[O2] Odgłosy z pieczary smoka - climatronic w O2FL

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Barretina
    Classic
    • 2011
    • 22

na 99% maglownica, stały motyw w tych samochodach.
    nie polecam regenerowania, jest to zbyt istotny i mający wpływ na bezpieczeństwo element, szukaj oryginału nowego nie regenerowanego
  • matwrc
    Ambiente
    • 2010
    • 235

Wiem, że pewnie TTTM, ale chciałbym się dowiedzieć czy inni użytkownicy słyszą coś podobnego. Ani to uciążliwe, ani głośne, tylko zastanawia mnie co to jest...

Mianowicie, od czasu do czasu, z konsoli środkowej (jakby zza kratek nawiewu) dochodzą ciche (słyszalne przy wyłączonym radiu i względnej ciszy wokół) odgłosy, które porównałbym do ziewającego smoka , przepływającego powietrza podczas przeciągu lub pracującego na bardzo wolnych obrotach wentylatora. Odgłosy występują, kiedy zmieni się nastawy klimy, najczęściej tuż po uruchomieniu auta, kiedy klima zaczyna działać i ustawia strumienie powietrza.

Wg mnie mogą być to odgłosy silniczka/silniczków sterujących kierowaniem powietrza do różnych kanałów/kratek (np. kiedy climatronik zamyka kratki w konsoli środkowej). Nie zbadałem tematu dokładnie i nie sprawdziłem tego dostatecznie dobrze, więc nie podam zestawu okoliczności podczas których odgłos jest na 100% słyszalny.

Czy ktoś z Was ma podobnie i dokładniej sprawdzał skąd te odgłosy?

Komentarz

• loyd
      RS
      • 2010
      • 2342

Nie słyszłem nigdy smoka więc nie pomogę .... :szeroki_usmiech

Komentarz

• Ayu
        RS
        • 2009
        • 4154

matwrc, i jeszcze bulgotanie jakby w brzuchu smoka było pusto. TTTM.

Komentarz

• Mihau
          RS
          • 2009
          • 7460
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Tak jak loyd smoka nigdy nie słyszałem ale czasami słychać głośniejszą pracę układu klimatyzacji.
          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

Pracuję...