Zagadka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pawello
    Classic
    • 2005
    • 18

Zagadka

Zamieszczone przez divino-pablo
    PA11 to AlMg3 (0d 2,7 do 3,6% MG w stopie i od 0,02-0,2Ti, reszta Al)
    jezeli jest to blacha ktora ma odpowiadac przepisom TK (tow. klasyfik.)
    to jej wytrzymalosc na rozciaganie wacha sie w granicy 190-280MPa
    (w zaleznosc od stanu dostawy) oraz granica plastycznosci od 80 do 190
    Divino-Pablo
    ...nie wiem co Ty do mnie mówisz ops: , ale Ci wierze . Ja jestem ekonomista, nie inżynier 8)
    swojego czasu połamałem osłonkę boczną i z wymianą w ASO, wyszło coś blisko 200pln. Za cene 350 to ta płyta napewno będzie lepsza niż ori. IMO trza zamawiać.
    Może przy większym zamówieniu (Ty, Gmero, ja, somebody...) będzie można cóś stargować... :wink:
  • marcind
    Rider
    • 2005
    • 438

Zagadka

Mam takie pytanko, czy ktos wie wg jakich regul czasem po zgaszeniu silnika mozna jeszcze sterowac przez jakis czas el. szybami a czasem nie.
    Zastawialem sie czy jest to uzaleznione od klimy ale chyba nie. Normalnie mam wrazenie ze to sie dzieje calkiem losowo kiedy mozna a kiedy nie sterowac tymi szybami bez kluczyka po zgaszeniu silnika... :roll:
    Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
    mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...

Komentarz

• rollcage
      Ambiente
      • 2006
      • 168

jak zgasisz silnik to działa to na czas chyba z 5 minut ale jak otworzysz przednie dzwi to to juz nie bedziesz mógł otwierac szyb bez ponownego przekrecenia kluczyka

Komentarz

• Arti23
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2005
        • 892
        • Superb II combi (3T5)
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

po zgaszeniu silnika i wyjęciu kluczyka ze stacyjki jeszcze 10 min można zamykać i otwierać szyby, jest tylko jedno ale, nie można w tym czasie otworzyć drzwi, jak je otworzysz to podnśniki przestają dzialać (wyczytałem to w instrukcji samochodu)

pozdr
        Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

• Samiec
          RS
          S_OCP Member
          • 2004
          • 4287
          • Octavia I (1U2)
          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
          • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Arti23
          jak je otworzysz to podnśniki przestają dzialać
          Dla mnie to jest jedna z gownianych funkci w occie. :?
          Przyklad:
          Szyby mam uchilone ,przyjezdzam do celu, gasze auto i wyjmuje kluczyk. Pasazer jest szybszy i otwiera pierwszy drzwi ,a ja znowu musze wkaldac kluczyk i przekrecac stacyjke ,aby szyby domknac (nie mam domykania z pilota) :?
          Opcja byla by idealna ,gdyby odlaczenie pradu dzialalo tylko po otworzeniu drzwi kierowcy :roll: Ciekawe czy mozna to jakos przerobic?
          TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
          SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• maniek TDI
            Drive
            • 2005
            • 71

Słuchajcie,szyby można jeszcze zamknąć po zamknięciu samochodu kluczykiem,a nie pilotem,przytrzymując przez chwilę kluczyk w pozycji zamykania.Nazywa się to chyba układ komfortowy czy jakoś tam.

Komentarz

• marcind
              Rider
              • 2005
              • 438

i wszystko stalo sie jasne. To juz bez roznicy czy 5 czy 10 min bez kluczyka mozna sie bawic szybami, najwazniejsze zeby nie otwierac szyb, natomiast rzeczywiscie
              Zamieszczone przez maniek TDI
              szyby można jeszcze zamknąć po zamknięciu samochodu kluczykiem
              tak samo mozna je otwierac kluczykiem wszystkie 4, szegolnie teraz jest to przydatne do przewietrzenia samochodu jak sie nagrzeje na sloncu :roll:
              Malo tego wystarczy minimalnie uchylic szyby kluczykiem i potem juz mozna nimi sterowac zpilotem zarowno w gore jak i w dol.... :roll:
              Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
              mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...

Komentarz

Pracuję...