Zamieszczone przez Biszczu
Bagażnik dachowy
Zwiń
X
-
Bagażnik dachowy
Witam
Przymierzam się do zakupu bagażnika dachowego (powiększyła się rodzinka i kufer już nie wystarcza). Mam w związku z tym pytanie jak montuje się belki bagażnika w O1 HB? Czy jest potrzeba jakiegoś specjalnego przygotowania auta? Czy po prostu kupuje się bagażnik bazowy i zakłada? Widzę że w uszczelkach na dachu są jakieś otwory z zaślepkami, czy do nich mocuje się bagażnik? Jakie ewentualnie możecie polecić bagażniki bazowe?
Pozdrawiam
-
-
Re: Bagażnik dachowy
Zamieszczone przez dontakWitam
Przymierzam się do zakupu bagażnika dachowego (powiększyła się rodzinka i kufer już nie wystarcza). Mam w związku z tym pytanie jak montuje się belki bagażnika w O1 HB? Czy jest potrzeba jakiegoś specjalnego przygotowania auta? Czy po prostu kupuje się bagażnik bazowy i zakłada? Widzę że w uszczelkach na dachu są jakieś otwory z zaślepkami, czy do nich mocuje się bagażnik? Jakie ewentualnie możecie polecić bagażniki bazowe?
Pozdrawiam
Wystarczy, że przejedziesz się do sklepu z bagażnikami, tam Ci wszystko powiedzą
Nic nie trzeba przygotowywać w aucie, no może poza wyczyszczeniem dachu z kurzu w przypadku opcji 2, żeby go nie porysowac.
W zależności od typu bagażnika - montaż od 5-30 minut.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dontakWidzę że w uszczelkach na dachu są jakieś otwory z zaślepkami, czy do nich mocuje się bagażnik? Jakie ewentualnie możecie polecić bagażniki bazowe?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dontakRozumiem że wyciąga się zaślepki z otworów w czarnej listwie na dachu i w to miejsce wkłada się bagażnik?
Komentarz
-
-
Teraz zwróciłem uwagę, że na zdjęciu bagażnik Neumanna nie ma jednej zaślepki. Może mocno gwizdać w czasie jazdy.Zamieszczone przez dontakdzięki serdeczneTU masz kompletny, ale znacznie droższy http://allegro.onet.pl/bagaznik-dach...602293896.html
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez macluketakie przystosowane do fabrycznych zaczepów lepiej wyglądają na aucie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rezonZawsze możesz nacisnąć PomógłTU masz kompletny, ale znacznie droższy http://allegro.onet.pl/bagaznik-dach...602293896.html
Tylko ten kompletny jest do fabii. Będzie pasował do Octavii?
Komentarz
-
-
Re: Bagażnik dachowy
Zamieszczone przez dontakWitam
Pozdrawiam
2. Kup dobry, najlepiej markowy, te tanie z Allegro szumią w czasie jazdy.
Komentarz
-
-
Każdy bagażnik szumi, nie ma na to siły, pęd powietrza robi swoje. Pierwsze słyszę, żeby jakikolwiek bagażnik nie stawiał oporów powietrza i nie szumiał. Poza tym samego bagażnika się raczej nie używa, zakładasz rowery, narty, box. Czasem jest tak, że płaci się za firmę a czasem za dobrej jakości wykonanie. Najlepiej obejrzeć przed zakupem te polecane przez innych a unikać tych, które ludzie odradzają. Od każdego auta będzie pasował jeżeli tylko ma takie same zaczepy. Zakładać radzę w 2 osoby żeby nie porysować sobie dachu. Można samemu też nie rysując nic ale po co się stresować?Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
-
Oczywiście, że można samemu.Ale skorzystanie z pomocy drugiej osoby w niczym nie przeszkadza a wręcz pomaga. Zakłada się bagażnik tuż przed wyjazdem. Wiadomo, że jest wtedy stres, szybko, szybko i o nieszczęście nietrudno. Ja na przykład SAM wymieniałem okna w domu (8 szt + 2 balkonowe). Można to zrobić bez pomocy, samemu. Tylko po co. Jak kogoś irytuje pomoc innych osób w drobiazgach to przypominam, że życie składa się właśnie z drobiazgów. Wielkie rzeczy zdarzają się niezmiernie rzadko. Kupując nowy bagażnik nie wyprodukowany wyłącznie do konkretnego modelu auta trzeba go ustawić na rozstaw zaczepów. Nie jest ustawiony od razu.
Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JeżykJa na przykład SAM wymieniałem okna w domu (8 szt + 2 balkonowe). Można to zrobić bez pomocy, samemu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JeżykKażdy bagażnik szumi, nie ma na to siły, pęd powietrza robi swoje. Pierwsze słyszę, żeby jakikolwiek bagażnik nie stawiał oporów powietrza i nie szumiał. Poza tym samego bagażnika się raczej nie używa, zakładasz rowery, narty, box. Czasem jest tak, że płaci się za firmę a czasem za dobrej jakości wykonanie. Najlepiej obejrzeć przed zakupem te polecane przez innych a unikać tych, które ludzie odradzają. Od każdego auta będzie pasował jeżeli tylko ma takie same zaczepy. Zakładać radzę w 2 osoby żeby nie porysować sobie dachu. Można samemu też nie rysując nic ale po co się stresować?
1. w felicji założyłem kiedyś bagażnik i praktycznie nie usłyszałem różnicy - silnik pewnie tak głośno chodzi przy wyższych prędkościach, że nie słychać tego szumu bagażnika
2. dziś zakładałem bagażnik dachowy w O2FL - matko bosko - po osiągnięciu zawrotnej prędkości 60km/h poczułem się jakby mi wiatr w żagle łomotałszum to przy tym pikuś :P
zapewne jest tak jak pisałem, w felce hałas robi silnik i nie słychać szumu, w O2 cisza spod maski sprawia że słychać pierdnięcie muchyniemniej jednak jak się jedzie to wkur** to szumienie :P
zapewne TTTM ale proszę o potwierdzenie tych szumówbagażnik kupowałem w tym samym sklepie co do feli, nawet ten sam ziom mi go montował - o pomyłce w montażu nie ma mowy, tym bardziej że brałem w nim udział i kontrolowałem
SPOT Poznań:
.....
ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Error 503 Wojtas Unavailable :P
Komentarz
-
Komentarz