[O2] Nawigacja, czujnik parkowania, telefon - pytania
jak to tylko wybrzuszenie to nie ma sie specjalnie czym przejmowac, mloteczek (moze nawet gumowy, taki jak do wbijania kostek chodnikowych) i delikatnie od gory puknac.
[O2] Nawigacja, czujnik parkowania, telefon - pytania
Witam,
Mam nietypowe pytanie, gdzie włącza się czujnik parkowania w tak wyposażonym samochodzie, normalnie jest przycisk na dole pod nawigacją oraz do czego służą te przyciski do telefonu i z jakimi telefonami jest ten zestaw kompatybilny, czy obojętnie bo to bluetooth i to tylko "trzymadło" do telefonu, czy potrzeba jakiś adapter?
czujnik parkowania się nie włącza, on jest (jak samochód posiada)
ewentualnie się wyłącza przednie jak są i do tego jest włącznik, którego nie masz (czy jakoś tak)
jak masz multifunkcję z telefonikiem to powienieneś mięc sterownik bluetooth'a
uzupełnij profil i więcej napisz o aucie
Na razie auta nie ma w Polsce, mam tylko zdjęcia dlatego pytam jak to działa
Czyli czujnik parkowania włącza się przy włączeniu biegu wstecznego?
A ten uchwyt na telefon to ciekawa sprawa jakie telefony są z nim kompatybilne...
[ Dodano: Wto 10 Maj, 11 23:02 ]
Wiem, jeszcze że światła włączają się jak wieczorem otwieram auto - co to za funkcja, oraz lusterka się zapalają jak również zrobi się ciemno?
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem e-maila którego dostałem
No ze zdjęć wygląda, że ma całkiem sporo fajnych funkcji o których nie mam pojęcia jeszcze . Wiem, że ma na pewno nawigację, ale to widać na zdjęciach i tyle czujniki parkowania, 4 elektryczne szyby, tempomat, skórzaną wielofunkcyjną kierownicę. Reszty muszę się na tą chwilę domyślać ze zdjęć póki jej nie zwiozę
Czego mogę się jeszcze spodziewać, w miłym tego słowa znaczeniu?
- nie ma przednich czujników parkowania (brak ich włącznika koło przycisku ESP)
- posiada podgrzewane siedzenia przednie
- ma tempomat (na dźwigience kierunkowskazów)
natash, czujników parkowania z przodu nie masz (brak przycisku do ich aktywacji/dezaktywacji) obok przyciku ESP. tak więc tylnie czujniki parkowania właczaja sie same po właczeniu wstecznego biegu i wyłaczają po rozpoczęsciu jazdy do przodu i przekroczeniu prędkości 15 km/h.
Zamieszczone przez natash
A co mogłaby mieć jeszcze oprócz tego co ma ta na zdjęciach?
Z tych zdjęć niewiele widać Można rozpoznać że jest to wesja Elegance (czyli najbogatsza poza limitowanę serią L&K). Co moze być w O II ?? Oj duuuużo bardzo dużo Może być np. niezależne ogrzewanie sterowane pilotem, mogą być specjalne szyby o zmniejszonej przypustowaośc świetlnej powodujące mniejsze nagrzewania się wnętrza, może być skóra i el. foteli, automatycznie ściemniajace się lusterka zewnętrzne itd.
Ogólnie wejdz na strone Skoda Polska otwórz cennik i wyposazenia Octavii II i zobacz co ma wersja elegance i co mieć może i wszystkiego się dowiesz.
1. Skąd wiedzieć czy mam bluetooth? W ustawieniach nigdzie nie widziałem opcji wyboru włączenia bluetooth, jak wybrałem z konsoli phone, jest napis "no active cell".
2. Jak sprawdzić czy auto ma autolalarm? Może banalne pytanie, ale po prostu nie mam pomysłu na na sprawdzenie tego
3. O tym pewnie było, ale może ktoś poda link, czy coming home i living home działa tylko w ustawieniu funkcji świateł na "auto", i jak wogóle działa?
4. Czy można sprawdzić po numerze VIN jakie ma fabryczne wyposażenie moja O2 lub gdzieś w Bydgoszczy polecacie skan VAGiem (kosztowne to ?)?
5. Do auta była dołączona instrukcja po niemiecku do Nawigacji Nexus? Czy to cudo obsługuje MP3?
6. Nie wiem gdzie jest wejście AUX, bo taka funkcja jest w konsoli, ale nie mogłem znaleźć gdzie podpiąć urządzenie?
Na właczonym zapłonie lub silniku włącz w telefonie opcje "wyszukaj urzadzenia" przez bluetooth i zobaczysz czy coś znajdzie.
Jak sprawdzić czy auto ma autolalarm?
Jeslśli masz fabryczny to na lewym środkowym słupku powinien być przycisk do dezaktywacji czujek kontroli wnętrza (na przycisku jest symbol samochodu)
Jeśli toje auto ma ma dokładany autoalarm, to pewnie gdzieś z przedniej części podsufitki (najczęściej na łączeniu obudowy przednich słupków z podsufitką) są czujki odczytujące ruch wewnątrz pojazdu.
Czy można sprawdzić po numerze VIN jakie ma fabryczne wyposażenie moja O2
Można sprawdzić wersję wyposażenia + ewentualnie domówione opcje.
Nie wiem gdzie jest wejście AUX,
w przedmim podłokietniku centralnym. Podnieś do góry jego pokrywę i po lewej stonie (czyli od fotela kierowcy) będziesz miał wejście AUX.
O tym pewnie było, ale może ktoś poda link, czy coming home i living home działa tylko w ustawieniu funkcji świateł na "auto", i jak wogóle działa?
Nie weim czy tylko przy ustawieniu "auto" ale działa to w następujący spsoób,. Na wyświatlaczu Maxi-Dot programujesz sobie czas przez jaki mają się świecić światła.
w przypadku funkcji Comming Hoome - wyłączasz silnik. wychodzisz z samohodu. zamykasz pilotem auto. Światła mijania automatycznie włączaja się na zaprogramowaną wsześciej jednostkę czasu.
W przypadku leaving home - analogicznie tylko światła mijania uruchamiaja się podczas kliknięcia na pilocie przycisku "otwórz" i świecą sie przez zaprogramowana wcześniej długość czasu.
Komentarz