BRE czy VW Leasing ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • stan25
    Classic
    • 2012
    • 8

BRE czy VW Leasing ?

b707,
    inaczej, wśród obecnie oferowanych silników benzynowych wolnossących o pojemności 1.6 to ta jednostka Hyundaia ma chyba najlepsze parametry.

Co do awaryjności
    to o 1.6 Hyundaia nic nie wiadomo, natomiast awarie TSI to mam czasami wrażenie, iż jest to efekt skali sprzedaży oraz złego podejścia ASO.
    Inaczej wśród setek tysięcy sprzedanych silników TSI te ?parę, parędziesiąt, paręset? problematycznych to może być marginalna ilość, oczywiście na forum i gazetach znajdziesz akurat informacje o tych problematycznych. Oczywiście silnik TSI jest bardziej skomplikowany, więc statystycznie potencjalnie bardziej problematyczny, tak samo jak diesel vs benzyna.

PS Od momentu przesiadki na silnik TSI już wiem, iż nie kupię samochodu bez Turbo (no chyba że tylko elektryczne będą oferowane)

Eidos71,
    wpadnij kiedyś do Wrocławia, Warszawy i innego większego miasta to zobaczysz jak się jeździ w mieście.
    Link do średnich prędkości: http://gisplay.pl/gis/nowosci-gis/20...w-wakacje.html

leszekmw jak wybierałem auto rok temu, to golf był podobnej cenie co oktawia, może nawet ciut tańszy niż skoda. Wybrałem w pełni świadomie cen skodę.
  • Art221
    Drive
    • 2011
    • 64

BRE czy VW Leasing ?

Jak w temacie, dla OII. Nie chodzi mi o oprocentowanie leasingu, tylko o ogólne warunki umowy leasingowej. Ktoś porównywał ?

Komentarz

• archivolta
      Classic
      • 2011
      • 4

Re: BRE czy VW Leasing ?

ja ostatnio miałem ten dylemat i wygrał VW, promocyjny na 3lata 108%,
      co prawda urywają 2tys na upuście 5tys, ale i tak było korzystniej niż w BRE,
      no i masz wszytko oo ręki w salonie...

Zamieszczone przez Art221
      Jak w temacie, dla OII. Nie chodzi mi o oprocentowanie leasingu, tylko o ogólne warunki umowy leasingowej. Ktoś porównywał ?

Komentarz

• ccLot
        Rider
        • 2009
        • 334

A EFL?
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=51370

Komentarz

• Art221
          Drive
          • 2011
          • 64

Akurat w moim przypadku finansowo warunki mniej korzystne niż wymienione, ale brałem w EFL sprzęt do firmy i bez problemów.

Komentarz

• Tomasz_WS
            Ambiente
            • 2008
            • 170

Polecam BRE - bardzo dobra obsługa posprzedażna.
            Focus II FL 1.6tdci

Komentarz

• Leniwiec
              Rider
              • 2009
              • 624
              • Octavia IV (NX3)
              • DLBA 2.0 TSI RS 245 KM

A sprawdzałeś Reiffeisen?
              Ja jak kupowałem Octe, to rozmawiałem chyba 6 czy 7 firmami. Z tego wybrałem 2 z najlepszymi moim zdaniem ofertami, w tym wypadku był to EFL i Reiff, i podsyłałem im na zmianę oferty konkurencji :lol:
              Z pierwotnych szacunków udało mi się dość dużo urwać i EFL poległ.
              Co do obsługi posprzedażnej, to w praktyce jedyne co wg mnie faktycznie ma spore znaczenie, to sprawność obsługi w przypadku szkody na aucie.
              Leasing VW moim zdaniem odpuścił bym sobie już na dzień dobry - nie dość że zabiorą część rabatu na auto to jeszcze wcale tani nie są. Lepiej poświęcić czas i samemu poszukać, w końcu leasing będziesz spłacał przez kilka lat. Będziesz sobie przez cały okres tłumaczył, że płacisz więcej ale za to masz lepszą obsługę? To tylko comiesięczne faktury.
              Pozdro

Komentarz

• Psycho Dad
                Rider
                • 2009
                • 629

ja mam w VW i nie narzekam na razie.
                Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• Arti23
                  Elegance
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 892
                  • Superb II combi (3T5)
                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

ja mam już 3 auto w EFL, do tego jeszcze miałem kilka umów na sprzęt do firmy i nie narzekam. jako stały klient (oczywiście terminowo płacący raty) umowy mam robione indywidualnie i praktycznie na telefon a jeszcze zawsze coś jestem w stanie ugrać.
                  Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

