[O2] po wymianie oleju

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kluczcar
    Classic
    • 2011
    • 29

[O2] po wymianie oleju

pgolik, no to tutaj nie porównamy faktycznie za bardzo .. . może ktoś kupił sobie ostatnio eleganca 1,4...

Zamieszczone przez pgolik
    Z dilerami VW też próbowałem rozmawiać o zniżkach, ale mnie wyśmiali
    no to dziwne.. , ja nie miałem większych problemów jak kupowałem . 6% bez proszenia, pewnie gdzieś mam jeszcze oferty.
    tak jak pisąłem kiedyś gdy policzyłem ile by kosztowała O2 w elegancie 1.4 żeby dorównała do ceny golfa z identycznym wypasem to mi jakoś dużo wyszło , sama alcantara parę tyś . no w O2 musimy wziąść tapicerkę duo - 4tyś /będzie sprawiedliwie/
    hmm jak znajdę czas to chyba napisże po kolei jakie mam wyposażenie w golfie i elementy za które trzeba dopłacić w skodzie i podam wam cenę ile mnie kosztował..
  • andrzej1962
    L&K
    • 2010
    • 1306
    • Octavia III combi (5E5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
    • DADA 1.5 TSI 150 KM

[O2] po wymianie oleju

Z uwagi na to, że kupiłem auto w październiku ub roku ze stanem ok. 25kkm po minionej zimie postanowiłem wymienić wszystkie no prawie wszystkie płyny i filtry. Z zapisu w ks serwisowej wynikało, że w marcu ub roku przy stanie ok. 21kkm wymieniano olej (pierwsza inspekcja). W celu pewności na czym się jeździ wymieniłem teraz na swój pomimo, że wskazanie inspekcji olejowej (QG1) wskazywało na jeszcze do przejechania ok. 14 kkm. Obecny stan 31 kkm. Podejmując decyzję o wcześniejszej wymianie podjąłem również decyzję o przejściu na QG2 i niestety nijak nie mogę tego we własnym zakresie wykonać. Przeglądnąłem wszystkie tematy na forum i opisane wskazówki na nic się zdają. Pytanie moje brzmi, czy zgodnie z informacją zawartą w książce obsługi kasowanie ręczne może nastąpić tylko i wyłącznie, kiedy komp. się o to upomni, i pozostaje tylko Vagiem, czy robię coś nie tak. Przekręcanie (jedynego przycisku) powoduje przy wyświetlonym symbolu klucza(nie wyświetla mi się napis "service") przestawianie minut zegara a w drugą stronę godzin. Wcześniej oczywiście najpierw przycisk został wciśnięty a dopiero załączony zapłon.

Komentarz

• abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

andrzej1962, ja ostatnio kasowałem jak miałem jeszcze ok 25dni i 600km do serwisu i bez problemu poszło
      Przycisk, zapłon, wyskakuje service now i przekręcasz w prawo

Komentarz

• andrzej1962
        L&K
        • 2010
        • 1306
        • Octavia III combi (5E5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
        • DADA 1.5 TSI 150 KM

ale ja do serwisu mam wg wyświetlenia 360 dni i 14700 km. Zmieniłem wcześniej świadomie olej bo teraz wiem co mam zalane. Nie wierzę żadnemu ASO.

Komentarz

Pracuję...