Ja zawsze trzymam się wytycznych z klapki. A gumiarze zawsze dowalają więcej - i upuszczają zaraz pod moim czujnym okiem :wink:
[O1] Kodowanie licznika z silnikiem AQY
Zwiń
X
-
[O1] Kodowanie licznika z silnikiem AQY
Panowie potrzebuje żeby ktoś spisał swoje kodowanie z licznika.
Licznik 1U1919034B.
Przydała by się też fotka licznika podczas testu wskazników - jak stoją wskazówkiKomfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Emulator czujnika poziomu oleju G266
Napraw sterowników AIRBAG
-
-
Chodzi o O1 a nie O2 i o kodowanie licznika a nie wyciaganie pinu czy zmiane przebiegu.Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Komentarz
-
-
Tabelka ledwo co czytelna.
To samo jest na ross-techu.
Tyle z moje kodowanie to 02144 a wedle tych tabelek to maksymalna liczba przy ---x- to 3 a ja mam 4.Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez agralaTyle z moje kodowanie to 02144 a wedle tych tabelek to maksymalna liczba przy ---x- to 3 a ja mam 4
xxx?x: Motorvariante (Serviceintervall) (bis MJ 2000)
4 - 4-Zylinder
5 - 5-Zylinder
6 - 6-Zylinder
8 - 8-Zylinder
xxx?x: Motorvariante (Serviceintervall) (abMJ 2001)
0 - feste Service-Intervalle
1 - Wartungsintervallverlängerung (WIV)
2 - Wartungsintervallverlängerung (WIV) mit fester Begrenzung
3 - ohne Serviceintervalle
xxxx?: Codierzahl für Wegimpulszahl (bis MJ 2000)
0 - Dieselmotoren (TDI 81kW nur bis MJ 1998)
2 - Benzinmotoren und TDI 81kW ab MJ 1998
xxxx?: Codierzahl für Wegimpulszahl (ab MJ 2001)
Signalquelle: Geber für Geschwindigkeitsmesser
1 - 4297 (1,4l/55kW)
2 - 3480 (1,6l/74kW Autom., 1.4l 44kW, 1.8l/110-132kW, 1,9l/66-81kW TDI, 2,0l/85kW)
3 - 4078 (1,6l/74-77kW mit Schalt. und 1,9l/50kW-SDI)
4 - 3599 (1.9l/74,96kW PD)
Signalquelle: CAN (ABS)
1..4 - 22084 (für alle Motorisierungen)
Komentarz
-
-
Znów się nie zgadza - moja octa jest z 2000r przed FL czyli obchodzi mnie tabelka z napisem bis MJ 2000 więc przedostatnia cyfra jest ok ale ostatnia moze byc maksymalne 2.
Wiec jak powinno byc bo ja juz tego nie kumam.
Wedle ETKI licznik ten jest do silnika 2.0 i 1.8T wiec skad przy ostatniej cyfrze silniki 1.4, 1.6 i 1.9?Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Komentarz
-
-
Wreszcie jestem przy komputerze i odzyskałem samochód.
Zdjęcia, o które mnie prosiłeś:
Numer ID licznika. Jak widać u mnie też kończy się na literę B.
Test wskazówek. Tak, jak Ci pisałem na PW. Na środku mam 120 km/h i to co widać.
A skoro już jesteśmy w temacie kontrolek i wskazówek to co jestem w aucie i mam wolną chwilę to przyglądam się okolicom 4-5 tyś obrotów by znaleźć ten nieszczęsny check-egine, ale nie widzę tam nic. Za to znalazłem inną kontrolkę na poziomie 1.5 tyś. obrotów, która jest w tym miejscu. Niestety na zdjęciu bardzo słabo to będzie widać - jeśli w ogóle coś widać.
Ktoś może wie co to jest? Od czego?
Jest tam kółko i jakiś trójkąt w środku.
Komentarz
-
-
Dr.Claufe zapala Ci sie kontrolka od pasów - gdzie ona jest?Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Komentarz
-
-
Dr.Claufe ta kontrolka na obrotoierzy pomiedzy 1 a 2tys obr/min to kontolka poduszek.Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Komentarz
-
-
Tak, to kontrolka poduszek ale na obrotku tez jest kontrolka poduszek.
U mnie działają tylko kontrolki między zegarami, na obrotku i liczniku nic mi się nie zapala- czyli tak jak na tym zdjęciu od dielsa które teraz dałeś.Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
Komentarz
-
Komentarz