK2: założyłem kołpaki za parę złotych i po kiku kilku wyhamowaniach przed światłami przestałem mieć hamulce. Tak się strasznie nagrzały.
                          Aluminiowe felgi z duzymi otworami zapewniają odpowiednie chłodzenie hebli.

Komentarz

Pracuję...