zarówki xenonowe w mocowanu H4

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mtmg
    Ambiente
    • 2007
    • 104

A nie wlewa sie gdzies przez wlew paliwa, bo on jest jedynym sensownym miejscem, ktoredy moze wlewac sie woda. Szyba jest klejona, wiec to odpoda. W czasie jazdy jedynie moze przez ten odpowietrznik sie dostawac, ale to tez raczej malo mozliwe. :|
  • daneczek76
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 3642
    • Toyota

ponieważ widze że ten temat rozpoczoł się w dziale kupie sprzedam także ja chciałbym ponowić czy ktoś zrobił takie coś w normalnych lampach. nadole przzykład z linkiem

Bo ja mam cheć ale zastanawiam się jakie to będą koszty.
    [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• karmel
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1363

no bo jesli koszty beda porównywalne z lampami xenonowymi to nie ma sensy przerabiac
      TURBO ŻYJE - TURBO PIJE

Zobacz fotoblog

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratoRS
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Zarowki 600zl nowe, uzywki 300 w dziale gielda, do tego przetwornice 500zl i masz prawie xenona w aucie, lampy ori jakies 1500zl.
        Spritmonitor.de

Komentarz

• daneczek76
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3642
          • Toyota

wiesz do Octy po lifcie można kupic xenony a tu masz Octe przed liftem dlatego też poruszam ten temat bo jak bym miał po lifcie to bym nic nie przerabiał tylko kupił lampki.

Komentarz

• nico21
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 2640
            • Volkswagen

daneczek76, a nie orientujesz sie jaki jest koszt tego i czy te xeony w standartowych lampach daja jakis efekt :?:
            DACAR.team

Komentarz

• daneczek76
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 3642
              • Toyota

na fotkach widać że dają rade te lampy od Octy przed liftem ale jak człowiek nie zrobi to się nie przekona. A ile sam jestem ciekaw

Komentarz

• Jackal
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2004
                • 758

tylko do Octy przed liftem przed zalozeniem xenon H4 nalezaloby wymienic lampy na "gladkie" ( od L&K )
                bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
                Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
                Perfect service by DobryGrzesWawa

Komentarz

• daneczek76
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 3642
                  • Toyota

Jackal, Na fotkach nr 13 szczególnie widać z linku J.W. są normalne lampy i tez nieżle dają przynajmniej z fotek takie można odnieść wrażenie.

Komentarz

• Jackal
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 758

sam posiadam Octe z przed FaceLiftu i dzwonilem do kilku roznych pkt instalujacych xenony, kazdu odradzal instalacje w "zebrowanym" szkle. Sugeruja wymiane szkiel na te od L&K - gladkie.

Swiatlo xenona jest inne i zebra rozpraszaja snop swiatla niekorzystnie.

P.S : widziales kiedys xenony za "zebrowany" szklem :?: - oczywiscie pomijam druciarstwo :diabelski_usmiech
                    P.S 2: dodatkowo odblask w L&K jest inny niz w zebrowanym reflektorze.
                    bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
                    Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
                    Perfect service by DobryGrzesWawa

Komentarz

• daneczek76
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 3642
                      • Toyota

nie no tak zgadzam się z toba tylko stwierdziłem fakt że gościu tak to zrobił iwykonał

Komentarz

Bez urazy, ale to głupie rozwiązanie....

1. nie mamy swiateł drogowych
                        2. nie mamy mozliwości "mrugania" światłami drogowymi, a to sie jednak przydaje
                        3. znający się na rzeczy policjant zabiera nam dowód rejestracyjny przy pierwszej kontroli....a jak będzie upierdliwy to powrót na lawecie
                        4. widziałem takie druciarstwo, może i szpan bo świeci jak xenon ale samo oswietlenie drogi pozostawia sporo do życzenia

Komentarz

• djczas
                          RS
                          • 2005
                          • 9612

bezduszny, ad.2. mamy cb a reszta sie zgadza

Komentarz

• howard7
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 1120

ale do octy mozna za 1200 zł zalozyc zarowki bixenonowe i w tym wypadku odpada punkt 1 oraz punkt 2
                            SZŁEM BOKIEM BO NIE SZŁO INACZEJ IŚC
                            Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców

Komentarz

hmm... jakie żarówki bixenonowe ? Takich nie ma...lub ja ich jeszcze nie widziałem.

Są bi-xenony ale lampy całe....

Masz może gdzieś dokładne info o tych bixenonach do O1 ?

