[Inne] Bagażnik dachowy: box vs. "worek"

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • qickare
    Rider
    • 2007
    • 286

geralcik, gratulacje. Samochodzik w najpiękniejszym kolorze .
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9943
    • Ford

Koledzy, w tym roku będę musiał prawdopodobnie w swoim aucie zamontować bagażnik dachowy. A ponieważ wypożyczenie na około 2-tygodnie to koszt dość spory (jakieś 300-400zł) myślę o zakupie. Ale mam problem, bo nie mam za bardzo gdzie trzymać klasycznego boxu. I wpadłem na pomysł zakupu takiego "składanego boxu" (nie tego konkretnie, ale czegoś w tym stylu): http://moto.allegro.pl/nowosc-sklada...585936707.html
    Ma ktoś doświadczenie z takim czymś? Nie jest to cholernie głośne (no bo materiał jednak "łopocze")? Jest szczelne? Nie porwie sie po 2-3 użyciach?
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• rezon
      RS
      • 2006
      • 1894
      • Volvo
      • AKL 1.6 MPI 101 KM
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Agamek12
      Ale mam problem, bo nie mam za bardzo gdzie trzymać klasycznego boxu.
      jeśli masz garaż możesz trzymać pod sufitem - ja mam cztery haki jak do huśtawek po kilka złotych i dwie taśmy do mocowanie bagażu za kilkanaście zł, i wisi sobie przez większość roku. Jak nie masz garażu, to faktycznie problem.

Komentarz

• Agamek12
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 9943
        • Ford

Zamieszczone przez rezon
        Jak nie masz garażu, to faktycznie problem.
        Ano nie mam... A komuś też nie bardzo chcę zawracać głowę przechowywaniem...
        Adam... Używam:
        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• loru
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 4286
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Agamek12
          Ano nie mam... A komuś też nie bardzo chcę zawracać głowę przechowywaniem...
          wozić na aucie
          O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• pgolik
            Drive
            • 2011
            • 96
            • Octavia II (1Z3)
            • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Ja mam Thule Ranger, o taki:

Trochę kosztuje, ale jest OK, testowany do ~110-120 km/h (więcej moja bidna Fabka z pełnym ładunkiem nie da rady) i nie jest najgorzej (materiał jest gruby i sztywny). Tylko trzeba tak zaplanować ładowanie, żeby to jakiś kształt miało. I przed dłuższym postojem (po dojechaniu na miejsce) jednak zdejmować. Z pustym nie bardzo daje się jeździć, poza tym, jak na pusty napada deszcz, to się basen robi. Za to wyładowany znosi dobrze nawet ulewny deszcz bez zamoczenia gratów w środku. Spakowany wchodzi nam pod łóżko.

Komentarz

• 4x4BKF
              L&K
              • 2010
              • 1279

Agamek, to z linka wtdaje się dosyć solidne ale wiadomo, że foto a real moze być z lekką różnicą.
              Czy będzie łopotać czy nie to zależy od tego jak go zapakujesz. Najlepiej nawalić gratów do pełna.
              Ja kupiłem 18lat temu boxa, użyłem kilka razy i połozyłem na strychu. Kilka lat leżenie zrobiło swoje i się nieco zdeformował, a poza tym ma wygląd już nieco zabytkowy więc nie proponuje nawet że pożyczę)
              Teraz wiem że kupowanie boxa nie ma sensu - lepiej kupić kombiaka.
              No chyba że jeździsz 3-4 razy w sezonie na narty na tydzień-dwa, no ale jak Cię stać na miesiąc na nartach to stać na boxa który de facto przy kosztach zakupu sprzętu (na 4 osoby minimum 8000pln) i pobytu 4 osób na nartach (7 dni dla czterech osób to ok. 10000pln) jest że tak powiem wydatkiem marginalnym.
              4x4

Komentarz

Pracuję...