A nie wlewa sie gdzies przez wlew paliwa, bo on jest jedynym sensownym miejscem, ktoredy moze wlewac sie woda. Szyba jest klejona, wiec to odpoda. W czasie jazdy jedynie moze przez ten odpowietrznik sie dostawac, ale to tez raczej malo mozliwe. :|
zarówki xenonowe w mocowanu H4
Zwiń
X
-
zarówki xenonowe w mocowanu H4
ponieważ widze że ten temat rozpoczoł się w dziale kupie sprzedam także ja chciałbym ponowić czy ktoś zrobił takie coś w normalnych lampach. nadole przzykład z linkiem
Bo ja mam cheć ale zastanawiam się jakie to będą koszty.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
-
-
sam posiadam Octe z przed FaceLiftu i dzwonilem do kilku roznych pkt instalujacych xenony, kazdu odradzal instalacje w "zebrowanym" szkle. Sugeruja wymiane szkiel na te od L&K - gladkie.
Swiatlo xenona jest inne i zebra rozpraszaja snop swiatla niekorzystnie.
P.S : widziales kiedys xenony za "zebrowany" szklem :?: - oczywiscie pomijam druciarstwo :diabelski_usmiech
P.S 2: dodatkowo odblask w L&K jest inny niz w zebrowanym reflektorze.bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
Perfect service by DobryGrzesWawa
Komentarz
-
-
bezduszny
Bez urazy, ale to głupie rozwiązanie....
1. nie mamy swiateł drogowych
2. nie mamy mozliwości "mrugania" światłami drogowymi, a to sie jednak przydaje
3. znający się na rzeczy policjant zabiera nam dowód rejestracyjny przy pierwszej kontroli....a jak będzie upierdliwy to powrót na lawecie
4. widziałem takie druciarstwo, może i szpan bo świeci jak xenon ale samo oswietlenie drogi pozostawia sporo do życzenia
Komentarz
-
bezduszny
hmm... jakie żarówki bixenonowe ? Takich nie ma...lub ja ich jeszcze nie widziałem.
Są bi-xenony ale lampy całe....
Masz może gdzieś dokładne info o tych bixenonach do O1 ?
Komentarz
-
po niedzieli pojawia sie zdjecia
no i oferta na zakladanie
obecnie wiem ze dla czlonkow klubu cena takich zarowek z przetwornicami i montazem to 1200zł
czas trwania to okolo 3 godziny
po niedzieli wiecej info no i zdjecia
[ Dodano: Sob 22 Lip, 06 21:32 ]
Zamieszczone przez RomanShoward7, widziałem na Allegro, trochę drożej niż napisałeś, ale chciałem zapytać czy widziałeś działanie tego ustrojstwa " na żywo" :?: Teoretycznie wygląda to intrygująco....SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców
Komentarz
-
-
bezduszny
Zamieszczone przez howard7po niedzieli pojawia sie zdjecia
no i oferta na zakladanie
obecnie wiem ze dla czlonkow klubu cena takich zarowek z przetwornicami i montazem to 1200zł
czas trwania to okolo 3 godziny
po niedzieli wiecej info no i zdjecia
Komentarz
-
bezduszny, sa działąją w nastepujący sposu nad lampą ( bo tak powinno sie mówić na żarówke xenon) jest taka mała blaszka która reguluje kąt jak przełącza się na długie blaszka zjeżdza lub odsuwa sie nie przeszkadzając
Zasada działania jest taka sama co w orginalnych bixenonach gdzie w np: w soczewce umiejscowiona jest ta blaszka
Komentarz
-
-
bezduszny
Znalazłem coś takiego: http://www.allegro.pl/item115255718_...ony_2001r.html
VW T4 miały H4.
W tym wypadku gość wstawił mechanizm bi-xenonów do lustra H4 przez cięcie i lutowanie...
Bez urazy... ale to dalej jest drutowanie... uzależnione od tego czy rączka pana Miecia co będzie nam wycinał lampy nie będzie drżała po nocnej libacji..
Komentarz
-
bezduszny, nie mam urazy ale prosze wstrzymaj sie z komentarzami dopoki nie zobaczysz zdjec
i nie pisz jakiegos tekstu o drotowaniu nie znajac zasady montazu
powiem ci tylko tyle ze lampy nie beda wogole ruszane
probojesz cos znalesc ale nie udaje ci sie to i dopisujesz do tego wlasna teorie
az zaluje ze wogole o tym wspomnialemSZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców
Komentarz
-
-
bezduszny
Zdjecia to jedno... a efekt świecenia i jakośc tego wykonania do druga sprawa.
Polska policja może na to nie zwróci uwagi... ale za granica już nie są takie matoły. Sam widziałem jak facet dostał mandat za zamontowanie w swojej mercedesi 124 za mocnych zarówek.
Rozumiem przeszczep kompletnych lamp.... gdzie ich struktura nie jest uszkodzona ale jakieś grzebanie w nich ?
Każdy ocenia wg. swojego widzimi się... a są tacy (nawet tu na forum) wstawienie zwykłej żarówki xenonowej zamiast H4 uważają za cool rozwiązanie...
Czytałem o większych extrimach... jak koleś kupił ładne alusy i niestety wystawały mu trochę za zamochód. Wpadła na pomysł, że obrabiarką zbierze trochę z wewnętrznej częsci felgi z miejsca gdzie jest przytwierdzana do piasty.
Zebrał tak 2 cm... i jest cool zadowolony. :shock: ...bo fajnie wygląda teraz jego audi..
Komentarz
Komentarz