uwagi po 4 tys.km

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Arek_1976
    Classic
    • 2012
    • 4

uwagi po 4 tys.km

Ja pierdziu. Swietna "kosa"
  • marek 1965
    Classic
    • 2011
    • 6

uwagi po 4 tys.km

Witam wszystkich.
    Oto kilka moich spostrzeżeń po przejechaniu 4 tys km O1 tur.
    1. Po 1 tys. zapalił się check poprawili w serwisie i na razie jest dobrze.
    2. Od początku auto ściąga w prawo było już 3 razy w serwisie jest lepiej ale wydaje mi sie że nadal nie chce jechać prosto (chyba że przesadzam)
    3. Na początku biegi wchodziły kiepsko ale chyba się poprawia sytuacja bo teraz czasem chaczy tylko drugi bieg
    4. Jednym z powodów zakupu tego auta była inst gazowa bez utraty gwarancji (ciekawe jak za granicą) trochę się bałem tego gazu ale jest ok. pali ok 9-10l/100km
    5. Przeważnie zapala na dotyk ale czasami dopiero za drugim lub trzecim razem ciekawe dlaczego
    6. Czasem po zapaleniu (szczególnie jak chłodno) pracuje strasznie głośno i dymi z rury wydechowej (też nie zawsze)
    7. Jeździ się autem wygodnie choć z tyłu trochę ciasno
    8. Jak dla mnie trochę za słabe wspomaganie kierownicy
    9. W środku trochę mało schowków ale za to bagażnik jest super

Ogólnie fajne autko nie żałuję zakupu jak z trwałością i bezawaryjnością dopiero zobaczymy.

Komentarz

• słoń
      Elegance
      • 2010
      • 777

czyli zapalenie "cheka" było związane z instalacją LPG??co tam poprawiali w serwisie?

Komentarz

• marek 1965
        Classic
        • 2011
        • 6

zmienili oprogramowanie

Komentarz

• radik79
          Ambiente
          • 2008
          • 222
          • Octavia III (5E3)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

marek 1965,

nie wiem jak jest w OI ale w fabii można było zwiększyć siłe wspomagania elektrycznego, mozliwe że w OI jest podobnie
          ... Èerná Magic s perle»ovým efektem, dvouzónová klimatizace s elektronickou regulací, dal¹í 4 reproduktory vzadu, navigaèní systém "COLUMBUS"...

Komentarz

• marekzu
            L&K
            • 2007
            • 1412
            • Superb II combi (3V5)

W O1 jest pompa mechaniczna na pasku - nie ma mozliwosci zmiany sily wspomagania , w Fabi nie bylo wspomagania elektycznego a pompa elktryczna ktorej mozna bylo zmienic wydajnosc

Komentarz

• paulob1
              Rider
              • 2008
              • 470
              • Octavia I (1U2)
              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

marek 1965, Moja Skodzina ma już ponad 2 lata i jak do tej pory same pierdoły zgłaszałem.
              Tak dla Twej wiadomości, to zerknij czasem na słupki tylnych drzwi, te czarne rozdzielające szyby. Lubią gnić od dołu. Uszczelki przy dachu, te pseudowelurowe- dziurawią się od kantów drzwi. Wymiana tuż przy końcu gwarancji.
              Ponadto mieszek od biegów dziurawy- przebieg przy wymianie 26tys. km.
              Regulacja wybieraka biegów, bo praktycznie wcale nie wchodziły.
              Co do spasowania budy, to lakierowanie otarć przy progu, drzwi przednie lubią trzeć uszczelkami o próg aż do gołej blachy.
              Poza tym auto jeździ i ma się dobrze, aktualny przebieg to 36600km.

Komentarz

• ruwado
                RS
                • 2009
                • 14885
                • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez marek 1965
                1. Po 1 tys. zapalił się check poprawili w serwisie i na razie jest dobrze.
                4. Jednym z powodów zakupu tego auta była inst gazowa bez utraty gwarancji (ciekawe jak za granicą) trochę się bałem tego gazu ale jest ok. pali ok 9-10l/100km
                nieraz z lpg tak ludziska mają. Ale ogólnie jak nadeszła era "checków" w autkach, to nieraz migają. Wystarczy jakis błąd, gorsze paliwo itp. Nieraz oznacza to niesprawność, nieraz tylko chwilowe zawirowanie.
                3. Na początku biegi wchodziły kiepsko ale chyba się poprawia sytuacja bo teraz czasem chaczy tylko drugi bieg
                albo się przyzwyczajasz. Skrzynia jest taka jaka jest. Często są trudności z jakimis biegami. Niektórzy zasadzają się na regulację wodzików. Ja tam olałem sprawę i po prostu mieszam drążkiem.
                7. Jeździ się autem wygodnie choć z tyłu trochę ciasno
                na pewno sa wygodniejsze ale są tez gorsze . A z tyłu to fakt, żeby było tyle luzu co w O2, to by było super.
                8. Jak dla mnie trochę za słabe wspomaganie kierownicy
                mnie styka
                9. W środku trochę mało schowków ale za to bagażnik jest super
                w tym to nikt nie dorówna, chyba, że dostawczak.

witaj
                i ciesz się skodzianką.
                pozdrawiam - Darek

Komentarz

Pracuję...