Witam chcę się dowiedzieć jakie turbiny mają te silniki 105 konne tz czy maja zmienna geometrię łopatek. Pytam bo chcę kupić żonie Roomstera wlaśnie z takim silnikiem auto ma byc do jazdy po mieście i czasami w trasy , jeżeli ktos wie na jakiej podlodze te samochody sa zbudowane byłbym wdzięczny , jakiekolwiek opinie będa mile widziane .
a to zależy ile będzie po mieście, a ile po trasie? jak 60/40 lub 70/30 to weź "klekota". pomimo wszystko, będzie gdzie turbawkę rozruszać. jeżeli miasto na 90% to jednak "benzyniak"... ehhh... i jeszcze na LPG jak zdecydujesz się na tdi, to pamiętaj przekazać żonie "przykazania tdi" -> rozgrzewanie, studzenie, "pałowanie" na trasie itd.... o dobry olej w terminie sam zadbaj, niech się kobieta nie brudzi. i najlepiej omijaj castrola, bo do tych tdi jakoś nie podchodzą. koledzy pisali na forum o takich przypadkach.
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Moja żona jest akurat w tych sprawach pedantyczna i wszystko musi byc zrobione na czas . Jest tez fanka Skody szczególnie Oktavia jej sie podoba ,ale chce na dojazd do pracy i inne sprawy związane z poruszaniem sie po mieście własnie Roomstera i mam na oku takiego wlaśnie 105 konnego . Chce ja przekonac do benzyniaczka ale przyzwyczajenia robia swoje mam jeszcze troche czasu więc poszukam trochę może cos w benzynie ciekawego znajde i moja żona zaakceptuje taki model.
Komentarz