[Inne] LPG w Niemczech

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • okandrzej
    Classic
    • 2012
    • 13

[Inne] LPG w Niemczech

Oj dokładnie numeru nie pamiętam. Mechanik mi coś tłumaczył że to był spadek doładowania, czy coś w tym stylu. Od wykasowania przejechałem 500 km i śmiga normalnie.
    Sie ma !!!
  • xtomi
    Classic
    • 2011
    • 34

[Inne] LPG w Niemczech

czy wie ktoś , gdzie można pobrać POI stacji LPG w Niemczech na AutoMapę? Jak wygląda sprawa końcówek do tankowanie? czy dostępność stacji jest duża (Świecko - Berlin - Hanower - Dortmund - Koln)?

Komentarz

• yarecki
      Ambiente
      • 2009
      • 130

tu masz do sciągniecia POI ze stacjami lpg . Pozniej kwestia przekonwertowania do formatu auto mapy . Proste do zrobienia ale z pamięci nie powiem co i czym ;-)

Komentarz

• t271828
        Elegance
        • 2008
        • 928

Re: LPG w Niemczech

Zamieszczone przez xtomi
        czy wie ktoś , gdzie można pobrać POI stacji LPG w Niemczech na AutoMapę? Jak wygląda sprawa końcówek do tankowanie? czy dostępność stacji jest duża (Świecko - Berlin - Hanower - Dortmund - Koln)?
        Dla mnie to jest strona nr 1 jesli chodzi o informacje o dostepnosci lpg

Die Datenbank über Autogas-Tankstellen und Erdgas-Tankstellen in Deutschland und Europa. A database on LPG and CNG filling stations in Germany and Europe.

a przejsciowke lepiej miec swoja - majatku nie kosztuje

Komentarz

• woj205
          Classic
          • 2011
          • 16

Witam
          zaraz za granicą są stacje gdzie są normalne pitolety( chyba na shell) i niemieckie im dalej tym naszych mniej takze polecam przejsciówke . I jeszcze jedna rada wez z polski napoje gdyz ceny u naszych sasiadow na stacjach sa powalajace czasami cola 1,5 litra potrafi kosztowac 3,50 Euro
          pozdrawiam

Komentarz

• jacog
            Rider
            • 2008
            • 420
            • Felicia I (6U1)

LPG jest teraz w Niemczech na wielu stacjach - można sobie darować wgrywanie POI. Oznaczone są bardzo dobrze (tablice 5km wczesniej). Stacje z pistoletami obu typów spotkałem także w głębi kraju ale lepiej mieć przejsciówke.

Z ciekawostek: ostatnio przede mną gość tankował Saaba 9.5 Aero a obok z drugiego dystrybutora Mercedesa ML. Oba na niemieckich blachach.

Komentarz

• xtomi
              Classic
              • 2011
              • 34

możecie zapodać linka na taką przejściówkę, pierwszy raz będę miał do czynienia z LPG za granicą. podobno są na dwa rodzaje gwintu , jaki występuje w skodzie? M10 czy M14?

Komentarz

• t271828
                Elegance
                • 2008
                • 928

Zamieszczone przez xtomi
                możecie zapodać linka na taką przejściówkę, pierwszy raz będę miał do czynienia z LPG za granicą. podobno są na dwa rodzaje gwintu , jaki występuje w skodzie? M10 czy M14?
                Sadze, ze M10 - tak jest u mnie, a m14 jest rzadko spotykana, ale chyba to nie problem zagladnac i sie upewnic. Tu masz troche informacji o redukcjach

Komentarz

Pracuję...