Czy ktoś wyjezdza z Wawy we czwartek ok godz. 15 i będzie miał włączone radyjko ?
Pukanie w zawieszeniu (łożysko amortyzatora?)
Zwiń
X
-
Sigma_74
-
Zamieszczone przez MaicroftLozysko to jest ostatnia rzecz jaka chyba pada w tym calym zawieszeniu
Przynajmniej taka jest diagnoza trzeszczenia.
Zamieszczone przez FeryOd pewnego czasu w prawym przednim kole coś puka na nierównościach."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Niedawno wymieniałem łożysko amortyzatora, strasznie trzeszczało przy kręceniu kierownicą.
Łożysko łatwo sprawdzić:
Otwierasz maskę, sadzasz kogoś za kierownicą i karzesz kręcić w lewo i w prawo, pod maską jest taki czarny plastik pod którym jest to łozysko trzeba przytrzymać ręką i jeżeli to bedzie rozwalone to będzie czuć trzeszczenie, czy jakieś przeskoki.
Ale pukanie to raczej nie od tych łozysk.
Komentarz
-
-
a ja miałem tzw. złudzenie apteczne, że zaczyna mi buczeć łożysko....więc patrząc na przebieg ( 125kkm) udałem się do znajomego i kazałem mu ściągnąć mi wszystkie elementy elastyczne zawieszenia, łącznie z amorkami i łozyskami. zabuliłem za wsio 530 zeta(amory kayaba gazowe) + 180 za łożyska ( FAG). wczoraj wlazłem do kanału, i po całym dniu dłubania wymieniłem wszystko w jasną cholerę. Ludzie: to nie ten samochód!! Niby mi nic nie pukało, ale teraz to jest normalnie wersal. Słowem; jeszcze do dzisiaj czuje w kościach bieganie do i z kanału, ale banan na twarzy od samego rana. Nadmienię, iż zarówno sprzedający mi części, jak i właścicel kanału ( znaczy garażu, z którego korzystałem) znacząco patrzyli na mnie : :wink: wariat, no wariat normalnie - nic nie tłucze , a wymienia.
PS - a łozysko rzeczywiście miało luz - prawa strona. lekkie pukanie przy wjeździe na krawężnik, albo przejazd kolejowy: tylny silentblok wahacza.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez daneczek76Maicroft, umie pukał właśnie przy wyrobionych gumkach stabilizatora ...Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
Komentarz