Witam serdecznie,
dzisiaj stalem sie ( nie wiem jeszcze czy na pewno ) szczesliwym posiadaczem octavii kombi 1.9 tdi 110KM rocznik 1999. wybaczcie 3 male pytanka :
- w dokumentach nie doszukalem sie informacji na temat typu silnika : ahf czy jakos - czy to mozna odczytac tylko spod maski ?
- nie mam zadnych papierow do niej : w archiwum nie znalazlem a przydalby sie jakis opis deski rozdzielczej jak i komputera pokladowego ( mfa1 mfa2 ? )
- radio fabryczne chyba blaupunkt - nie moge sie z nim zaprzyjaznic - chyba go zamienie - glosnikow naliczylem 6 - jak bedzie wygladalo podlaczenie ?
generalnie na razie autko mi sie podoba. mam oczywiscie juz pare usterek ktorych nie wylapalem wczesniej - miedzy innymi swiatelko sie nie zapala jak sie drzwi otwiera - mam nadzieje ze to jakis drobiazg. to tyle na pierwszy rzut
generalnie wszystko jest na forum. użyj szukajki.
typ silnika na naklejce w bagażniku - pod wykładziną
instrukcja jest - trzeba szukać - koledzy wklejali
głośników jest 6, ale tych przy lusterkach nie licz osobno - są spięte z dolnymi równolegle przez kondenser - tak więc jest ich 4 przód i tył. jesli masz fabryczną kostkę ISO, to każde radio podchodzi PNP ( o ile też ma ISO - ale ma je większość).
O niezapalaniu się lampki po otwarciu drzwi - też było i to kilka razy- masz uwalony czujnik otwarcia drzwi . Taka drobnostka to nie jest, bo jest on zabudowany w mechniźmie zamka. Jeden z kolegów opisywał alternatywny sposób naprawy.
Tak więc - najpierw ABC formu, bo moderaci ci u nas surowi :diabelski_usmiech
Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
- nie mam zadnych papierow do niej : w archiwum nie znalazlem a przydalby sie jakis opis deski rozdzielczej jak i komputera pokladowego ( mfa1 mfa2 ? )
komp jest dosyc latwy w zrozumieniu, pobaw sie i bedzie masz dwie pamieci krotka ktora sie resetuje sama i dluga ktora mozesz resetowac lub sie resetuje po 100h jazdy lub 10k km
po czesku instrukcje juz mam :/ ale bede szukal dalej
dziekuje wszystkim za pomoc
[ Dodano: Czw 22 Cze, 06 21:36 ]
po czesku bo po czesku ale lokalizacja bezpiecznikow jest
chyba powoli zaczynamy sie lubic - mam na mysli autko oczywiscie
czujnik przy lewych drzwiach praktycznie zaczal dzialac - na razie obserwuje go. dodatkowo odkrylem kolejne 2 glosniki - czyli razem juz 8 - chyba to juz komplet. aha radio sie odbrazilo i zaczelo grac bo do tej pory cos strasznie cicho i jakies piszczenie przerywane sie wydobywalo ( rcr 84 ). w poszukiwaniu bezpiecznikow natknalem sie na regulacje kolumny kierownicy w 2 plaszczyznach - fajnie . zafundowalem nowe wycieraczki i filterek powietrza bo wygladalo jakby ze 3 niemieckie jesienie przejezdzil. jutro kolej na nastepne rzeczy - najbardziej mnie niepokoi ze cos ala oslona pod silnikiem patrzac od przodu praktycznie zaraz za zderzakiem zwisa jakby niedokrecona przez co zdarza sie otrzec nia o asfalt. zdradzcie jeszcze jak zegarek ustawic bo pokretlo przy obrotomierzu cos chyba nie do konca dziala. i na koniec smutna wiadomosc - moja felicia stracila kompletnie hamulce - to efekt przesiadki po calym dniu z octavii
Komentarz