Komentarz

• RomanS
                                Elegance
                                • 2004
                                • 804

howard7, widziałem na Allegro, trochę drożej niż napisałeś, ale chciałem zapytać czy widziałeś działanie tego ustrojstwa " na żywo" :?: Teoretycznie wygląda to intrygująco....
                                Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• howard7
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 1120

po niedzieli pojawia sie zdjecia
                                  no i oferta na zakladanie
                                  obecnie wiem ze dla czlonkow klubu cena takich zarowek z przetwornicami i montazem to 1200zł
                                  czas trwania to okolo 3 godziny
                                  po niedzieli wiecej info no i zdjecia

[ Dodano: Sob 22 Lip, 06 21:32 ]
                                  Zamieszczone przez RomanS
                                  howard7, widziałem na Allegro, trochę drożej niż napisałeś, ale chciałem zapytać czy widziałeś działanie tego ustrojstwa " na żywo" :?: Teoretycznie wygląda to intrygująco....
                                  widzialem jest faktycznie bardzo intrygujace mozliwe ze na wtorek bede je mial na aucie (ale to akurat nic pewnego)

Komentarz

Zamieszczone przez howard7
                                    po niedzieli pojawia sie zdjecia
                                    no i oferta na zakladanie
                                    obecnie wiem ze dla czlonkow klubu cena takich zarowek z przetwornicami i montazem to 1200zł
                                    czas trwania to okolo 3 godziny
                                    po niedzieli wiecej info no i zdjecia
                                    To są żarówki bi-xenony ?

Komentarz

• djczas
                                      RS
                                      • 2005
                                      • 9612

bezduszny, sa działąją w nastepujący sposu nad lampą ( bo tak powinno sie mówić na żarówke xenon) jest taka mała blaszka która reguluje kąt jak przełącza się na długie blaszka zjeżdza lub odsuwa sie nie przeszkadzając
                                      Zasada działania jest taka sama co w orginalnych bixenonach gdzie w np: w soczewce umiejscowiona jest ta blaszka

Komentarz

Znalazłem coś takiego: http://www.allegro.pl/item115255718_...ony_2001r.html

VW T4 miały H4.

W tym wypadku gość wstawił mechanizm bi-xenonów do lustra H4 przez cięcie i lutowanie...

Bez urazy... ale to dalej jest drutowanie... uzależnione od tego czy rączka pana Miecia co będzie nam wycinał lampy nie będzie drżała po nocnej libacji..

Komentarz

• djczas
                                          RS
                                          • 2005
                                          • 9612

bezduszny, t4 miały xenon ale nie wyglądało to tak jak na zdiećiu bo to jest jak sam stwierdziłeś drutex
                                          kolego Tymon i jego brat Luca maja fajnie zrobione mają wszczepy bixenon od audi tylko nie pamietam modelu

Komentarz

• howard7
                                            L&K
                                            S_OCP Member
                                            • 2005
                                            • 1120

bezduszny, nie mam urazy ale prosze wstrzymaj sie z komentarzami dopoki nie zobaczysz zdjec
                                            i nie pisz jakiegos tekstu o drotowaniu nie znajac zasady montazu
                                            powiem ci tylko tyle ze lampy nie beda wogole ruszane
                                            probojesz cos znalesc ale nie udaje ci sie to i dopisujesz do tego wlasna teorie
                                            az zaluje ze wogole o tym wspomnialem

Komentarz

• djczas
                                              RS
                                              • 2005
                                              • 9612

howard7, nie denerwuj sie wiem co masz mieć włożone keidyś sam sie do tego przymieżałem masz mieć założoną lampe z mocowaniem h4 takie cuś podobne do tego co antimatter ma do sprzedania a kolega bezduszny, wybiórczo przegląda allegro
                                              coś bardziej zbliżonego do tego

Komentarz

Zdjecia to jedno... a efekt świecenia i jakośc tego wykonania do druga sprawa.

Polska policja może na to nie zwróci uwagi... ale za granica już nie są takie matoły. Sam widziałem jak facet dostał mandat za zamontowanie w swojej mercedesi 124 za mocnych zarówek.

Rozumiem przeszczep kompletnych lamp.... gdzie ich struktura nie jest uszkodzona ale jakieś grzebanie w nich ?

Każdy ocenia wg. swojego widzimi się... a są tacy (nawet tu na forum) wstawienie zwykłej żarówki xenonowej zamiast H4 uważają za cool rozwiązanie...

Czytałem o większych extrimach... jak koleś kupił ładne alusy i niestety wystawały mu trochę za zamochód. Wpadła na pomysł, że obrabiarką zbierze trochę z wewnętrznej częsci felgi z miejsca gdzie jest przytwierdzana do piasty.

Zebrał tak 2 cm... i jest cool zadowolony. :shock: ...bo fajnie wygląda teraz jego audi..

Komentarz

• howard7
                                                  L&K
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2005
                                                  • 1120

zmieniono

naprawde poki co mam sredie informacje
                                                  zobacze na wlasne oczy to powiem co to jest

Komentarz

Pracuję...