Oj dokładnie numeru nie pamiętam. Mechanik mi coś tłumaczył że to był spadek doładowania, czy coś w tym stylu. Od wykasowania przejechałem 500 km i śmiga normalnie.
czy wie ktoś , gdzie można pobrać POI stacji LPG w Niemczech na AutoMapę? Jak wygląda sprawa końcówek do tankowanie? czy dostępność stacji jest duża (Świecko - Berlin - Hanower - Dortmund - Koln)?
tu masz do sciągniecia POI ze stacjami lpg . Pozniej kwestia przekonwertowania do formatu auto mapy . Proste do zrobienia ale z pamięci nie powiem co i czym ;-)
czy wie ktoś , gdzie można pobrać POI stacji LPG w Niemczech na AutoMapę? Jak wygląda sprawa końcówek do tankowanie? czy dostępność stacji jest duża (Świecko - Berlin - Hanower - Dortmund - Koln)?
Dla mnie to jest strona nr 1 jesli chodzi o informacje o dostepnosci lpg
Die Datenbank über Autogas-Tankstellen und Erdgas-Tankstellen in Deutschland und Europa. A database on LPG and CNG filling stations in Germany and Europe.
a przejsciowke lepiej miec swoja - majatku nie kosztuje
Witam
zaraz za granicą są stacje gdzie są normalne pitolety( chyba na shell) i niemieckie im dalej tym naszych mniej takze polecam przejsciówke . I jeszcze jedna rada wez z polski napoje gdyz ceny u naszych sasiadow na stacjach sa powalajace czasami cola 1,5 litra potrafi kosztowac 3,50 Euro
pozdrawiam
LPG jest teraz w Niemczech na wielu stacjach - można sobie darować wgrywanie POI. Oznaczone są bardzo dobrze (tablice 5km wczesniej). Stacje z pistoletami obu typów spotkałem także w głębi kraju ale lepiej mieć przejsciówke.
Z ciekawostek: ostatnio przede mną gość tankował Saaba 9.5 Aero a obok z drugiego dystrybutora Mercedesa ML. Oba na niemieckich blachach.
możecie zapodać linka na taką przejściówkę, pierwszy raz będę miał do czynienia z LPG za granicą. podobno są na dwa rodzaje gwintu , jaki występuje w skodzie? M10 czy M14?
możecie zapodać linka na taką przejściówkę, pierwszy raz będę miał do czynienia z LPG za granicą. podobno są na dwa rodzaje gwintu , jaki występuje w skodzie? M10 czy M14?
Sadze, ze M10 - tak jest u mnie, a m14 jest rzadko spotykana, ale chyba to nie problem zagladnac i sie upewnic. Tu masz troche informacji o redukcjach
Komentarz