• Robert_P
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 209

Zamieszczone przez Arti23
                    ja mam już 3 auto w EFL, do tego jeszcze miałem kilka umów na sprzęt do firmy i nie narzekam. jako stały klient (oczywiście terminowo płacący raty) umowy mam robione indywidualnie i praktycznie na telefon a jeszcze zawsze coś jestem w stanie ugrać.
                    Miałem tak jak Ty lecz mając również konto w BRE zapytałem się jakby to u nich wyglądało z Leasingiem .. No i EFL pomimo tego co powyżej napisałeś nie dał rady, wygrało BRE.
                    Warto badać rynek bo mamią nas jakie to oni dają nam stałym klientom zniżki ble ble ble a w porównaniu z innymi niestety prawda jest czasami szokująca.
                    Smerf Miętus

Komentarz

• jakubd
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 165

Ja porównywałem kilka firm leasingowych na początku 2010 i BZWBK wtedy dał najlepsze warunki cenowe i na koniec wynegocjował we własnym zakresie dodatkową zniżkę u dealera. Ale to, czy akurat dana firma daje dobre warunki cenowe czy umowne to zależy od czasu, jak i kwoty, więc po prostu trzeba gadać, pytać i zbierać oferty.
                      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=562238

Komentarz

• Art221
                        Drive
                        • 2011
                        • 64

No i wybrany VW. Pozdrawiam.

Komentarz

• ready
                          Classic
                          • 2011
                          • 19

Ja też wczoraj w związku z potwierdzoną na ten tydzień produkcją egzemplarza O2Tour dla mnie wybrałem ofertę leasingu zaproponowaną po negocjacjach przez VW Leasing. Konkurencja nie dała rady...

Komentarz

• b8tz
                            Rider
                            • 2011
                            • 368

Witajcie.

Mam podobny dylemat - dostałem oferty z BRE i EFL. Korzystniejsza jest z BRE. Teraz podeślę ją do VW Leasingu i zobaczymy co oni na to.

Komentarz

• ziutecki
                              Drive
                              • 2009
                              • 61

Arti23; a ja muszę odradzić EFL. Też jestem stałym klientem, też miałem niby korzystne umowy. Ale kiedyś przez zaufanie jednemu z kontrahentów straciłem płynność i nie poszła rata do EFL. Po miesiącu przysłali wypowiedzenie umowy - a za anulowanie tego musiałem zapłacić ponad tysiąc złotych!!! I nie dało się nic uprosić i ubłagać. Tak więc patrzcie na warunki dodatkowe - bo w życiu równie bywa.
                              Aha - a ostatnio przysłali zawiadomienie, że za każde zapytanie policji o właściciela (np przy zdjęciu z fotoradaru) będą pobierali 50 zł netto...
                              Tak więc kończę tą umowę i niestety - EFL-a już nie wezmę.

Komentarz

• b8tz
                                Rider
                                • 2011
                                • 368

Zamieszczone przez ziutecki
                                Aha - a ostatnio przysłali zawiadomienie, że za każde zapytanie policji o właściciela (np przy zdjęciu z fotoradaru) będą pobierali 50 zł netto...
                                Większość leasingów tak robi.

Komentarz

• jakubd
                                  Ambiente
                                  • 2009
                                  • 165

W zasadzie w każdej umowie leasingowej jest opłata za współpracę z "władzą". Kwoty wahają się od 50 do nawet 300 PLN. Warto poczytać listę takich opłat PRZED podpisaniem umowy. Choć czasem od tych 50 stron to może boleć głowa już po kilku zdaniach
                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=562238

Komentarz

• Arti23
                                    Elegance
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 892
                                    • Superb II combi (3T5)
                                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

ziutecki, zdaje mi się że raczej to nie była tylko jedna rata. po spóźnieniu z jedną ratą wysyłają tylko monit chyba że miałeś jakąś dziwną umowę albo dość regularnie spóźniałeś się ze spłatą rat. mi się to nigdy nie zdarzyło oprócz jednego jedynego razu gdy urlop mi się przedłużył i nie zdążyłem wrócić do firmy i rata poszła z 5 dniowym opóźnieniem, dostałem tylko monit,z zresztą bardzo grzeczny beż żadnego nawet straszenia rozwiązaniem umowy
                                    Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

Pracuję...