Hm... Moja Czeszka pogwizduje sobie wyłacznie jak postoi dobrze nagrzana a i to po kilku minutach... Może sprawdź łączenia w wydechu, może coś się rozszczelniło...??
Przeprogramowanie Licznika w OI
Zwiń
X
-
powinni to zrobic bez problemu w serwisie u nas zmieniali z jezyka czeskiego na niemiecki i sprowadzalo sie to do podpiecia kompa do auta. Wydaje mi sie ze tak samo jest z systemem metrycznym ( w o2 mozna to robic samemu).
Sprowadziles z UK? Jak wyszlo? Ile za przekladke deski? Zawsze mnie ciekawilo czy to sie jeszcze oplaci, ale po ilosci aut z GB widac ze raczej tak.
pozdrawiamnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez speedya climatronik pokazywal stopnie w C a nie w Stopniach F ?ops: , ale zmiana stopni jest prosta jak barszcz, kiedyś przez przypadek udało mi się właśnie zmienić z C na F,muszę iść do auta to może mi się przypomni...
P.S.
Napewno na forum, były podawane kody do klimatronika, może tam była napisane :idea:
EDIT:
Przypomniało mi się:
Wystarczy naraz nacisnąć w klimce klawisze AUTO i ECON i zmieniasz C na F albo F na C.
Przynajmniej u mnie tak działa bo sprawdzałem
Komentarz
-
-
Bylem tak ciekawy jak to sie zmienia ze poszedlem do auta po instrukcje,
Przelaczanie ze stopni Celsjusza na stopnie Farenheita i odwrotnie
Nacisnac i przytrzymac przycisk ECON i nastepnie nacisnac przycisk AUTO
Jednostka temperatury na wyswietlaczu sie zmieni :szeroki_usmiech:: O1 AXR Kombi
Komentarz
-
-
Uuuuu... chłopaki... chyba nie do końca tak łatwo będzie. Komp może będzie pokazywać w km a nie w milach, ale np wskazania średniego spalania pozostaną chyba w milach na galon. Wyświetlacz ciekłokrystaliczny ma taki mały napisik u góry MPG i nie wiem, czy nie trzeba bedzie go wymienic na "europejski'... Chłopaki w ichnim angielskim serwisie Skody powiedzieli mi, ze to wersja angielska i że trzeba by toto wymienic, a samo przeprogramowanie kompa nie moze załatwić tematu.
Ale powtórzę, to opinia angielskiego serwisu, a co do ich wiedzy juz kilkakrotnie miałem okazję baaaaardzo negatywnie się wypowiadać...
Powodzenia życzęOctavia 1.9TDI combi 2001 black (tuned by Skoda)
Impreza WRX 2003 rally blue (tuned by Motherfucker's Tuning Team)
Komentarz
-
-
nie powinno byc problemu, tak jak pisalem w o2 mozna to zmieniac z poziomu maxidota (zmianie ulegaja rowniez wskazania zuzycia paliwa na l/mile; chyba te inksze mpg (cos ala ile mil sie zrobi na galonie). Nie sadze zeby specjalnie na rynek angielski ktos robil inna wersje oprogramowania i dawal inne wyswietlacze. Jedyna roznica (w stosunku do obslugi w o2) to to ze masz ograniczony dostep tych nastaw - tzn musisz uzyc VAGa.nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
No i przyjrzałem sie dziś dokładniej i w przypadku chęci przeprogramowania komputera na bank konieczna jest wymiana wyświetlacza. Ponad polem nad którym wyświetlane są wartości liczbowe są kolejno znak "fi", MPG, miles i cos tam jeszcze, nie ma tam miejsca na to odpowiadające im "kontynentalne" oznaczenia, czyli l/km, czy kilometers. Słowem wyświetlacz do wymiany.Octavia 1.9TDI combi 2001 black (tuned by Skoda)
Impreza WRX 2003 rally blue (tuned by Motherfucker's Tuning Team)
Komentarz
-
Komentarz