kierunkowskazy w lusterkach w o2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kr1s1983
    Classic
    • 2005
    • 33

Dokładnie lec, na giełdzie znajdziesz dużo taniej i w dużo lepszym stanie :!:
  • wojti
    Ambiente
    • 2005
    • 102

Witam
    Wczoraj zauważyłem ze nie działa mi kierunkowskaz w lewym lusterku w o2. Nie wiem czy jechać z tym do serwisu czy to tylko kwestia np. bezpieczników. Miał już ktoś z tym do czynienia? Czy jak się okaże że to żarówki mam prawo domagać się usunięcia w ramach gwarancji czy potraktują to jako materiał eksploatacyjny i bede musiał za to zapłacić?Pozdrawiam, Wojtek

Komentarz

• Jabar1975
      RS
      • 2006
      • 3331

podjedz do serwisu, podejrzewam ze wszystkie kierunki (a napewno jedna strona) sa na jednym bezpieczniku, wiec nie dzialalyby wcale. Tam jest dioda (jesli sie nie myle) a jej zywotnosc to ladnych pare lat wiec podejrzane ze spalila sie tak szybko. Powinni ci zrobic na gwarancji.
      nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Jabar1975, No i tu nie bylbym pewien. Kolega Nico21 ostatnio zaglebial sie w ten temat i doszedl do wniosku, ze sa przynajmniej 3 wersje tych lusterek. Jedna sa na diodach drugie za zarowkach, do tego z i bez lampel oswietlajacych chodnik
        Spritmonitor.de

Komentarz

• nico21
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 2640
          • Volkswagen

Maicroft, dokłądnie :!: Lusterek z o II kilka wersji , chyba zalezne od wersji samochodu jaka sie kupi.
          Najwiecej lusterek jest na diody - wymiana to rozbebeszanie lusterka :/ - te nie maja podswietlenia podłogi przy drzwiach.
          Kolejna wersja to lusterka w których migacz jest na zarówke - tu nie wiem jak jest w wymiana, bo nie rozbierałem takowych.

Jesli sie przyjzszysz to zauwazysz jak u ciebie jest z kierunkowskazami ( dioda czy zarówka).
          Chyba w kazdym wypadku, wymiane diody,zarówki trzeba zaczas od zjedcia wkładu lustra.
          DACAR.team

Komentarz

• wojti
            Ambiente
            • 2005
            • 102

Mam diody i niekoniecznie chce żeby ASO zrywało mi wkład lusterka a później ponownie mi go przyklejano. Czy mogę się ubiegać o wymianę całego lusterka?

Komentarz

• Jabar1975
              RS
              • 2006
              • 3331

ja mam zarowno podswietlanie drogi z lusterka jak i diodowe kierunkowskazy, wkladu lusterka sie nie zrywa tylko najnormalniej w swiecie wyciaga podwazajac srubokretem (tak tez zrobil sprytny zlodziej w moim aucie). Jesli wystepuja takze w wersji z zarowkami to mialy prawo sie przepalic - przyznam szczerze ze nie zglebialem tematu tak dokladnie. Podjedz do nich niech obejrza.
              nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• stysiek
                Rider
                • 2007
                • 537

a nie wiecie ile sam kierunkowskaz kosztuje ???

dzisiaj cofałem i rozwaliłem sobie szkło od kierunkowskazu w lusterku.

Mam z podświetlaniem drogi.

A i jak to cholerstwo wymienić ???

Komentarz

• loru
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 4286
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

stysiek,
                  ale dogrzebałeś
                  kupujesz cały spód to jest nie rozbieralne, koszt około 150 pln
                  a to jak to rozebrać : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25459
                  O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• shado
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 5315
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

Pracuję...