No i zakupilem Octawke I Tour Buisness

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ametyst1973
    Drive
    • 2012
    • 42

phoneman, odpisali ze mają po 158 podziękowałem za 120 zł to mogę dolewać i mam zapas płynu na 3 lata

[ Dodano: Wto 22 Lis, 11 10:10 ]
    tak nowy do 80 - 90 bym się pewnie zdecydował jak by nie trzeba było drutować
  • aro333
    Ambiente
    • 2011
    • 167
    • Octavia III (5E3)
    • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Od dzisiaj jestem posiadaczem takiego wozidełka. Czy szczęśliwie, zobaczymy. Obecnie przebieg 119 kkm, rok 2005 koncowka, w wersji Business . Od pierwszego wlasciciela z silniczkiem 1,9 TDI ALH. Mam przed soba ksiazkę serwisową, goscio regularnie co 15kkm zjawial sie w serwisie Skody. Ostatnio był [przy 106kkm. Zgodnie z tym co wyczytalem to chyba przy 120kkm powinna być zmiana rozrządu w tym modelu tak? Poprzedni wlasciciel zrobil to przy przegladzie tym 106kkm.Czemu sie tak pospieszył? Zmiana z pompą , napinaczem, kolem na alternatorze i jakiestam duperele,oleje, plyny, łacznie wybulil 2,5 tysia.
    Mam jeszcze taka książeczkę "Skoda Pomoc na wszelki wypadek". Sa w niej jakieś wklejki hologramowe, cos jakby przedłuzenie gwarancji, pomoc drogowa Skody, niby dożywotnia gwarancji mobilności. Widzę, że gościo to regularnie prowadzil, tylko czy to faktycznie coś daje i czy warto nadal to ciagnąć i ile to kosztuje?Na teraqz ważne to mam do grudnia.
    To tyle na wstępie, pewnie pytań będę miał z czasem sporo. To mój pierwszy disel jak również pierwsza Skoda.

Komentarz

• Tony065
      RS
      • 2009
      • 2487
      • Octavia I (1U2)
      • ARX 1.8 20VT 150 KM

rozrząd to wymienił długo po terminie, bo powinien przy ok.90kkm. Ty następny zrób przy 180kkm, będzie dobrze. na wydłużeniu gwarancji się nie znam, bo poprzedni kierownik o to nie zadbał, a zresztą jakoś nie ufam ASO.
      Black Pearl, Elegance & RS LOOK
      @ by Tune-up Gdańsk
      TDI VP++ i jeszcze rośnie
      Antek

Komentarz

• Wlody
        Ambiente
        • 2009
        • 144

aro333 witam kolejnego kolegę z Siedlec.
        Mam nadzieję że zobaczymy sie na kolejnym spocie.
        Wstaw fotki- chętnie zaobaczymy Twoją Octavkę
        -------------------------------------------------------
        moja pierwsza octa http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=33459

Komentarz

• baca10
          RS
          • 2009
          • 6225

aro333, Z tą mobilną gwarancją to różnie bywa :roll:

Komentarz

• aro333
            Ambiente
            • 2011
            • 167
            • Octavia III (5E3)
            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Ja osobiscie nie mam zadnego doswiadczenia ze Skodą. Do tej pory były Maluchy , Tico , Matiz a ostatnio przez 3 lata Corolla garbata E11, teraz Octavia. Mam jeszcze takie pytanie - z tego co widze mam licznik FIS z malym wyswietlaczem , czyli kontrolki plus polowa CHYBA wlasnie wyswietlacz. Ale jeszcze nie widzialem aby cos sie wyswietlalo na tej polowce wyswietlacza. Czy jest mozliwe, ze mam licznik bez wogole tego wyswietlacza, byly takie modele? Komp oraz resztę mogę zmieniać na malych cieklokrystalicznych wyswietlaczach pod zegarami.

Komentarz

• splawik
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1292

Zamieszczone przez aro333
              Mam jeszcze taka książeczkę "Skoda Pomoc na wszelki wypadek". Sa w niej jakieś wklejki hologramowe, cos jakby przedłuzenie gwarancji, pomoc drogowa Skody, niby dożywotnia gwarancji mobilności. Widzę, że gościo to regularnie prowadzil, tylko czy to faktycznie coś daje i czy warto nadal to ciagnąć i ile to kosztuje?
              Ja mam taką "gwarancję" przy regularnych przeglądach dają to za free :szeroki_usmiech . W razie czego niby bez kosztów holują auto do najbliższego serwisu i takie tam (powyżej iluś km od miejsca zamieszkania)
              A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
              AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
              O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
              -------------------------------------------------
              Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

• ElBocheno
                Ambiente
                • 2006
                • 150

aro333, jeśli wskazania kompa wyświetlają Ci się na małym ekranie pod obrotomierzem, to myślę, że na przestrzeni pomiędzy obrotomierzem a prędkościomierzem masz tylko kontrolki.

Komentarz

• Artur73
                  Drive
                  • 2007
                  • 82

Gwarancja Dożywotniej Mobilności dawana po przeglądzie w ASO u mnie się sprawdziła. Korzystałem z niej dwa razy i nie płaciłem za usługę. Pomoc dotarła w ciągu godziny od zgłoszenia, przydatna rzecz. Z jakości obsługi byłem zadowolony jak również i w ASO naprawa była przeprowadzona szybko.

Komentarz

• ruwado
                    RS
                    • 2009
                    • 14888
                    • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez baca10
                    aro333, Z tą mobilną gwarancją to różnie bywa :roll:
                    ja raz korzystałem w Polsce (awaria w trasie okolice Warszawy - Katowice - Zakopane; w Katowicach pękł przewód wspomagania sprzęgła, płyn wyciekł i dupa, pedał w podłodze). Zabrali autko do Kierata, dali zastępczego Focusa kombi do Zakopca. Drugi raz w Chorwacji telefonicznie (oddzwonili po 5 minutach) podali adres najbliższego ASO (szukałem vaga do sprawdzenia checka).

Zamieszczone przez splawik
                    przy regularnych przeglądach dają to za free
                    trzeba tylko poprosić o naklejkę
                    pozdrawiam - Darek

Komentarz

Pracuję...