[Inne] Problem z Uniroyal RainExpert 195/65R15 91H
Zakupiłem nowe opony jak w temacie. Wszystko ładnie gra, po za jednym dziwnym zjawiskiem. Opony strasznie buczą tak jakby łożyska były popsute przy prędkości 60-70 i 120-130 km/h. Przy większych prędkościach nie próbowałem. Ciśnienie w oponach sprawdzane i jest prawidłowe.
Ma może ktoś podobny problem z tymi oponami?
wszystkie 4 buczą czy tylko 1? może pozanieniaj miejscami koła i posłuchaj jak będzie. ja mam fulda progresso i też w pewnych zakresach prędkości robi się głośniej.
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
adal_bdg, Obadaj kołpaki, może coś odstaje i stąd to buczenie. Druga sprawa, to nowe opony czasami tak mają - muszą się dotrzeć tzn pozbyć krawędzi klocków minimalnie odstających od okręgu, ale to szybko (myślę, że max 100km) powinno nastąpić.
Zobacz stronę mojego dziecka - podziel się 1% - http://piotrzwolinski.pl/
O II Tour Combi 1.6
Mitsu Carisma 4G93 GDI
szkoda, chodzilo mi o to ze ta opona jest troche bardziej miekka od standardowych letniaków i trzeba ja troszke podpompować
No i bieżnik ma też z wyglądu "zimowy" tyle że gładki bez lamelek sprzyjający dobremu odprowadzaniu wody.
Miałem te opony w Seicento - naprawdę po zmianie na nie nie to auto - lepsze ruszanie w deszczu, lepsze hamowanie na mokrym, nie było aquaplaningu w kałużach. A na suchym trzymało się drogi rewelacyjnie.
Fakt że mają miękki bok i dopompowanie +0,2 jest jak najbardziej wskazane.
Miałem takie oponki w poprzednim autku i bardzo sobie chwaliłem. Nie zauważyłem żadnego buczenia. Opona zdecydowanie "deszczówka" i tam najlepiej się spisuje!
Również je posiadam i nie mam zarzutów żadnych. Co prawda na zakrętach jeszcze ciut buczą ale jak się "dotrą" odpowiednio to będzie ok. Ta opona ma specyficzny bieżnik i jest dość głęboka więc parę kilometrów trzeba przejechać żeby się ułożyła jak trzeba. Urok nowej deszczówki :szeroki_usmiech
PS: a to że kolega wymieniał łożyska wcale nie oznacza, że znów któreś nie padło a jak wiemy hałas potrafi się nosić po całej budzie.....
Nawet przy minimalnie źle ustawionej zbieżności oponu będa hałasować i mogą sie zząbkować, podjedź na wszelki wypadek sprawdź zbieżność, przy naszych dziurach mogła się przestawić w każdej chwili.
Komentarz