[O1] padła klimatyzacja?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • goryl3
    Ambiente
    • 2010
    • 126

Climatronic chłodzi lub grzeje na podstawie odczytu temperatury z czujników wewnątrz i zewnątrz auta. Opisywany przez ciebie problem wskazuje na uszkodzenie czujnika wewnątrz auta. Ale może też być zbyt wysokie lub zbyt niskie cisnienie w układzie klimatyzacji co spowoduje jej wyłączenie. Tak naprawdę przyczyn może być wiele.
    www.jem-zdrowo.com.pl

Komentarz

• ulysse
      Rider
      • 2010
      • 496

Nie będę tworzył nowego tematu także tutaj napiszę.....

Czy jest jakiś preparat który mógłbym użyć do łączenia i uszczelniania przewodów klimatyzacji ?? Chodzi mi o łączenia z origami które skręca się śrubą.

Bo mam pusty układ, wymieniłem oringi, sprawdziłem szczelność chłodnicy i chyba mam gdzieś mikroskopijną nieszczelność właśnie na łączeniach przewodów.

Przed kolejnym nabiciem klimy chciałbym już mieć pewność, że będzie bez wycieków.

Wiem, że jest test robiony podczas nabijania klimy, próżnia itd.

Lecz u mnie ta nieszczelność jest mikroskopijna.

Komentarz

• cartel1
        Ambiente
        • 2007
        • 249

Robi się tak. Jedziesz do autoklimaciarza który posiada latarkę UV. Podłącza się kombajn który wypompowuje czynnik i olej, tworzy próżnię, wpompuje barwnik UV i azot. W miejscu nieszczelności azot spierdziela z barwnikiem. Po układzie świecisz latarką UV i widzisz nieszczelność. Jeśli zlokalizujesz problem to go rozwiązujesz i tyle mogę Ci poradzić
        [center:a5df0a9dad]

[/center:a5df0a9dad]

Komentarz

• ulysse
          Rider
          • 2010
          • 496

Mechanik do którego się wybieram ma taką latarkę

Ale chciałem złożyć łączenia na uszczelniacz i mieć pewność...

Komentarz

Pracuję...