160 km bez wycieraczek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • niunia75
    Classic
    • 2005
    • 26

160 km bez wycieraczek

ok, to szukam ponownie...

.....znalazłem, z listopada 2004 roku. To trochę czasu...

[ Dodano: Czw 07 Wrz, 06 22:03 ]
    ... mam i coś nowszego. Nie jest to dokładnie to co mnie interesuje ale obleci

Mozna zamknąć.
  • dynia
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2005
    • 134

160 km bez wycieraczek

te auto mnie rozczarowalo....
    Przy predkosci 150km/h zablokowaly mi sie wycieraczki ...,
    wlasnie zdemontowalem je...
    diagnoza:
    Calkowite zakleszczenie sworzni....
    Na nic moje smarowania wg. podpowiedzi z OCP

Rano jade kupic nowy mechanizm...
    mam dosc
    Kupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..

Komentarz

• Pulse
      Rider
      • 2006
      • 461

tak bywa, nie ma co rwac wlosow z glowy. Ciesz sie ze nie pada, bo ja jechalem w totalnej ulewie przez 90km bez wycieraczek.
      Teraz nie daj sie skroic w ASO, mechanizm kosztuje ok 150zl, w ASO 238zl, montaz w ASO ~50zl jakbys nie mial taniego zrodla, to na skodaczesci ten mechanizm jest zdaje sie za 150zl.
      :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• dynia
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2005
        • 134

Zamieszczone przez Pulse
        tak bywa, nie ma co rwac wlosow z glowy. Ciesz sie ze nie pada, bo ja jechalem w totalnej ulewie przez 90km bez wycieraczek.
        Teraz nie daj sie skroic w ASO, mechanizm kosztuje ok 150zl, w ASO 238zl, montaz w ASO ~50zl jakbys nie mial taniego zrodla, to na skodaczesci ten mechanizm jest zdaje sie za 150zl.
        Juz namiezylem 158 zl...
        wlosow to moze nie bede rwal ale wczesniej mialem lanosa od nowosci sprzedalem jak wlasnie mial 210 tys i tam ni takiego nie bylo..... wymienialem tylko oleje i aski raz amortyzatory filtry...
        raz tylko z wlasnej winy spalilem pompe paliwa...

a tu jak nie urwie sie tlumik przy 140 km/h to przy 150 stana wycieraczki....
        Kupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..

Komentarz

• buzisylwek
          Drive
          • 2005
          • 78

Przydarzyło mi się to kiedyś, ale po rozebraniu całego mechanizmu i nasmarowaniu smarem działały jeszcze długo. Powodem jest zapieczony brud i pył. Tworzy solidny kamień.
          1.8 TSI - 160KM

Komentarz

• misiekwaw
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 7715
            • Ford

Zamieszczone przez dynia
            wlosow to moze nie bede rwal ale wczesniej mialem lanosa od nowosci sprzedalem jak wlasnie mial 210 tys i tam ni takiego nie bylo..... wymienialem tylko oleje i aski raz amortyzatory filtry...

to sprzedaj i kup Lanosa, nie bedziesz mial takich strasznych problemow :roll:
            Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
            http://www.disi-tune.pl
            Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
            Był WRX
            Była Octa

Komentarz

• dynia
              Ambiente
              S_OCP Member
              • 2005
              • 134

Zamieszczone przez MisiekWAW
              Zamieszczone przez dynia

to sprzedaj i kup Lanosa, nie bedziesz mial takich strasznych problemow :roll:
              gdyby byl odrobine wiekszy to napewno!!!

Komentarz

• speedy
                Rider
                S_OCP Member
                • 2006
                • 396

to nubire kupic :roll:

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

: :hammer
                  saport techniczny baj DGW
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm
                  no i nie ma :-)

Komentarz

• the_maniek
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 177

Kurcze nie lam sie, bo ta przypadlosc z wycieraczkami dotyczy skod i volkswagenow... poprostu tak juz maja :? Ja czyszcze i smaruje od czasu do czasu i jest oki. Co do Daewoo to nigdy bym tego nie kupil :diabelski_usmiech Cenie zycie :P
                    Żaden wiatr nie jest dobry dla okrętu, który nie zna portu swego przeznaczenia.

Komentarz

• TDi-2002
                      Ambiente
                      • 2006
                      • 108

a co dokładnie czyścisz i gdzie smarujesz..... może i ja bym to zrobił...

Komentarz

• Krzych
                        Rider
                        • 2005
                        • 671

Dobra rada.
                        Wrzucić mechanizm (sworznie) na noc do ropy, rano rozruszać o rozebrać.
                        Sworznie wyczyścić drobnym papierem ściermym np. 600 z rdzy i masmarować smarem grafitowym lub z dodatkiem dwusiarczku molibdenu. Sprawdzić i wymienić gumowe oringi.
                        Mechanizm bez problemu będzie uratowany, i będzie służył dłużej niż oryginalny.
                        DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
                        www.chiptuning.katowice.pl
                        DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• the_maniek
                          Ambiente
                          • 2006
                          • 177

Krzych ma racje... moze troche ma skomplikowana metode, ale napewno dziala! Niewiele roboty w sumie a szmalec w kieszeni zostanie :szeroki_usmiech
                          Żaden wiatr nie jest dobry dla okrętu, który nie zna portu swego przeznaczenia.

Komentarz

Pracuję...