Jakiej firmy teleskopy klapy tylnej mozecie polecić? Kto jest producentem oryginałów? Proszę o opinie m.in. o Febi, Delphi, Mapco, Magneti Marelli i innych z jakich mieliście okazję korzystać.
ASZ 240+ supported by DGW.
Prowadzę - jestem trzeźwy!
Jest nas coraz więcej!
Miguel, Niewiem z skąd dokładnie jesteś,ale ja kupowałem do swojej W Warszawie Radzymińska/Trocka http://www.sklepmotoryzacyjny.strefa.pl/?page=contact Nie pamiętam jakiej są firmy ( chyba czeskie ) jak zerknę to napisze :szeroki_usmiech
Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz jak pomogłem to daj punkcik sprzęgło od G 60
Hmmm wiesz co , jest taka firma Stabilus niemiecka. Nie wiem czy akurat w Octavi są tej firmy montowane. Ale są drogie i nie wiem czy warto przepłacać. Może lepiej bedzie na przykladzie z mojego doswiadczenia, co prawda nie ze Skodą ale Toyotą. Teraz zimą zmieniałem, bo juz po 12 latach niestety klapa ważąca prawie 50 kilo nie trzymała się w górze. I teraz tak, o cenie w ASO Toyoty nie mowię bo i poco - kosmos totalny. W Intercarsie oryginały Stabilusa kosztowały po 180 zł.Drogo, nawet bardzo drogo choć sporo taniej niż w ASO.Wiec z pomoca przyszło allegro. Popatrzyłem , że takie amorki do klapy z polskiej fabryki w Krośnie są po 40zl za sztukę. Wiec spisałem numer katalogowy , poszedłem do sklepu u siebie i zamówiłem właśnie z Krosna o takim numerze jak wyczytałem w necie. Co ciekawe , zapłaciłem po 35zl. Pewnie nie wytzymaja tyle co oryginalne Stabilusa ale i cena tych jest dość niska patrząc na cene oryginalnych. Aha i to nie Chińszczyzna tylko polski producent. Jak dobrać - musisz z oryginalnego przeczytać jego rozmiary lub w necie znalezc (chyba skok jak pamietam jest ważny z rozmiaru), sposób montażu i jeszcze jedną z podstawowych parametrów - siła w niutonach. W moim wypadku w starej Corolce siedziały takie 510 N. Polukaj w necie , pewnie znajdziesz polskie odpowiedniki, zerknij na allegro, tam pewnie będzie.
Teraz patrząc na swoj obecny samochod, wlasnie Octavie I , pare dni temu zerknałem na te amorki i wydaje mi się , że zadnych napisów po czesku nie widziałem. Może to też Stabilusy, muszę się przyjrzeć dokładniej
Ja wymieniałem u siebie niedawno bo stare były popuchły, jak bańki mydlane.
Oryginalne za drogie i moim zdaniem nie warte zachodu. Tyle tylko, że łatwiejsze jest zamknięcie bo te z firmy VIKA, które ja kupiłem są naprawdę mocne i trzeba użyć siły, aby klapę z powrotem zamknąć. Można też zawsze wymienić tylko 1 teleskop i będzie optymalnie.
ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz