A oto ja w pracy PZDR dla wszystkich.
pytanko
Zwiń
X
-
pytanko
Ostatnio znajomek mi powiedzial ze to bardzo zle ze mam ten filtr mokry na wierzchu, ja do tej pory bylem przekonany ze tak ma byc nie zastanwialem sie nad tym... :roll:
Moze ktos ma jakies przemyslenia lub doswiadczenia w tym temacie?Załączone plikiPassat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
-
-
Mój filtr jest suchy, polecam jak poprzednicy sprawdzic przewody, moze któryś jest luźny, pęknięty lub coś w tym rodzaju.
Natomiast przy zmianie filtra polecam ziomkowi daneczek76 by zdecydowanie filtr zalać, ja sie posłuchałem jak ostatni matoł kolegi - mechanika ciężarowego (Anglika notabene) i zamontowałem suchy. Odpowietrzanie trwało chwilę, ale juz po raz kolejny nabrałem przekonania, że z Anglików są mechanicy tacy dobrzy, jak z koziej dupy parowozy...Octavia 1.9TDI combi 2001 black (tuned by Skoda)
Impreza WRX 2003 rally blue (tuned by Motherfucker's Tuning Team)
Komentarz
-
-
Chyba co 30kkm,ja u siebie wymieniam co 15kkm,zboczenie ale wiemy jakie jest u nas paliwo-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
marcind, na zdjeciu widac jakby prawa, powrotna rurka byla zapocona. Sprawdz ja dokladnie, bo tak nie powinno byc.
Chyba co 30kkm,ja u siebie wymieniam co 15kkm,zboczenie ale wiemy jakie jest u nas paliwo
Producent w naszych realiach przewiduje wymiane co 60kkm. Ja wymieniam co 30kkm i jest to w zupelnosci wystarczajace."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Sorki, moze ktos sie obrazi za odgrzanie kotleta, ale moze komus sie przyda. otoz zgodnie z radami Maicroft,Zamieszczone przez MaicroftOdepnij to na tej zawleczce i zobacz czy masz w srodku dwie gumki, chyba jednej nie maPassat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
Komentarz
-
-
Skoda octavia 1.9 TDI przekroczyłem 40kkm , sam wymieniłem filtr paliwa ,filtr jest suchy .Radziłbym aby zalać go paliwem przed założeniem ,założyć wszystkie rurki ,potem odpiąć rurkę powrotu paliwa z pompy (odpinamy przy filtrze )i poprzez dużą szczykawkę zasysamy paliwo odpowietrzając tym samym pompę .Pali za pierwszym razem.
Komentarz
-
-
To jak juz o filtrze paliwa to sie podepne k
Pytanko: czy jak wyjmiecie zaworek powrotny to ukazuje się waszym oczom ropa w filtrze czy wygląda on na suchy :?:NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Umnie była ropa jak wymieniałem filtr po wyciagnieciu zaworku powrotnego. Co do samej wymiany kazda sznujaca firma filtrów paliwa daje w kaplecie dwie uszczelki do zaworka i jak je przy wymianie wymienimy nie ma miejsca jakies pocenie i wycieki.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
Komentarz