I tak ma byc Juz mam dosc polsrodkow
Ubezpieczenie auta w leasingu ... gdzie ?
Zwiń
X
-
Ubezpieczenie auta w leasingu ... gdzie ?
Witam
Mam problem z ubezpieczeniem
moja z 2009 warta wg ubezpieczyciela 52000
Dostałem ofertę na kwotę 6000zł z alianza jeśli nie miałem szkody ( nie miałem)
to ponad 10% ! Teraz żałuje że nie wybrałem opcji z ubezpieczeniem ... gdzie pewnie ta kwota pokryła 3 lata.
Gdzie szukać tańszej oferty ?
W axa urwałem na około 4000zł jak oceniacie czy jest szansa na 3000 w innych towarzystwach ?Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
-
-
Ja gdy miałem auto w leasingu to wystąpilem do leasingodawcy o możliwość tzw. ubezpieczenia zewnętrznego, czyli sam mogłem sobie znaleźć firmę ubezpieczeniową (choć zasugerowano mi 3 towarzystwa ubezpieczeniowe jako preferowane przez nich) i skorzystać ze swoich zniżek. Oczywiście ubezpieczenie AC musiało spełniac określone wymogi, o którym z pewnościa zostaniesz poinformowany. Mi takie ubezpieczenie na własna rękę oplacilo się dużo bardziej.
Komentarz
-
-
Psycho Dad, spróbuj tutaj www.netpremium.pl. Ja u nich ubezpieczałem Octavki w leasingu ( na drugi i trzeci rok ) i wszystkie auta poleasingowe. Robiłem zawsze w PZU i stawki ( jak na PZU ) były całkiem dobre.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Kolego,nie daj sie naciac jak mnie probowali-otoz po roku przyszlo do mnie ubezpieczenie Alianz-cena 4500zl i przymus takowej "oferty". Ja polazilem po ubezpieczycielach i ubezpieczylem sie w PTU.Leasingodawca (BRE) powiedzial,ze nie honoruje tego ubezpieczenia,ja na to,ze prosze pokazac mi w umowie,ze BRE wyznacza ubezpieczyciela. Pomarudzili,ale sie zgodzili na PTU za 2 tys.
Oczywiscie w trakcie leasingu musisz miec pelne AC,ze zniesieniem udzialu wlasnego itd.
Komentarz
-
Komentarz