sprawdzanie VAG-iem czujników ABS

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • khaos
    Classic
    • 2011
    • 11

misiek^wro, nie szampanY, tylko szampanA...
    I nastał ten dzień Octavian II z dynastii Tourów zasiadł na tronie
  • martinovicz
    Classic
    • 2010
    • 23

witam,
    w mojej ASV Combi odkrylismy, ze mam wyłamany kawałek zwrotnicy w kole prawym przednim . ten kawałek zwrotnicy nie ma wiekszego wpływu na bezpieczeństwo jazdy. jest odpowiedzialny za trzymanie czujnika ABS, czujnik ABS nie był wiec przymocowany do zwrotnicy tylko do blachy osłaniającej tarcze ham.podczas jazdy bujal sie pewnie w lewo prawo.
    przykleiłem obecnie odprysk zwrotnicy wraz z czujnikiem za pomoca kleju dwuskładnikowego, na razie sie trzyma.

Po zamontowaniu czujnika chciałem sprawdzić VAG-iem predkość ABS (czy ten czujnik sie nie uszkodził podczas drgań)- dodam komp błędów żadnych nigdy nie wywalał . Podpiąłem VAG-a wszedłem w Blok 03 - ABS-Brakes, następinie Measuring Blocs-08 i porównalem grupy 001 i 002 i 003.
    w grupie 001 pokazuje ładnie prędkośc km/h - wszystkie koła mniej wiecej równo.
    jedyny problem jaki dostrzegłem to grupa 002, tam tez jest predkosc w km/h
    jednak wyswietlane w zupełnie innej skali i akurat w kole prawym przednim pokazuje jednostkę 4 , a we wszystkich pozostałych 2.
    podpinam załącznik , prosze o komentarz jesli ktos sie wyznaje w tym temacie
    i czy ten czujnik OK
    pozdrawiam
    Marcin

moze ktoś posiadajacy vaga sprawdzi to na swojej octavce?
    jak to wygląda z odczytem w grupie 002 w bloku 03?
    Załączone pliki

Komentarz

• agrala
      Rider
      • 2011
      • 397

U mnie w drugim kanale podczas jazdy w pierwszym i drugim okienku jest caly czas 1 a na trzecim i czwartym 0. VCDS pokazuje ze wartosc tam powinna byc w zakresie 0-255 a na na postoju ma byc 255. Do czego to ma sluzyc - pewnie najstarsi gurale nawet nie wiedza.
      Skoro w ABSie brak bledow i predkosci w pierwszym kanale na prostej sa identyczne to nie ma sie czym przejmowac.
      Komfortowie kierunkowskazy - włączasz 1 a miga 3x
      Emulator czujnika poziomu oleju G266
      Napraw sterowników AIRBAG

Komentarz

Pracuję...