Gdzie to obszyłeś bo moja tez chyba już się domaga...
[O1] SPALANIE
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Komentarz
-
Komentarz
-
Re: SPALANIE
Moze tym razem wieksze korki byly albo cieplej (klimatyzacja) ?Zamieszczone przez czarny03Mam pytanie odnosnie spalania 11,5 l w miescie czy to normalne wczesniej 10-9l/100
Komentarz
-
Pewnie się zaraz posypią na mnie gromy, ale może to zależeć od paliwa.
Moja Otka 1.6 w ruchu mieszanym pali około 8,7 l/100. jakiś czas temu niedaleko mojej pracy otwarto nową stację E'leclerk (nie jestem pewien czy tak się pisze). Paliwo mieli, i nadal mają, znacznie taniej niż na innych stacjach. No to się połakomiłem. Spalanie 11 l/100. Za pierwszym razem myślałem że niemożliwe. Paliwo jest paliwo wszędzie spełnia
normy. Problem z tym, że za drugim i trzecim razem dokładnie to samo. Teraz tankuje na Neste tak jak kiedyś i znowu mam spalanie 8,6 - 8,7.
Komentarz
-
Q_mat, to jakiś jednostkowy dziwny przypadek... Ja nie mam ulubionej stacji (ale najczęściej leję na Lukoilu) i niezależnie od tego gdzie tankuję, spalanie mam na podobnym poziomie...
Komentarz
-
odnosnie paliwa i stacji tankuje od 5lat na 1 stacji przy hipermarkecie teraz jest tam statoil nigdy nie mialem problemu z paliwem zalewam 98 klimy nie mam tak jak pisalem wczesniej spalanie bylo normalne na poziomie 10-9l w miscie nawet zima nie brala co teraz
Komentarz
-
Nie wiem jak Wam, ale moja OCTA zawsze spali wszystko co zaleje i w każdej ilości
(13-15L\100 w mieście)
Darek
Komentarz
-
Czarny03, moze cos z paliwem ale w AKL takie spalanie po miescie nie jest nie normalne. Z moich obserwacji znaczaco wzrazta wraz z wieksza czestotliwoscia pokonywania krotkich tras - np jesli czesto wsiadamy do samochodu by podjechac po cos do sklepu.
W kazdym razie, dystans troche krotki by zaczac sie na powaznie martwic i zastanawiac czy cos jest nie tak.
Komentarz
-
:? Dzieki za odpowiedzi jutro zalewam do pelna i sprawdze teraz ile wezmie do rezerwy dam znac ,Ale gdyby spalanie bylo na tym samym poziomie lub wyzsze to co moze byc przyczyna,czy podpecie pod komputer da jakies wskazowki
Komentarz
-
czarny03, jak mi nagle zaczęła dużo palić moja AKL to okazało się że padł czujnik temperatury. Dodatkowo "ciężko" paliła na ciepło - może Ty masz to samo?
Komentarz
-
moze byc cos z tym czujnikiem temp silnika jest gdzis na poziomie 70-80st na cieplym silniku mam problem z zapaleniem za 1 razem czujnik wymienialem w zeszlym roku
Komentarz
-
czarny03, masz to co miałem ja - zmieniaj (zielony) czujnik! Koszt niewielki i raczej po zmienie będzie OK
Komentarz
-
-
A przy okazji zwróć uwagę na filtr powietrza. Jak zasyfiony to i silnik więcej pali bo ciężko mu oddychać :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
?????Zamieszczone przez czarny03Mam pytanie odnosnie spalania 11,5 l w miescie czy to normalne wczesniej 10-9l/100
Wg. mnie też jest dziwne. Wcześniej 8,5 - 9,5 - teraz 10 - 11. Może sonda, może kat? U mnie przebieg 132000km.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
a jak to najlepiej sprawdzicZamieszczone przez ruwado?????Zamieszczone przez czarny03Mam pytanie odnosnie spalania 11,5 l w miescie czy to normalne wczesniej 10-9l/100
Wg. mnie też jest dziwne. Wcześniej 8,5 - 9,5 - teraz 10 - 11. Może sonda, może kat? U mnie przebieg 132000km.
Komentarz
-
Komentarz
-
czarny03, zacznij od czunika temperatury - on kosztuje może ze 30zł... Mój sie wykrzaczył mimo, że pracował raptem rok...
Komentarz
-
czyli vag beda jakies bledy
[ Dodano: Wto 31 Maj, 11 12:40 ]
no dobra zmienie ten czujnik jak bedzie nadal to samo jakies inne wskazowki ? mam tez pytanie jest ktos z Sosnowca moze z vagiem
Komentarz
wszystko zależy jakie są warunki drogowe tzn: światła, zatory na drodze itd
Komentarz