Przeprogramowanie Licznika w OI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sekom
    Classic
    • 2007
    • 19

Hm... Moja Czeszka pogwizduje sobie wyłacznie jak postoi dobrze nagrzana a i to po kilku minutach... Może sprawdź łączenia w wydechu, może coś się rozszczelniło...??
    Sekom
  • speedy
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 396

Witam

czy jest problem z przeprogramowaniem komputera w Octavii 1 tak zeby licznik byl w KM a nie milach ( chodzi o sam komputer ) a climatronik pokazywal stopnie w C a nie w Stopniach F ?

Jeśli tak ile taka przyjemnosc kosztuje

Komentarz

• Jabar1975
      RS
      • 2006
      • 3331

powinni to zrobic bez problemu w serwisie u nas zmieniali z jezyka czeskiego na niemiecki i sprowadzalo sie to do podpiecia kompa do auta. Wydaje mi sie ze tak samo jest z systemem metrycznym ( w o2 mozna to robic samemu).
      Sprowadziles z UK? Jak wyszlo? Ile za przekladke deski? Zawsze mnie ciekawilo czy to sie jeszcze oplaci, ale po ilosci aut z GB widac ze raczej tak.
      pozdrawiam
      nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• speedy
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 396

oplaci sie jak cos to zagadaj na gg to pogadamy

bo wlasnie koncze przekladke no i pozostaje sprawa licznika...

Komentarz

• Pulse
          Rider
          • 2006
          • 461

speedy, climatronic to chyba mozna normalnie zmienic w instrukcji jest napisane jak zmienic z Farenheit'a na Celcjusza.
          :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• arci9
            RS
            • 2004
            • 2007

Zamieszczone przez speedy
            a climatronik pokazywal stopnie w C a nie w Stopniach F ?
            kurcze, teraz nie pamiętam ops: , ale zmiana stopni jest prosta jak barszcz, kiedyś przez przypadek udało mi się właśnie zmienić z C na F,muszę iść do auta to może mi się przypomni...

P.S.
            Napewno na forum, były podawane kody do klimatronika, może tam była napisane :idea:

EDIT:
            Przypomniało mi się:
            Wystarczy naraz nacisnąć w klimce klawisze AUTO i ECON i zmieniasz C na F albo F na C.
            Przynajmniej u mnie tak działa bo sprawdzałem

Komentarz

• Pulse
              Rider
              • 2006
              • 461

Bylem tak ciekawy jak to sie zmienia ze poszedlem do auta po instrukcje,

Przelaczanie ze stopni Celsjusza na stopnie Farenheita i odwrotnie

Nacisnac i przytrzymac przycisk ECON i nastepnie nacisnac przycisk AUTO
              Jednostka temperatury na wyswietlaczu sie zmieni :szeroki_usmiech
              :: O1 AXR Kombi

Komentarz

• speedy
                Rider
                S_OCP Member
                • 2006
                • 396

ok dzieki to pozostaje tylko kwestia zmiany mili na km

Komentarz

• cox
                  Drive
                  • 2005
                  • 52

zmiana mil na km tez jest prosta ale tu bez vaga sie nie obejdzie.
                  trzeba tylko przekodowac licznik i juz

pozdrawiam
                  OCTAVIA `03 ASZ

SLIJCIE DATKI SLIJCIE !!!

Komentarz

• speedy
                    Rider
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 396

ile taka przyjemnosc kosztuje ?

Komentarz

• Pablo28
                      Drive
                      • 2005
                      • 63

Uuuuu... chłopaki... chyba nie do końca tak łatwo będzie. Komp może będzie pokazywać w km a nie w milach, ale np wskazania średniego spalania pozostaną chyba w milach na galon. Wyświetlacz ciekłokrystaliczny ma taki mały napisik u góry MPG i nie wiem, czy nie trzeba bedzie go wymienic na "europejski'... Chłopaki w ichnim angielskim serwisie Skody powiedzieli mi, ze to wersja angielska i że trzeba by toto wymienic, a samo przeprogramowanie kompa nie moze załatwić tematu.
                      Ale powtórzę, to opinia angielskiego serwisu, a co do ich wiedzy juz kilkakrotnie miałem okazję baaaaardzo negatywnie się wypowiadać...
                      Powodzenia życzę
                      Octavia 1.9TDI combi 2001 black (tuned by Skoda)
                      Impreza WRX 2003 rally blue (tuned by Motherfucker's Tuning Team)

Komentarz

• Jabar1975
                        RS
                        • 2006
                        • 3331

nie powinno byc problemu, tak jak pisalem w o2 mozna to zmieniac z poziomu maxidota (zmianie ulegaja rowniez wskazania zuzycia paliwa na l/mile; chyba te inksze mpg (cos ala ile mil sie zrobi na galonie). Nie sadze zeby specjalnie na rynek angielski ktos robil inna wersje oprogramowania i dawal inne wyswietlacze. Jedyna roznica (w stosunku do obslugi w o2) to to ze masz ograniczony dostep tych nastaw - tzn musisz uzyc VAGa.
                        nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Pablo28
                          Drive
                          • 2005
                          • 63

No i przyjrzałem sie dziś dokładniej i w przypadku chęci przeprogramowania komputera na bank konieczna jest wymiana wyświetlacza. Ponad polem nad którym wyświetlane są wartości liczbowe są kolejno znak "fi", MPG, miles i cos tam jeszcze, nie ma tam miejsca na to odpowiadające im "kontynentalne" oznaczenia, czyli l/km, czy kilometers. Słowem wyświetlacz do wymiany.
                          Octavia 1.9TDI combi 2001 black (tuned by Skoda)
                          Impreza WRX 2003 rally blue (tuned by Motherfucker's Tuning Team)

Komentarz

Pracuję...